Ezen az 5 helyen észlelik a legtöbb szellemet: úgy hiszik, ez magyarázza a paranormális jelenségeket
Rendszeres paranormális jelenségek helyszíneiként tartják őket számon.

gyertyatarto
beauty and style
Top olvasott cikkek

A realitások talaján maradva nem gyarapítjuk azok táborát, akik vakon hisznek a szellemek létezésében, de sokan vannak a világon, akik igen. Ők, az igazi fanatikusok számon tartják a világban történő megmagyarázhatatlan vagy legalábbis magyarázat nélkül maradt események egész sorát.

Nekik köszönhetjük a következő listát is, melyben csokorba szedtük a helyeket, ahol a legtöbb paranormálisnak vélt jelenséget regisztrálták mindeddig. Halkan megjegyezzük, több is fogadóként, szállodaként, kocsmaként működik. Bizony, a szellemjárás igen jó vendégcsalogató módszer, ezt valószínűleg a tulajdonosok is tudják.

Mirtusz ranch

Amerikában, Louisianában található egy réges-régi ranch, a Mirtusz ranch - Myrtles Plantation -, ahol nem kevesebb, mint 12 különböző szellemet tartanak számon. Az egykori ranch ma már nem a régi funkcióját tölti be, hanem fogadóként működik.

A Mirtusz ranch.
A Mirtusz ranch.

A vendégek állítólag gyakran hallják játszó gyerekek zsivaját, mikor nincsenek is kicsik a háznál, de állítólag látni vélték már Chloe szellemét is. Chloe, mint mesélik, annak a nőnek a szelleme, aki egykor összetűzésbe keveredett vele, majd megölte a ranch egykori tulajdonosát és annak két gyermekét.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az Ősi kos fogadó

A fogadó - Ancient Ram Inn - Angliában, Wooton-Under-Edge-ben található. 1141-ben épült, tehát az épület nem egyszerűen az állítólagos paranormális jelenségek miatt, hanem kora miatt is érdekes. Úgy tartják, ez a hely élen jár a világ szellemjárta pontjai közt. Egykor áldozati helyszín volt, ahol gyermekeket is feláldoztak, de az ördög imádására is végeztek itt rituálékat. Ha ez nem lenne elég, állítólag az épület egy régi, pogány temető területén áll.

Az Ősi kos fogadó.
Az Ősi kos fogadó.

Megmagyarázhatatlanból itt sincs hiány. A tulaj, mint mondja, az első ott töltött éjszakáján arra riadt, hogy valaki a karjánál fogva kirángatja az ágyból, és átdobja a szoba túloldalára. Máskor, állítása szerint két gyerekcsontvázra bukkant. Nagyot mondott, vagy sem, ért a vendégcsalogatáshoz, hiszen fogadóját tömegesen lepik el a borzongani vágyók.

Monte Cristo-tanya

A legkísértettebbként tartják számon az ausztrál helyszínek közt a New Wales déli részén található Monte Cristo-tanyát is - Monte Cristo Homestead. Néhai lakói tragédiák sorát éltek meg: várandós gondnoknőjét lelökték az erkélyről, egy baba a lépcsőről lezuhanva lelte halálát, az istállóban dolgozó fiú pedig álmában tűzeset áldozata lett. Egy későbbi gondnokot állítólag lelőttek a tanyán, egy házvezetőnő pedig mentálisan beteg gyermekét évekig egy kinti épületben tartotta megkötözve.

A Monte Cristo-tanya.
A Monte Cristo-tanya.

Mondják, a helyet az egykori tulajdonosok, Elizabeth és Christopher Crawley szelleme kísérti. A jelenlegi tulaj szerint éjjelente lépteket hallani az erkélyről, mikor senki sincs ott, és olykor hallja, hogy a nevét mondják, amikor egyedül van otthon. A tulaj fiának felesége azt állítja, előző életében a tanyán szolgált szobalányként. Furcsa, hogy mást ne mondjunk, de az már annál kevésbé, hogy ez a hely is vendégfogadó lett, és mágnesként vonzza a reszketni vágyókat.

Akershus erőd

A norvég erőd egy középkori kastély, mely Oslo, a norvég főváros védelmére épült. Börtönként is funkcionált, így számos rab kivégzésének helyszíne volt az idők során. Később, a második világháború alatt a nácik is birtokba vették, hasonló kegyetlenségek helyszínéül.

Az Akershus erőd.
Az Akershus erőd.

Az arra járó-kelő emberek nem egyszer számoltak már be állítólagos paranormális eseményekről, melyeket a környéken tapasztaltak. Sikolyokat hallanak a kastély felől, és rendszeresen látni vélnek egy őrt, aki eltűnik, mire odanéz az ember. Nem kevésbé hangzik rosszul az arc nélküli nő folyosókon bolyongó szellemének története sem, mely ugyancsak a helyiek közt terjedt el.

A legkülönösebb, amiről beszámoltak, egy démonkutya, Malcanisen, aki, mint mondják, a bejárat őrzője. Akit utolér, arra három hónap múlva halál vár, szól a legenda. Kivételesen nem szállóként működő épületről van szó, tehát nem vendégcsalogató a sok mendemonda, de józan ésszel tudjuk, hogy az ódon kastélyok mindig megmozgatták az emberi fantáziát.

A kísértett plébánia

Svédországban, Ragundában van egy plébánia, ahol az első paranormális esetet 1927-ben jegyezték fel. Azóta is történnek megmagyarázhatatlan dolgok. Lebegő, szálldogáló tárgyak, sikolyok, árnyak és maguktól ringatózó karosszékek, amikről beszámoltak.

A kísértett plébánia.
A kísértett plébánia.

Úgy tartják, hogy a kísértés hátterében az egykori kínzások és megerőszakolások nő- és gyermekáldozatainak szellemei állnak, akiket a plébánia hátsó kertjében ástak el. 1980-ban még szelleműzést is tartottak, hogy véget érjenek a hátborzongató események.

Igaz vagy sem? Mindenki ítélje meg maga. Ne feledjük azonban, hogy az ember, mióta csak gondolkodik a világ, a természet, a lét kérdéseiről, gyakorta állít fel a realitástól igen távol álló magyarázatokat olyan jelenségekre, melyekre nem sikerült megtalálnia a választ.

Címlapkép: Getty Images.

Ezt is szeretjük