Mutatjuk a bolygó 13 legnagyobb faját: a leghosszabb piton 8 méteres, egy kék bálna akár 30 méter hosszú is lehet
Az állatvilág lenyűgöző óriásait mutatjuk emlősöktől a hüllőkön át a rovarokig.

GettyImages-128141285
beauty and style
Top olvasott cikkek

Földünk élővilága fantasztikusan sokarcú, változatosabb talán nem is lehetne. Olyan sokféle állatot sorakoztat fel, hogy még a tudomány emberei előtt sem világos, hogy pontosan mennyi a földön élő fajok száma. A Természetvédelmi Világszövetség becslése szerint több mint 1,5 millió állatfaj is lehet.

A meghatározást nehezíti a sajnálatos tény, hogy egyre több faj jut el a kipusztulásig, illetve az is, hogy sok olyan faj élhet a Földön, melyet mindeddig fel sem fedeztek. A természettudósoknak hála, mégis sokat tudhatunk a bolygó állatvilágáról, és rácsodálkozhatunk a különböző fajok sajátosságaira: életmódjára, viselkedésére vagy akár kinézetére, méretére is.

13 állatóriás a Földön

A mintegy 65 millió éve kihalt, gigászi dinoszauruszok óta az állatvilág rengeteget változott, ám még napjainkra sem maradt óriások nélkül: számos olyan fajt felsorakoztat, amely kiemelkedő méretekkel rendelkezik a többi egyedhez képest.

A következő képeken bolygónk legtermetesebb fajait mutatjuk be emlősöktől a hüllőkön át a rovarokig, melyek osztályuk vagy nemük többi egyedéhez, esetleg akár a bolygó többi állatához viszonyítva is kiemelkedő méretekkel rendelkeznek.

Ezt is szeretjük