Már hó közepén is alig van pénzed? Ezt tedd a kínai horoszkóp szerint
A horoszkóp tanácsot ad az anyagi ügyeket illetően. Nézd meg, mit tegyél, ha megszorulsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne ess kétségbe, ha úgy érzed, sosem elég a pénzed, mert a helyzet nem reménytelen. Az ezotéria szerint sokszor az elvárásaidon is múlik, merre billen hó végén a mérleg.

A spórolás és a bevételeid növelésére tett erőfeszítések megtérülnek. Nézd meg, mit tanácsol a kínai horoszkóp.

Patkány

Ha a Patkány jegyében születtél, nem hiányzik belőled a pénzügyi érzék, ám hajlamos lehetsz túl szabadon költekezni, és csak utólag eszmélsz rá, hogy kiadásaidnak nem mindig van meg a fedezete. Nézz körül, milyen lehetőségeket találsz, hogy extra bevételhez juss. Elemző hajlamaid segítenek a jó döntésben, és vállalhatsz némi kockázatot is. Emellett a kapcsolatok építése lehet segítségedre.

Bivaly

Ha Bivaly vagy, vélhetően a rugalmatlanság az egyik legnagyobb pénzügyi hibád. Elképzelhető, hogy évekig maradsz egy rosszul fizető állásban, csak mert az a biztos, még akkor is, ha hó végén igencsak össze kell húznod a nadrágszíjat. Ha ez a helyzet, legalább kezdj el nézelődni jobban fizető állások után. Bízz magadban, mert megérdemled, hogy ne kelljen nélkülöznöd.

Tigris

Ha a Tigris jegyében születtél, hajlamos lehetsz hirtelen felindulásból nagyobb összeget elkölteni, ám ami pillanatnyilag jó ötletnek látszik, később visszaüthet. Nem kizárt, hogy a befektetésekben is túlzott kockázatot vállalsz - jobb lenne, ha reálisabban ítélnéd meg az esélyeket. Ha szükséges, kérd pénzügyi tanácsadó segítségét. Hosszú távú célokat tűzz magad elé, és igyekezz rendszeresen legalább egy minimális összeget félretenni.

Nyúl

Ha a Nyúl jegyében születtél, minden képességed megvan ahhoz, hogy biztonságban tudhasd magad az anyagiak terén. Remek érzéked van a pénzügyekhez és a matematikához, csak használnod kell nem mindennapi tulajdonságaidat. Ha túl sokat költesz, vegyél elő egy füzetet, és kezdd el vezetni a kiadásaidat. Gyűjtsd a prospektusokat, és nézd meg, mi hol olcsóbb, illetve keresd azokat a lehetőségeket, amelyek révén extra bevételhez juthatsz. Ne feledd, sok kicsi sokra megy.

Sárkány

Lehetséges, hogy olykor egyszerűen nem számolsz a realitásokkal - ahogyan ábrándozásra való hajlamaid az élet más területein, úgy a pénzügyekben is magukkal ragadhatnak. Ez akár hasznodra is válhat, amikor épp nagy terveket szősz, csak ne maradjon el aztán a megvalósításuk. Nem árt, ha egy kicsit reálisabban szemléled a bevételeidet és azt, hogy mit vehetsz meg belőlük. Állíts fel fontossági sorrendet.

Kígyó

Ha Kígyó vagy, a másokkal való együttműködés, a költségek megosztása, valamint intuíciód és önbizalmad lehet segítségedre abban, hogy javíts az anyagi helyzeteden. Keress partnereket a vásárlásaidhoz, mert sokszor jobban megéri, ha közösen vesztek valamit. Lakótársakat is szerezhetsz, vagy kiadhatod a lakásod, amíg nyaralni mész. A bevételeidnek csak a kreativitásod szabhat határt.

Bár a visszafogottság távol áll tőled, mégsem árt megtanulnod kontrollálni azt, hogy mire költesz, és odafigyelned az anyagi jellegű ügyeidben. Jó az is, ha olykor megfogadod azok tanácsát, akik nálad jobban értenek a pénzhez. Ezekben a hónapokban az együttműködés, a kapcsolatok építése és a társulás hozhat egyensúlyt ezen a téren, akár extra bevételhez is juttathat a kapcsolatépítés.

Kecske

Ez az időszak kedvező számodra arra, hogy új projektbe fogj - ily módon pedig extra bevételhez juthatsz. Lehet, hogy pluszmunkát vállalsz, illetve jövedelmező befektetési lehetőséget találsz, a lényeg, hogy lépj valamerre, ha anyagi ügyeid javulását várod. Ha elbizonytalanodsz, kérheted szakember segítségét, de számítógépes könyvelőprogramokhoz is hozzáférhetsz.

Majom

A szerencse most könnyen melléd szegődhet anyagi ügyekben, és nem kizárt, hogy váratlan munkaajánlat juttat extra bevételhez, de ne csak a sült galambot várd, hanem menj elébe a lehetőségeknek. Valószínűleg szeretsz pénzt keresni, de elkölteni is, azonban nem árt az óvatosság. Gondold meg, mielőtt nagyobb kiadásra szánod el magad, és ne ugorj fejest kecsegtetőnek tűnő pénzkereseti ajánlatokba.

Kakas

Általában addig nyújtózkodsz, amíg a takaród ér, de előfordul, hogy szűkre szabott a havi keret. Azonban sok mindent kihozhatsz abból is, amit van. A saját készítésű dolgok gyakran gazdaságosabbak, mint ha készen veszed őket, és az újrahasznosítással is spórolhatsz. Ha lehetőséged van rá, vidd piacra kézműves termékeidet vagy a saját termelésű élelmiszereket. A neten is eladhatod azt, amire már nincs szükséged, de még jó állapotban van.

 

Kutya

Ha jól belegondolsz, valószínűleg sok felesleges dologra költesz - például túlcsomagolt termékekre, illetve márkás, ám ugyanúgy a Távol-Keleten készülő ruhákra. Próbáld meg ezeket a költségeket kiiktatni, és ha lehetőséged van rá, vásárolj közvetlenül a termelőtől. Ha bankszámlád van, keresd a legkedvezőbb és legnyereségesebb ajánlatot, nagy különbségek lehetnek az egyes bankok között.

Disznó

Nem árt, ha új típusú bevételi forrásokat keresel, nézz körül a neten, milyen lehetőségek adódnak. Akár a blogolás vagy a használt dolgaid eladása is némi pénzhez juttathat, de az sem kizárt, hogy egy sokkal jövedelmezőbb állás vár rád. Kedvező időszak ez arra, hogy magasabbra tedd a mércét. Ha nem tudsz spórolni, tűzz ki magad elé egy célt, aminek a megvalósítására gyűjtesz, ez motivációt jelenthet.

Ezt is szeretjük