Miben vagy tehetséges?
Kézformád megmutatja
Jó érzéked van a művészetekhez, vagy racionális gondolkodásodnak köszönhetően inkább az üzleti pálya áll közel hozzád?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kéz rendkívül fontos testrész. Segítségével levelet írsz, táplálkozol, vagy éppen érzelmeket fejezel ki. Arra azonban talán nem gondolsz a hétköznapok során, hogy – vonalaival és formájával – ennél többet is elárulhat rólad.

Nap-kéz

A kéz vonalai igen határozottak és erősek. Az ujjak, valamint a körmök rövidek és erősek, a hüvelykujj pedig általában zömök. A Nap-jellegű kéz tapintása meleg. A tenyér vonalai markánsak és mélyek, de viszonylag kevés van belőlük.

Ha Nap-kezed van, igen határozott és eltökélt személyiség vagy, minden szituációban készen állsz a kemény munkára és terveid megvalósítására. Ennek köszönhetően kitűnő üzletasszony válhat belőled. Mindemellett azonban igen nagyvonalúan bánsz a pénzzel, és hajlamos vagy a túlköltekezésre. Erre nem árt odafigyelned a jövőben.

Merkúr-kéz

A Merkúr-kéz vékony és finom vonalú. Ennél a típusnál az ujjak igen vékonyak, és hosszúságuk megegyezik a tenyérével. A bőr meglehetősen vékony, általában áttetsző, ennek köszönhetően a kéz erei láthatóvá válnak.
A legjobb választás számodra, ha valamilyen önálló vállalkozásba kezdesz. Mivel kiváló érzéked van az irodalomhoz, illetve a matematikához, ezeken a területeken érdemes próbálkoznod. Az állhatatosság és a kitartás azonban gyakran hiányzik belőled, ezért különösen vigyázz arra, hogy a határidőket mindig betartsd.

Mars-kéz

A Mars-kéz legjellemzőbb vonása a háromszög alak: a tenyér a csukló irányában elkeskenyedik. Többnyire meleg tapintású, árnyalatát tekintve pedig rózsaszínes vagy vöröses. Az ujjak vége gömbölyű, kissé duzzadt.

Ha Mars-kezed van, vonzódsz a szabadban végezhető munkákhoz. Épp ezért neked való munka lehet a kertészet, vagy bármilyen foglalkozás, aminek végzése során nem vagy az íróasztalhoz kötve napi nyolc-tíz órában – ugyanakkor szükséged van a kreativitásodra is. Arra azonban vigyázz, hogy az alkotóerődből fakadó, olykor vad elképzeléseknek legyen közük a valósághoz is.

Vénusz-kéz

A Vénusz-kéz ovális, jellemzően minden íve szabályos. Vonalai rendkívül finomak és kecsesek, a kéz igen hajlékony és nőies. Az ujjbegyek jellemzően gömbölyűek vagy esetleg kissé hegyesek. A kéz színe rendszerint halvány rózsaszínes.
Kezed igen erős érzelmi beállítottságról árulkodik. Minden döntésed előtt felméred annak lehetőségét, hogy esetleg másoknak nem okozol-e károkat elhatározásoddal. Ezen tulajdonságod miatt szerencsés választás lehet számodra valamilyen szociális – például pedagógiai – területen végzett munka. Arra viszont nem árt odafigyelned, hogy érzelmeid ne uralkodjanak el túlságosan a hétköznapjaidon.

Szaturnusz-kéz

Legjellemzőbb vonása a szögletesség – épp ezért többnyire, de nem kizárólag, férfi kézre jellemző. Bőre narancssárgás, esetleg rózsaszín árnyalatokban játszik, vonalai határozottak és erőteljesek.
Igen erős művészi képességekkel bírsz, ha Szaturnusz-kezed van. Ráadásul ahhoz is van tehetséged, hogy ezeket az adottságaidat a gyakorlatban kamatoztasd. Szerencsés választás lehet számodra a zeneművészet vagy a színház. Egyedül arra kell ügyelned, hogy mindig próbálj megmaradni a racionalitások talaján.

Hold-kéz

Igen ritka kézforma a Hold-kéz. Vonásait tekintve többnyire hosszúkás, illetve középen elkeskenyedő. Színe igen halvány, olykor akár szürkés is lehet. Ennél a kézformánál az ujjak és a körmök hosszúak, az ízületek pedig viszonylag nagyok.
Ha Hold-kezed van, kiváló szónoki és vezetői képességekkel bírsz. Jó érzéked van ahhoz, hogy másokat meggyőzz vagy irányíts. Mindennek köszönhetően szerencsés, ha az oktatás vagy a pszichológia területén próbálod kamatoztatni ezeket a tulajdonságaidat. Azonban soha ne feledkezz meg mások önálló akaratáról.

Jupiter-kéz

A Jupiter-kéz ötvözi magában a többi forma jellegzetességeit – épp ezért nehéz felismerni. Általában inkább széles, mint hosszú. Színét tekintve halvány rózsaszínes, tapintása pedig általában meleg.
Igen nyughatatlan ember vagy. Az élet sok területén kamatoztathatod tehetségedet, de nem a kitartásodról vagy híres. Válassz valamilyen kreativitást igénylő pályát – például a művészet területén –, de mindig igyekezz befejezni az elkezdett feladatokat.

OLVASD EL EZT IS!

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük