Ismerd meg Günthert, a leggazdagabb kutyát a világon - Vagyonával itthon beférne a leggazdagabbak közé

VI. Günther német juhászkutyának milliárdos vagyona van. De vajon hogyan halmozott össze ennyi pénzt, és mire költi azt?

gazdag_kutya
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

VI. Günther nettó vagyona csaknem 400 millió dollár. Természetesen ezt a tetemes összeget nem nyolcórás munkából szerezte meg.

Nagyapja, III. Günther gazdája Karlotta Leibenstein német grófnő volt, aki 1992-ben történő halálát követően kiskedvencére hagyta 80 millió dolláros birtokát, mivel fia tragikus halála után nem volt más élő örököse. 

A leggazdagabb kutya

Bár a német juhászkutya a legokosabb kutya fajták közé tartozik, a pénzügyekhez mégsem konyít. Örökségét így Maurizio Mian olasz gyógyszerész kezelte, aki a grófnő néhai fiának barátja volt. 

A pénz kétségtelenül jó helyre került, hiszen Mian egy gyönyörű birodalmat épített III. Günther leszármazottai számára. Befektetett például egy 7,5 millió dolláros Miami kastélyba, amit Günther nevében vásárolt meg Madonnától. Ezt később 29 millió dolláros haszonnal értékesítette. Az évek alatt a milliomos kutya öröksége így 80-ról bő 400 millió dollárra nőtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az unoka, VI. Günther jelenleg Olaszországban él, és egész személyzet lesi a kegyeit. Szakácsa, ügyvédei és PR-csapata is van, ebédre aranypehellyel szórt steaket eszik, és magángéppel utazik. 

Bár a németjuhásznak már több villája és kastélya is van, birodalmát mégis folyamatosan bővítik, jelenleg pedig egy digitális gyűjteményről tárgyalnak, ami majd lehetővé teszi a rajongók számára, hogy kapcsolatba lépjenek a kutyussal. 

Güntherről egy négyrészes dokumentumfilm-sorozat is készült, ahol további érdekességeket tudhatunk meg a leggazdagabb kutya életéről.  

Nekik is van mit a tejbe aprítani!

Nem csak Günther rendelkezik hatalmas vagyonnal. Különböző állatok különbözőféleképpen tesznek szert tetemes összegekre. A következőkben a világ leggazdagabb állatai közül említünk néhányat.

(A címlap kép csak illusztráció, forrása: Getty Images Hungary)

(Cikken belüli képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük