18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A világ legrégebbi természetes múmiája 10 ezer éves: rekonstruálták az arcát
Amerikában találták a múmiát.

scm-cover

Ötzi, a gleccserbe fagyott múmia a maga 5300 évével nem nevezhető épp fiatal archeológiai leletnek, de van, aki őt is túlszárnyalja: a nevadai Spirit Cave, azaz Lélek-barlang múmiája a világ legöregebb természetesen mumifikálódott teste.

A Lélek-barlang múmiája, melyet 1940-ben találtak, több mint tízezer, pontosan 10 600 éves, és sok vita tárgya volt pontos származása. Végül DNS-tesztek segítségével megállapították, hogy egy jelenleg is meglévő amerikai törzshöz köthető, a Fallon Paiute-Shoshone törzshöz, akik Nevada területén élő indián őslakosok. Bár ők már többször kérvényezték, sőt, perre vitték régi ősük tisztes újratemetését, mindig nemleges választ kaptak, egy nagyszabású, amerikai, inka és chilei maradványokat vizsgáló DNS-kutatásra hivatkozva.

A Lélek-barlang múmiája

Amikor 1940-ben megtalálták, a múmiát kétezer évesnek becsülték. Azóta nem csak az derült ki, hogy jóval régebbi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük