Kutyás vagy macskás típusba tartozol? Kiderült, miben különbözik a két ember
Megnézték, mi jellemzi a macskás, és mi a kutyás típust.

macskas-tipus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legsablonosabb randikérdések egyikére, kutyás vagy macskás típus vagy-e, úgy tűnik, mégsem egyszerűen a kínos csend kitöltésére alkalmas mentőövként tekinthetünk: egy felmérés rámutatott, a kutyák, illetve macskák preferálása valóban sokat elárul az ember személyiségéről.

A felmérést a Mars Petcare végezte, az eredményeket látva pedig megállapították, hogy a magukat kutyás, illetve macskás típusnak tartó emberek más-más személyiségvonásokkal, hobbikkal, szokásokkal rendelkeznek.

Ilyen a kutyás, illetve a macskás típusú ember

A magukat macskakedvelőnek tartó résztvevőkről azt derítette ki a felmérés, hogy jellemzően kreatívabbak a kutyabarátoknál, és hogy a cicások szeretik a művészetet, például örömmel mennek el megnézni színházi előadásokat.

A magukat kutyásnak tartók, mint a felmérés kiderítette, szívesen sportolnak, különösen a kutyáikkal együtt, már amennyiben gazdik. Erőt, energiát merítenek a kedvencük jelenlétéből, legyen szó futásról vagy akár jógáról. A kutyás típusú emberek egyébként alapvetően kedvelnek minden olyan hobbit, ami aktív, és megmozgat.

Mindeközben, akik magukat macskásnak vallották, azokról azt is kiderítette a felmérés, hogy jobban szeretik a nyugalmas, csendes hobbikat, mint a sok mozgással járó, aktív elfoglaltságokat. Szívesen olvasnak, kertészkednek, írnak és hasonlók.

A cikk az ajánló után folytatódik

A macskásokról azt derítették ki válaszaik alapján, hogy érdeklődéssel néznek dokumentumfilmeket, viszont kevésbé kedvelik a könnyed, vicces vagy akciófilmeket. Ami a kutyásokat illeti, sem a művészi, sem a dokumentumfilmek nem a kedvenceik. Ők sokkal inkább a lightos filmeket kedvelik, mint a romantikus komédiák, a horrorok vagy épp az akciófilmek.

Akik magukat inkább kutyakedvelőnek, mint macskakedvelőnek nevezték, azokról a résztvevőkről általában kiderült, hogy hajlamosak többet költeni a cicásoknál. Ezzel együtt azonban jellemzően jobban fizető állásban is helyezkednek el, mint ők.

A cicabarátok számára, mint válaszolták, megnyugtató a macska jelenléte, és ha gazdik, akkor sokat és szívesen beszélnek az állatukhoz. Természetesen ez a kutyásokra is igaz, de - minthogy a kutyák és macskák eltérő személyiségek - a gazdi és állat viszonya, kommunikációja is más lehet. Egy dolog mindenképpen közös, az a mérhetetlen, feltétlen szeretet.

Magadra ismertél?

A résztvevők válaszai alapján az derült tehát ki, hogy a kutyakedvelők és a macskakedvelők szokásaikban és személyiségükben is különbözhetnek. Mindenki eldöntheti, mennyire igazak rá a fentiek, de ne feledjük, hogy ez egyetlen felmérés, és a jellemzőket egy bizonyos számú résztvevő válaszai alapján állapították meg.

Ezekből a fajtákból válhat szuper családi kutya

A keverékeket is imádjuk, de úgy mondják, ezek a fajták természetüknél fogva remek családi kutyák lehetnek.

Ezt is szeretjük