10 jel, ahogy a macskád a tudtodra adja, szeret: nem igaz, hogy a helyhez ragaszkodik
A macska több mozdulatából is szeretetére lehet következtetni.

macskaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különleges a kisugárzásuk, megnyugtató a jelenlétük, igazi egyéniségek. Mindenki mással magyarázza, miért imádja úgy a macskákat. Egy dolog viszont általában minden gazdi magyarázatában közös: szerető lények.

Ez utóbbi tulajdonságukat mégis sokan vitatják, sőt, egy gyakran ismételt megállapítást is folyton visszahallani, amit a macskatulajdonosok hevesen vitatnak: a helyet szeretik, és nem az embert.

Hogyan fejezi ki a szeretetét a macska?

Elég csak egy kicsit ismerkedni a macskák szeretetjeleivel, hogy mindenki felismerje, a macskakedvelőknek igaza lehet. Gazdiként a legtöbben már egyértelműen felismerik ezeket a jeleket, de hogy mindenki számára nyilvánvaló legyen, hogyan fejezik ki a cicák a szeretetüket, következzen nyolc szeretetjel tőlük.

Ha a cica a hátára fekszik, azt közvetíti, hogy megbízik a gazdiban, biztonságban és kényelemben érzi magát az ember mellett. Ha még hempereg is, akkor a cica telis-tele van pozitív érzelmekkel gazdija iránt.

Amikor a gazdi szemközt találja magát a neki hátat fordító cica fenekével, a macska nem azt akarja mondani, hogy magasról tesz az emberre, sőt. Bár valószínűleg egy gazdi sem tesz eleget a felhívásnak, de ilyenkor a macska szaglásra kínálja fel magát, ami a bizalom némiképpen idegesítő jele.

Szintén a szeretete jele, ha az állat a fejével az emberhez dörgölőzik. Állán, pofiján, homlokán és szája körül területmegjelölésre szolgáló illatanyagot termelő mirigyek találhatók. Ha az emberhez dörgölőzik, őt is hozzá tartozónak jelöli meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a gazdi lábához bújva a lábszára köré tekerik a farkukat, jelzik felé, hogy kedvükre való a társasága. A macska hangulatáról sokat eláruló testrész - jelzi például, ha ideges vagy épp vadászni szeretne - tehát a szeretet kifejezésére is szolgál.

A cica döglött egérrel, bogárral, békával vagy valamilyen szeméttel is kifejezheti a ragaszkodását. Ha belegondolunk az ajándék egy egészen fejlett kommunikációs eszköz a szeretet megmutatására.

Talán a legkevésbé egyértelmű szeretetjel a cicától a harapás: pedig ha a cica finoman megharapja a gazdit, az egy, a barátságot, a szeretetet kifejező dolog.

Ezek az állatok nem csak egyféleképpen szólalnak meg, az egyszerű nyávogás mellett olykor rövidebb, az átlagosnál magasabb hangokat is kiadnak. Ez a kis csevegés az ember felé intézett cicakommunikáció, ami barátságot üzen. Sőt, már az is a ragaszkodás jele, hogy egyáltalán kommunikál a macska, egymásközt nem szoktak "beszélgetni", ezt kizárólag az embernek tartják fent.

Rengeteg cicatulajdonos ismeri a helyzetet, amikor még a legkisebb helyiségbe is követi a macskája. A folyamatos kíséret, megfigyelés ugyancsak a macska szeretetének a jele. Sokan alszanak a gazdival vagy fekszenek a hasára, amikor az olvasni próbál, így is minél közelebb tudva magukhoz a fontos embert az életükben.

Amikor a cica a szőrös, hajas bőrfelületet vagy a fület nyalja meg, ugyanazt csinálja, amit más macskákkal tenne: tisztogatja, ezáltal törődését és szeretetét fejezi ki a gazdi felé.

Talán nem meglepő, de a cicák dorombolása is a szeretet kifejezésének egy jele. Ha boldog a gazdi simogatása miatt, a macska jelzi ezt. Érdekesség, hogy akkor is dorombol a macska, ha veszélyben érzi magát, mivel ezzel képes önmagát megnyugtatni. Ugye, milyen különleges állatok?

Minden gyereknek kell egy cica

Ezek a fotók egyértelműen bizonyítják, hogy a kicsik és a macskák között különleges kapcsolat tud kialakulni.

Ezt is szeretjük