Ki leszel következő életedben?
Így befolyásolhatod!
Hogy a következő inkarnációdra pozitív vagy negatív karmát teremtesz, csak rajtad múlik!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A buddhista tanok központi témája a karma, melyet az univerzum egyik megkerülhetetlen törvényének tartanak. A nyugati ember misztikus végzetként értelmezi, de valójában inkább ok-ok okozat törvényének tekinthető. Jelenlegi inkarnációban elkövetett cselekedeteid hatással vannak a következőre, illetve megszabják, milyen körülmények között fogsz élni. Nincs azonban minden eleve elrendelve, befolyásolhatod a következő megtestesülésedet. Megmutatjuk, hogyan!

Röviden a karmáról

A karma szó szerinti jelentése: cselekvés. Pontosabban olyan cselekedetekre utal, melyek mögött akarat vagy szándék húzódik meg. A buddhista tanok szerint még az ösztönösnek tűnő tettek hátterében is meghúzódik valamifajta tudatosság. Ennek értelmében minden egyes tetteddel valamilyen karmát teremtesz. A buddhizmus szerint a legtöbb cselekedeted gyümölcse későbbi életedben fog beérni. Tehát a most elkövetett tetteidért a következő inkarnációdban felelsz.

Pozitív és negatív karma

Fontos, hogy folyamatosan emlékeztesd magad: minden cselekedeteddel valamilyen karmát teremtesz. Hogy ki leszel a következő életedben, milyen körülmények között éled azt, tulajdonképpen egyedül rajtad múlik. A karma alapvetően két csoportra osztható: léteznek pozitív, hasznos, jó cselekedetek, valamint negatív, ártalmas tettek. Buddhista elvek szerint egy adott tett azáltal válhat pozitívvá, hogy az összes lehetséges következményét mérlegeled, mielőtt lépnél. Ezzel szemben negatív karmát tévedésből, tudatlanságból, kapzsiságból, illetve gyűlöletből fakadó cselekvések okoznak.

Ki leszel következő életedben?

A jelenlegi inkarnációhoz képest a következő lehet könnyebb, de nehezebb is. Minden azon múlik, hogy a mostani életedben milyen karmát teremtesz.

Ha pozitívat, magasabb tudati szintre kerülsz - életed könnyebb lesz -, ám, ha negatívat, alacsonyabb tudati szintre jutsz - megpróbáltatások várnak rád a következő inkarnációdban.

Magasabb tudati szintre kerülsz

Pozitív karmát teremthetsz az önzetlenséggel, a bölcsességgel, a nagylelkűséggel, illetve a nyíltsággal. Ha jelenlegi életedben mindezen erények fontosak számodra, és ezek mentén cselekszel, magasabb tudati szintre jutsz.

Alapvetően könnyebb lesz a sorsod, a következő életedben boldogabb ember leszel. Olyan szakmád lehet, amit nem csupán a pénzkereset miatt végzel, hanem kibontakoztathatod benne képességeidet, illetve másoknak is hasznára válsz. Magánéleted pedig zökkenőmentesebben alakul majd, mint a jelenlegi inkarnációdban: például boldog családanya leszel, megtalálod a másik feled.

Karma vagy szabad akarat?

Hogy életed mennyiben múlik az előző életedben megszerzett karmán, illetve milyen mértékben befolyásolja azt a szabad akarat, kiderül videónkból!

Alacsonyabb tudati szintre kerülsz

Negatív karmát teremtesz a haraggal, a gyűlölettel, az önzéssel, de akár a pletykával is. Amennyiben mostani inkarnációdban tetteidet gyakran jellemzik mindezek, a következőben várhatóan alacsonyabb tudati szintre kerülsz.

Tévhit, hogy tárgyként is újjászülethetsz, tehát következő életedben nem leszel mosogatószivacs, ha jelenlegiben negatív karmát teremtesz. Ugyanakkor számíthatsz rá, hogy alacsonyabb tudati szintre kerülsz: a jelenlegihez képest rosszabb körülmények között kell élned. Ha például most kényelmes irodai munkát végzel - mely nagyjából kielégíti pénzügyi és szakmai igényeidet -, nem lesz ilyen szerencséd. A magánéleted alakulására ugyanezek az elvek vonatkoznak: könnyen előfordulhat, hogy boldogtalan ember leszel, akit sorozatos csalódások érnek.

Együtt a bánat és a feldolgozás útján a februári Femina Klubban!

Szily Nóra vendége ezúttal Singer Magdolna gyásztanácsadó lesz, akivel azokra a nehéz kérdésekre keresik a válaszokat, melyek a gyászolót és a távozót egyaránt segítik abban, hogy békére leljenek. Hogyan birkózhat meg az itt maradó a hiányérzettel, a bűntudattal és a fájdalommal? Fel lehet-e készülni szeretteink halálára? Meddig tart a gyász? Többek között ezekre is választ kapunk majd.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, kattints ide a vásárlásért!

Időpont: 2022. február 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ne ess csapdába!

Kerüld el azt a hibát, hogy az ok-okozat törvényét spirituális bankszámlának tekinted. Ha csak azért teszel jót ebben az életedben, hogy általa pozitív karmát teremts, és a következő inkarnációdban egy magasabb tudati szintre kerülj, és boldogabb legyél, nem éred el a célod - hiszen az elképzelésed önzésen alapul.

Ezt is szeretjük