Ki is vagy valójában?
Kezed megmutatja
Finom vonalú? Vagy inkább szögletes? Kezed árulkodik jellemedről, belső tulajdonságaidról. Tudd meg, miről mesél!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kéz az emberi test igen fontos része. Ezen testrész segítségével írsz, eszel vagy éppen simogatsz. Kezed lehet kecses vagy határozott. Te pedig, jellemző vonásai alapján a Hold-, a Mars- vagy a Nap-kezű ember típusába tartozol.

Nap-kéz

A Nap-kéz vonalai határozottak. A tenyér és az ujjak egyaránt kerekdedek, izmosak. Az ujjak és a körmök szélesek és erősek, a hüvelykujj rendszerint zömök. A tenyéren általában csak néhány vonal látható, de ezek igen mélyek és markánsak.

Szenvedélyes ember vagy, szereted kiélvezni az élet adta lehetőségeket. Imádsz nyüzsögni, de nem pusztán a társasági élet fontos számodra. Rendkívül családcentrikus és odaadó vagy. Mindemellett azonban nem vagy egyszerű eset, nehezen lehet tervezni veled, mivel rosszul tűröd a megszokást.

Merkúr-kéz

A kéz hosszú és karcsú, a tenyér körülbelül téglalap formájú – ez a Merkúr-kéz. Ennél a kézformánál az ujjak hossza megegyezik a tenyérével, a bőr pedig többnyire halvány és vékony.
Ha kezed ebbe a típusba tartozik, te kiváló kommunikációs készséggel bírsz, és rendkívül barátságos vagy. Néha azonban hajlamos vagy a felesleges locsogásra is. Gondolkodásod kimondottan gyors, pillanatok alatt képes vagy az új ismeretek befogadására.

Mars-kéz

A Mars-kéz alapvetően háromszög alakú. Ezen kívül jellemzőek rá a gömbölyű, kissé duzzadt végű ujjbegyek. Színében többnyire a vöröses, rózsaszínes árnyalatok dominálnak.

Ha kézformád ebbe a típusba tartozik, te igazán energikus, szinte fáradhatatlan ember vagy. Ugyanakkor jellemző rád az önfejűség és a szenvedélyes habitus is. Imádsz kísérletezni, életed során sok mindenbe belefogsz, ám gyorsan ráunsz az egyhangúságra. Szomjazol a kihívásokra és az új impulzusokra.

Vénusz-kéz

A Vénusz-kéz finom, kecses vonalaival általában női tulajdonosra enged következtetni. Formáját tekintve ovális, ívei szabályosak. A kéz bőre általában sápadt vagy rózsaszínes, az ujjak arányosak.
Örömedet leled a szépségben, szereted a kényelmet, ha Vénusz-kezed van. Ízlésed rendkívül kifinomult és klasszikus. Sokat adsz a megjelenésre, de nem feledkezel meg az igazán fontos dolgokról sem. Számodra rendkívül fontos az otthonos környezet – ahol biztonságban érezheted magad.

Szaturnusz-kéz

A Szaturnusz-kezű ember tenyere kimondottan négyzet alakú. Alapvetően az egész kéz szögletes: az ujjak egyenes vonalúak, időnként négyszögletesek is lehetnek. A tenyér vonalai meglehetősen határozottak.
Kimondottan erős akaratú, állhatatos ember vagy, ha Szaturnusz-kezed van. Természeted jellemzően megfontolt és előrelátó. Nem értékeled az öledbe hullott dolgokat, szeretsz harcolni a sikerért.

Mindemellett igen zárkózott, régimódi ember vagy, aki számára a hagyományok nem pusztán elcsépelt frázisokat jelentenek.

Hold-kéz

Az egyik legritkább kézforma a Hold-kéz. Középen elkeskenyedik – kicsit a nyolcas számra hasonlít. Erezete élénk, formája hosszúkás, és csontos.
Az ízületek kidudorodnak, az ujjak és körmök hosszúak. A kéz bőre legtöbbször halvány, olykor szürkés.
Kíváncsiság és rengeteg töprengés – leginkább ezzel a két jellemzővel lehetne leírni téged. Képzelőerőd igen élénk, kiváló társasági ember vagy, aki bárkit képes elszórakoztatni színes történeteivel. Nem jellemző rád, hogy két lábbal állnál a földön, kicsit mindig a valóság fölött lebegsz.

Jupiter-kéz

A Jupiter-kéz legjellemzőbb vonása, hogy arányait tekintve inkább széles, mint hosszú. De alapvetően ritka és nehezen felismerhető ez a kéztípus, mivel ötvözi a többi kézforma jellemző tulajdonságait. Igazán rugalmas személyiség vagy, ha Jupiter-kezed van. Pillanatok alatt képes vagy alkalmazkodni a legváratlanabb helyzetekhez is. Ennek a tulajdonságodnak köszönhetően te afféle örök túlélő vagy.

OLVASD EL EZT IS!

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük