Elképesztő, amit a kisfiú mondott: a reinkarnáció bizonyítéka lehet
Az emlékezés 55 részlete egyezett meg a valósággal. Hogyan lehetséges ez?

buddha-szobor
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyermeki fantázia határait átlépő állítások sokkolták az akkoriban csupán ötéves Ryan Hammons édesanyját, aki egy erre szakosodott pszichiáter segítségével utána is járt az okoknak.

Bár sokan máig legyintenek a kisfiú kijelentéseire, megdöbbentő részletességgel elmesélt állításai a reinkarnáció lehetőségét támaszthatják alá. A dolog azért nem mindennapi, mert a gyermek látszólag minden előzmény nélkül bocsátkozott a kijelentésekbe, és nagyon találó, addig ismeretlen tényeket mondott el.

Anyjának mesélte el

A The Today riportjában az anya így emlékezett vissza a fordulatra: - Egy nap azt mondta nekem: anya, el kell mondanom valamit - én valaki más voltam. Majd mesélni kezdett hollywoodi életéről.

A kérdésre, hogy a reinkarnáció tanát ők adták-e a gyermeknek tovább, az anya mindössze ennyit felelt: - Nem, a baptista egyház szellemében nőttem fel, erről korábban sosem beszéltünk.

Ryan 11 éves korában mesélte el történetét a nagyvilágnak
Ryan 11 éves korában mesélte el történetét a nagyvilágnak

Az anya ezután titokban szerette volna tartani a gyermek elmondásait, attól tartott ugyanis, hogy egész egyszerűen őrültnek gondolják majd, és fiát is nagyon féltette. Ekkor azonban a kezük ügyébe akadt egy kép, ami mindent megváltoztatott. Ryan ugyanis mindaddig nem emlékezett előző életében kapott nevére. 

Különös fordulat

A fotó, amit egy Hollywood aranykoráról szóló könyvben találtak, az 1932-ben rendezett Night After Night című filmből származott. Amikor az anya lapozgatta a könyvet, a fiú egy fekete-fehér képre mutatott: ő az, aki én voltam. A férfi egy mellékszereplő, Marty Martyn volt.

marty-martyn

A kijelentések ekkor egy csapásra valóságalapot kaptak, sőt be is igazolódtak, a The Today beszámolója szerint ugyanis Ryan 55 részletre emlékezett vissza helyesen Martyn életéből, holott ő maga csak ebben az egy filmben szerepelt, és bár a Broadwayn többször is fellépett, huzamos ideig nem lehetett reflektorfényben.

Zavarba ejtő részletek

Ryan beszélt többek között Martyn két lánytestvéréről, párizsi útjairól, öt feleségéről, ügynökségi munkájáról, lakóhelyéről, valamint arról, hogy mennyire hiányzott neki egy True-ade elnevezésű narancsos szóda. A True-ade valóban egy létező márka volt, ám Ryan születése előtt öt évvel megszűnt.

A fiú pszichiátere, dr. Jim Tucker munkásságának fontos részét képezik az ügyhöz hasonló gyermeki visszaemlékezések, de úgy látja, Ryan története az egyik legerősebb az eddigi esetek közül. - Ezek az információk nem találhatók meg az interneten - mondta.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezért még hitelesebbnek tűnik az emlékezés, hiszen a legtöbb részlet ennek hiányában is megegyezett a Martyn életében történtekkel. Szerette a narancsos szódát, a lakóhely is megegyezett a Ryan által felvázolttal, két lánytestvére volt, egy ügynökségnél dolgozott, és vélhetően sok időt töltött Párizsban, mégpedig az ötödik feleségével.

Ryan azt állítja, ő maga sem érti, hogy miért, de Isten halála után úgy döntött, megint újszülöttként kell visszatérnie a Földre. Bár sokan szerették volna azóta kétségbe vonni a történet hitelességét, a fiú állításai csaknem hiánytalanul igaznak bizonyultak, ezért az ügyben a folyamatosan praktizáló pszichiáter azóta sem tudott dűlőre jutni.

Ezt is szeretjük