Készen áll az apaságra?
Születésnapja megsúgja
A gyerek nagy öröm, és nem kisebb kötelezettség. Vajon kedvesed elég érett már ahhoz, hogy vállalja a lurkókkal együtt járó felelősséget?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kedveseddel együtt vagytok egy ideje, valószínűleg elképzelted már, ahogyan közös csemetéiteket a levegőbe dobálja, miközben a gyerkőc boldogan felsikít. Azt azonban nehéz megsaccolni, vajon párod valóban elég felnőtt-e ahhoz, hogy apa legyen.

Ebben segítünk egy kicsit. Születésének napja - csillagjegyéhez hasonlóan - bizonyos személyiségvonásokkal ruházza fel. Ez alapján pedig kiderítheted, mikor lesz elég érett a családalapításhoz.

Milyen napon született?

Számold ki, a hét melyik napján született, és olvasd el az elemzést!

Mikor született?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ha hétfőn született

Mivel valószínűleg már most is sejted, hogy párod nem túlságosan határozott, úgy érezheted, éretlen még az apaszerepre. Valójában azonban sosem lesz túl magabiztos férfi, így, ha elmúlt 30 éves - és minden egyéb feltétel adott -, akár bele is vághattok a dologba. Apaként egy kicsit tétova viselkedésre számíthatsz a kedvesedtől. Kettőtök közül vélhetően te leszel az erőteljesebb szülőfigura.

Ha kedden született

Talán már feltűnt, hogy párod remekül ért a gyerekek nyelvén. Ha rokonok vagy barátok csemetéi látogatnak el hozzátok, szinte biztos, hogy ő a bandavezér, akit örömmel követnek a gyerkőcök. Az már egészen más kérdés, hogy mikor is lesz elég érett az apaságra. 35 éves kora előtt nincs rá sok esély, hogy benőjön a feje lágya. Érdemes hagynod, hogy kitombolja magát, és sok mindent megtapasztaljon, mielőtt belevágtok a gyerekprojektbe.

Ha szerdán született

Ha családot tervezel, mázlid van a szerdai nap szülöttével. Kedvesed ugyanis klasszikus apatípus, aki örömmel részt vesz a gyerekek körüli teendőkben. Ráadásul elég komoly gondolkodású ahhoz, hogy már viszonylag fiatalon apa legyen: 25 éves kora után valószínűleg elég érett a feladathoz. Elkapkodni azért semmit sem kell, de számíthatsz rá, hogy a barátnőid irigyelnek majd, amikor meglátják párodat a gyerkőccel.

Ha csütörtökön született

Jellemző rá, hogy sodródik az árral, a tervezgetés messze áll tőle. Ezt a vonását pedig nem valószínű, hogy nagymértékben befolyásolja az apaság: 35 évesen sem sokkal felelősségteljesebb, mint tíz évvel korábban. Az a típusú apa, aki boldogan játszik a gyerekkel, de nem híve a nevelésnek. Többnyire hagyja, hogy azt tegyék a csemeték, amihez éppen kedvük van. Ha arra vársz, hogy egyszer csak benő a feje lágya, ki kell, hogy ábrándítsunk.

Ha pénteken született

Várhatóan 30-35 éves kora között lesz elég felelősségteljes ahhoz, hogy családot alapítson. Ha ennyi idős koráig nem születik gyermeketek, számíthatsz rá, hogy ő maga fogja felhozni a témát. Kiváló érzéke van a gyerekekhez, ösztönösen tudja, hogy egy-egy szituáció milyen viselkedést követel meg tőle. Számíthatsz rá, hogy kimondottan lelkes és kreatív apuka válik majd belőle.

Ha szombaton született

Sosem volt jellemző rá a meggondolatlan viselkedés, a túlzott merészség. Kedvesed fiatalon, akár már 25 éves kora körül elég érett gondolkodású ahhoz, hogy családapa legyen. Sőt, hajlamos átesni a ló túlsó oldalára, és túlzott szigorral közelíti meg a gyerekneveléssel kapcsolatos problémákat. Számíthatsz rá, hogy kettőtök közül te leszel majd az engedékeny anyuka, míg párod zord atya.

Ha vasárnap született

Párod az a típusú pasi, akinek határozottan jót tesz, ha kitombolja magát. Nem véletlen, hogy az apaság gondolata először csak a harmincas évei vége felé fordul meg a fejében. Ezt megelőzően felesleges erőltetni a dolgot, mert túlságosan komolytalan a felelősség vállalásához. Ha azonban benőtt a feje lágya, számíthatsz rá a gyerek körüli teendőkben.

Ezt is szeretjük