Gyógyító ereje van a kristályoknak, vagy átverés?
A ti tapasztalataitok
A kristályok gyógyító hatásának jártunk utána.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kristályok mint egyfajta gyógyító kövek egyáltalán nem a 21. század szemfényvesztő találmányai. Évezredek óta használják őket szerencse-, siker- és szerelemhozó talizmánként, amulettként vagy kabalaként, de a gyógyulásra vágyók is gyakran hívták segítségül a különböző nemes köveket.

Korábbi cikkünkben már górcső alá vettük, hogy az egyes kristályok milyen képességekkel bírnak, de most annak jártunk utána, vajon hatásosnak gondolja-e őket a mai ember.

Akik mellette vannak

- Nagynéném nagyon hisz a kristályterápiában, a kövek gyógyító erejében, több problémáját is enyhítette már ez a módszer. Bár lehet, hogy inkább csak azért, mert hitt benne, sokan mondják, hogy fejben dől el minden. Én egyébként az utóbbiban hiszek! - mondta el kicsikocsi2.

- A kristályoknak van gyógyító hatása, én inkább, illetőleg csak hegyikristályt használok, és ezzel kezelek is másokat működik - írja Mézespuszedli, majd egy későbbi hozzászólásában részletesen ki is fejti a kristályokkal kapcsolatos pozitív tapasztalatait.

- Az ametisztet térenergia harmonizálására is gyakran használják, nekem is ez lenne a célom, a hegyikristályokat pedig kezeléseknél használom, hegyikristályból nálam sohasem elég minden kristálynak megvan a feladata pl. hegyikristályos vizet imádják a családtagjaink, és a hozzánk betérők is. Gyógyító, tisztító hatású.

A másik oldal

Természetesen ellenvélemény is akad a hozzászólások között, ahogyan az az alternatív gyógyászati módszerekkel általában lenni szokott.

- Hát... mindenesetre nagyon szépek és ez már egy pozitívum a gyógyulás felé - reagált kisvakond a nyitó hozzászólásra, amelyben Esztianyu kíváncsiskodott, kik azok, akik élnek vele, hisznek benne, illetve érdeklődnek a kristálygyógyítás iránt. De a szavai arról árulkodnak, hogy valójában nincs teljes mértékben meggyőződve a kristályok hatásosságáról.

Xtina23 már kicsit határozottabban fogalmazta meg a véleményét:
- Én sok mindenben hiszek, de a kristályokkal szemben szkeptikus vagyok. Egy darabka kő szerintem nem képes csodákra - mondta el.

Ha szeretnéd a saját pozitív vagy negatív tapasztalataidat, esetleg a véleményedet megosztani a témában, akkor várunk téged is a fórumban! Kattints ide!

Ezt is szeretjük