Így vedd észre, ha a pasi titkolózik
A számmisztika leleplezi
A személyiség száma megmutatja, az ember hogyan igyekszik elkerülni a számára kellemetlen helyzeteket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember sok mindent eltitkolhat, és olykor tudattalanul is menekülni igyekszik a számára kellemetlen érzések vagy helyzetek elől. Minden egyes személyiségtípusnak sajátos taktikája van arra, hogyan tegye mindezt, és hogyan rejtse el az érzéseit.

Ezt a módszert leplezi le a személyiségszám, amely azt mutatja meg, hogy valaki hogyan fejezi ki magát a mindennapi történésekben. Általa betekintést nyerhetsz a férfi hibáiba és erősségeibe. Ugyanakkor ez a szám nem az egész személyiséget írja le, hanem a bizonyos helyzetekben legjellemzőbb viselkedésformákat.

Így számolhatod ki:

A személyiségszámot úgy kapod meg, ha összeadod a teljes névben szereplő mássalhangzókat.

Például: Kiss Erzsébet = K+S+S+R+Z+S+B+T=2+1+1+9+8+1+2+2 = 26.

2+6 = 8

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z  

 

1-es személyiségszám

Az 1-es személyiség általában egyenes és őszinte, kivéve akkor, ha úgy érzi, sarokba szorult, vagy bizonytalanul kezdi érezni magát egy helyzetben. Egyébként is ódzkodik a felületes csevegésektől, és igyekszik a lényegre koncentrálni, de ilyenkor szélsőséges, elszigetelt némaságra lehet hajlamos. Ha faggatni kezdik vagy számon kérik, az csak ront a helyzeten. Ilyenkor visszatámad, illetve eltereli a szót. Előfordulhat, hogy úgy próbálja meg visszaszerezni az irányítást, hogy semmiségeken lovagol. 

2-es személyiségszám

Erősen vágyik rá, hogy elkerülje a súrlódásokat, és ez a harmónia fenntartására tett erőfeszítésében nyilvánul meg. Mélyen érinti, ha egy félreértés miatt visszautasítják. Azért, hogy ez ne történjen meg, különböző fondorlatokhoz folyamodhat, illetve képmutatóvá válhat. Zavart helyzetben gyakran árasztja az információkat, részletesen és bőséggel ismertet tényeket, de esetenként kicsit elferdítheti őket, hogy ő maga kedvezőbb színben tűnjön fel.

3-as személyiségszám

Ő a szavak embere, aki olykor a felszínes csevegésre is hajlamos, nagy képzelőerővel és kreativitással rendelkezik. Hajlamos a túlzásokra, esetleg egy kis füllentésre vagy a dolgok elkenésére, aminek általában az az oka, hogy szeretne elsiklani a mindennapi, földi dolgok felett. Ugyanakkor titoktartásában közönyössé és tartózkodóvá válhat, talán még a melegség fenntartására is képtelen. 

4-es személyiségszám

Valószínűleg nem fogod őt hazugságon kapni, két okból. Egyrészt, mert a négyesekre jellemző az őszinteség, és általában megbízhatók. Másrészt, mert nincs nagy képzelőerejük, ezért nem szeretnek hazudni. Ha mégis eltitkol valamit, akkor inkább a szokásos tevékenységeibe menekül a konfliktusok elől. Hosszú időn keresztül csak csendben forr benne valami, aztán egyszer csak kirobban. Talán még élvezi is, amikor drámai módon élheti ki indulatait, mint egy színész.

5-ös személyiségszám

Az 5-ös személyiség rendkívül jól forgatja a szavakat és a gondolatokat, ám mindezt néha arra használja, hogy a problémák elől meneküljön. Különösen akkor érzi magát rosszul, ha valaki megpróbál a lelkében kotorászni. Ez akkor is zavarja, ha nincs mit rejtegetnie. Ilyenkor gyors észjárással és váratlan visszavágásokkal tér ki a fenyegető témák elől. Menekülő hozzáállása szerepjátszáshoz és hamis személyiség kialakulásához vezethet.

6-os személyiségszám

Ha érzelmileg fenyegetettnek érzi magát, logikátlanná válhat, és védekezésében egészen az irracionalitásig elmehet. Kiváló érzékkel képzeli bele magát a másik ember gondolataiba és érzelmeibe, és ezt alkalomadtán arra is tudja használni, hogy elterelje a figyelmet saját magáról. Ilyenkor a másik ember belső bizonytalanságait nagyítja fel. A menekülés másik útja számára, ha ő maga válik mártírrá, és amint bizalmatlanságot észlel, ő is ezzel vághat vissza.

7-es személyiségszám

Személyiségéből adódóan hajlamos az érzelmi visszahúzódásra és a távolságtartásra, hallgatagságából pedig könnyen gyanakodhatsz arra, hogy titkol valamit. Pedig valójában nála őszintébb és logikusabb embertípus kevés akad. Épp belső bizonyossága és racionalitása miatt viselkedik zárkózottan és tartózkodóan, amikor érzelmekről van szó. Nem szereti, ha valaki bizalmas dolgokat igyekszik kiszedni belőle, ilyenkor hirtelen, szinte csípőből tüzel.

8-as személyiségszám

A 8-as típus gyakran áll hadilábon az érzelmekkel, és büszkeségét használja mélyebb érzései elrejtésére. Attól fél, hogy mások gyengeségnek tartják, ha kimutatja érzelmeit, és mindezt presztízsvesztésként élné meg. Amikor elhatárolja magát az érzéseitől, ellenséges és mogorva lehet, és még az is előfordulhat, hogy másokat igyekszik megfélemlíteni. Belső bizonytalanságából adódóan bizalmatlan lehet másokkal is.

9-es személyiségszám

Ha a 9-es titkol valamit, azt elsősorban önmaga elől titkolja. Hajlamos idealizálni helyzeteket és személyeket, így könnyű őt zavarba hozni. Mivel fél a szerelem elvesztésétől, mindig igyekszik megfelelni az elvárásoknak, és amikor ténylegesen vagy csak érzése szerint - mert gyakran gyötri alaptalan bűntudat - rossz fát tett a tűzre, úgy viselkedhet, mint a gyerek, aki ilyenkor még odaadóbbá és segítőkészebbé válik, hogy kompenzáljon.

Cikkünk Lynn Buess Örök számmisztika című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

fekvo
  • szerelem
  • párkapcsolat

Mikor született a pasid?

par halvany mosoly lead
  • szerelem
  • párkapcsolat

Ezt várja el tőled a pasi

Ezt is szeretjük