8 ma is használt indián találmány: a fogamzásgátlót és a fecskendőt már azelőtt ismerték, hogy Kolumbusz elérte Amerikát
Számos ma is használt tárgy származik az indiánoktól, melyek eredetét a legtöbben nem is sejtik.

GettyImages-515214514
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor 1492-ben az első európaiak kikötöttek az amerikai kontinens partjainál, egy csodálatosan izgalmas, feltérképezésre váró, új világ tárult a szemük elé.

A felfedezők a titokzatos tájon túl az ott élő őslakosok, az indiánok hihetetlenül fejlett kultúrájával, életvitelével, eszközeivel is hamar szembesülhettek. Nem csoda, hogy sokan azt gondolták, hogy föníciai kereskedők leszármazottai vagy egy elveszett izraeli törzs lehetnek, hiszen az indián törzsek számos találmánya messze megelőzte koruk Európáját. Számunkra, 21. századiak számára is döbbenetes, de már Kolumbusz előtt feltalálták a fecskendőt, ismerték a fogamzásgátlót és a fájdalomcsillapítót is. Találmányaik sora természetesen nem ér itt véget.

Indián találmányok

Amikor a ma embere kezébe vesz egy cumisüveget, vagy áthalad a Lánchídon, valószínűleg nem az indiánok jutnak eszébe elsőre: pedig ezek is a következő találmányok sorát gyarapítják, melyek különböző indián népek, navahók, inuitok, irokézek, illetve mohikánok leleményességét dicsérik.

Ezt is szeretjük