Ki voltál előző életedben?
Olvasd el személyes karmahoroszkópod
Nézd meg, milyen a karmád! Számold ki személyes karmahoroszkópod, és nézd meg, ki voltál előző életedben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán te is kerültél már olyan élethelyzetbe, mely elgondolkodtatott arról, mi az oka mostani körülményeidnek. Amikor sikerek érnek, vagy valami könnyen az öledbe hull, valószínűleg nem annyira vagy kíváncsi arra, miért történik mindez. Amikor viszont balszerencse ér, valamiféle eleve elrendelést vagy sorsszerűséget láthatsz az események alakulásában.

A karma törvénye ezekre a helyzetekre ad magyarázatot, ugyanakkor felhívja a figyelmed arra is, hogy életedet nem tőled független erők irányítják. Nem egy istenség, vagy a végzet hatalma alatt állsz, hanem te magad vagy felelős azért, ami veled történik.

Az ok és okozat törvénye

A karma többek szemében a lélekvándorlással esik egybe, de a valóságban ennél többet és mást is jelent. Bár a keleti vallásokban a karma és az újraszületés tana együtt jár, a karma tág értelemben azt jelenti: cselekedet.

A karma az ok és okozat törvényeként is ismert. Lényegében azt jelenti, hogy minden tetted, még a legjelentéktelenebbnek tűnő is, valamiféle következménnyel jár. Az összefüggés tetteid és azok következményei között a legtöbbször bonyolult módon mutatkozik meg, s életünk, valamint sok-sok előző életed számos tényezője befolyásolja, átláthatatlan szövevényt hozva létre.

Ki mint vet, úgy arat

A karma magyarázata mindenesetre egy dolgot nagyon is világossá tesz: azt, hogy te magad vagy felelős mindenért, ami életed során bekövetkezik. Akinek a mostani élete boldog, egészséges és sikeres, az ezt az eredményt maga teremtette meg azáltal, hogy előző életeiben pozitív cselekedeteket vitt véghez.

Számold ki személyes karmahoroszkópod! Megtudhatod belőle, ki voltál előző életedben, és ez milyen hatással van a jelenlegi inkarnációdra!

Az, akinek betegségben vagy szegénységben van része, ugyancsak maga teremtette meg e negatív megtapasztalások okait a korábbi életében elkövetett negatív cselekedetei által. Előző életeink során előidézett különböző karmáink révén legtöbben jó és rossz élményeket egyaránt megélünk.

Fekete és fehér karma

A karmát három nagy csoportra lehet osztani attól függően, hogy mely tettek milyen következménnyel járnak. Az első csoport a fekete karma, fekete eredmény elnevezést kapta. Ide tartozik valamennyi ártalmas fizikai, szóbeli és szellemi tett.

A fehér karma, fehér eredmény csoport az ártalmatlan és erényes cselekedeteket foglalja magában. A fekete és fehér karma, fekete és fehér eredmény csoportba sorolandók azok a tettek, amelyek részben ártalmasak, részben pedig nem. Tipikus példa erre a kegyes hazugság, amikor épp az a célod, hogy ne bántsd meg érzéseiben a másik embert. A szándék ugyan pozitív, maga a cselekedet azonban nem. Így aztán a karmikus következmények is meglehetősen vegyes képet mutatnak. Ha se nem fehér, se nem fekete karmával rendelkezel, akkor alapvető szándékod az, hogy felébredj, és elérd a megvilágosodást. A buddhista végső célja az, hogy feloldja valamennyi, az előző három csoportba tartozó karmáját.

Így javítsd a karmád!

A buddhizmus tíz fő pozitív cselekedetet különböztet meg:

  • A három fizikai erény: az élet védelme, nagylelkűség, felelősségteljes magatartás.
  • A négy szóbeli pozitív tett: igazmondás, harmónia kialakítása másokkal és békítés, kellemes beszéd, tartalmas társalgás.
  • A három gondolati erény: elégedettség, kedvességgel fordulni mások felé, Buddháról való elmélkedés.

Mindenestre bármilyen élethelyzetben vagy, emlékezz arra, hogy a karmád nem végzetszerű. Ha tudatosan arra törekszel, hogy tetteidet, amennyire csak lehet, bölcsesség, kedvesség és könyörületesség hassa át, akkor pozitív karmát teremtesz. Ez olyan újraszületést eredményez, mely lehetőséget ad a boldogságra és további jó karma előidézésére.

OLVASD EL EZT IS!

bolygo karma
  • nyugati horoszkóp
  • karmahoroszkóp

2011-es karmahoroszkóp

Ezt is szeretjük