A koronacsakra betegségei
Az univerzum rezgései egészségedre is hatással vannak: gondoskodj koronacsakrádról, hogy elkerüld a betegségeket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hét csakra közül a koronacsakra energiáit érzékelheted a legnehezebben. Éppen ezért ez a csakra többnyire egész életeden át nyugalomban marad, azonban ha aktiválod, de nem foglalkozol vele, súlyos elváltozásokat okozhat!

A oronocsakra azonban leggyakrabban nem fizikai vagy szervi betegségeket okoz, sokkal inkább lelki torzulásokat. Szabályozd működő csakrád energiáit, hogy távol tarthasd szervezetedtől az univerzum negatív rezgéseit!

A hét csakra elhelyezkedése

Gyökércsakra: energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál érzékelheted.
Szexcsakra: energiáját a keresztcsontnál érzékelheted.
Köldökcsakra: a köldök fölött vagy alatt tapasztalható az energiája.
Szívcsakra: a mellkas közepén, a szív, de leginkább a harmadik mellkasi csigolya magasságában lehet érzékelni.
Torokcsakra: energiáját a legtöbben a torkuk alján érzékelik, ahol a kulcscsont kezdődik.
Homlokcsakra: a harmadik szem energiáját leginkább a szemöldökök között érzékelheted.
Koronacsakra: ennek a csakrának a legnehezebb érzékelni az energiáját, mely a koponya közepén, a kutacsoknál található.

A szufik azt mondják, hogy a korona- és a homlokcsakra a belső fény székhelye, amely a legfelső csakrában ragyog teljes fényében.

A Korán szerint a középkori iszlám misztikusok a létezést fénynek tekintették. Felfogásuk szerint az agy igen sok fényt sugároz ki. Ez az elgondolás a kereszténységben mint a glória fogalma és ábrázolása jelenik meg. A koronacsakra minden kultúrában azzal a fénnyel függ össze, ami egyszerre rezgés és anyag.

Ezt a fénysíkot mindenkinek egyedül kell elérnie. Még a tekintélyt igen tisztelő klasszikus jógatanítások is azt hangsúlyozzák, hogy egyetlen mester sem juttathat el arra a szintre, ahol a szellem és az anyag összekapcsolódik. Az, hogy a koronacsakra szintjén az anyag és a szellem eggyé válik, azt jelenti, hogy az anyag engedelmeskedik a szellemnek. Ezen a szinten tehát az ember szellemi erejével uralja az anyagot, így a saját testét is. A koronacsakra szintjén már nem félsz, felelősséget vállalsz a saját életedért, és megbízol belső hangodban, intuíciódban.

Ápold a koronacsakrád!

 • Meditálj.
 • Vizualizáld a szivárványt, vagy a bíbor színt.
 • Képzeld el a jövőt.
 • Keress megvilágosodott tanítókat.

A koronacsakra betegségei

A többi csakrával ellentétben a koronacsakra problémái ritkán okoznak klasszikus betegség-tüneteket. Az itt fellépő zavarok inkább pszichózisban és különféle személyiségváltozásokban nyilvánulnak meg. A legtöbb embernél nyugalmi állapotban van a koronacsakra. Problémák akkor léphetnek fel, ha aktiválod a csakrát, és nem ennek megfelelően viselkedsz.

Fizikai megbetegedések

Lelki megbetegedések

 • Dementia: Elmegyengeség, különösen időskori elbutulás formájában lép fel az agy sorvadása miatt. Ezt jelentős emlékezetvesztés követi, amely a racionális gondolkodás és ítélőképesség lassú, de állandó gyengülésével és regresszióval jár. Az, hogy a beteg ismét olyan lesz, mint egy kisgyerek, arra utal, hogy belső gyermekének kellett volna több teret engednie.
 • Alzheimer-kór: Ennél a betegségnél hasonló tünetek lépnek fel, mint a dementiánál. Ez a regresszió is a belső gyermek háttérbe szorításáról szól.
 • Depresszió: A valódi depresszió és a depresszív hangulatok is arra vezethetők vissza, hogy a koronacsakrát ugyan aktiválod, de nem tudsz bánni az energiájával. A reaktív depressziónál, amelyet a társ, a gyermek, vagy akár a munkahely elvesztése vált ki, nagyon fontos megtartani a koronacsakra képi energiáját, vagyis a jövőképed. Bármi történjen, az élet megy tovább.
 • Epilepszia: Az epilepsziásokat régen bölcs, vagy szent embereknek tartották, akik képesek kapcsolatba lépni más világokkal, és képesek beszélni az istenekkel. Az epilepszia az agy elektromos zavaraira vezethető vissza, és gyógyszeres kezeléssel megszüntethető.
  Ezoterikus és jógakörökben úgy vélik, hogy az epilepszia oka az, hogy a korona- és a köldökcsakra túlzottan nyitva van. Az érintett ezért pontosan érez minden atmoszférikus és érzelmi zavart. A pszichológusok szerint a beteg arra használja a rohamot, hogy kimeneküljön egy kellemetlen helyzetből. A nagy rohamoknál - grand mal - átmenetileg a gyökércsakra - tehát a realitással való kapcsolat - is bezárul.
 • Öngyilkossági kísérlet: Ha nincs jövőképed, nincs reményed és depressziós vagy, akkor fennáll az öngyilkossági kísérlet veszélye. Ez a kilátástalanság és a reménytelenség kifejeződése. Egyúttal kommunikációs stratégia is, hogy segítséget kapj. A buddhisták szerint aki öngyilkos lesz, annak nagyon nehéz problémákat kell megoldania a következő életében.
 • Skizofrénia: A skizofrénia minden formájánál a beteg csak befelé tekint, a saját világába, és kikapcsolja a külvilágot. Az érintett nagyon gyakran rendkívül érzékeny a kollektív tudattalan üzeneteire, amelyeket azonban nem lehet a hétköznapi valóságra vonatkoztatni. A beteg koronacsakrája tehát állandóan szélesre tárt, és semmilyen módon nem tudja bezárni. Mint minden pszichózisnál, itt is elsősorban a gyökércsakrával kell foglalkozni.

Cikkünk alapja Klausbernd Vollmar:
A csakrák című könyve

A csakrákról, betegségeikről és kezelésükről részletesen olvashatsz ebben a nagyszerű könyvben. Segít lehetőségeid jobb kihasználásában és életed értelmének teljesebb felismerésében. A könyvben található, otthon végezhető gyakorlatokkal megoldhatod problémáidat, és részletes, átfogó képet kapsz a csakrákról is. Kiváló gyakorlati kézikönyv mindazok számára, akik betegségeikkel és problémáikkal szeretnének végérvényesen leszámolni, és szívesen változtatnak életmódjukon a boldog és egészséges életért.

Kiadó: Bioenergetic
Ár: 1.600,-
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük