Így utazhatsz előző életeidbe
2 kipróbált módszer
Ha önállóan szeretnéd feleleveníteni korábbi életeid nyomait, próbáld ki a következő módszereket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki előző életébe akar utazni, az leggyakrabban a regressziós hipnózist választja, melynek során képzett terapeuta vezeti a korábbi életeiben. Az utazás lépéseit ilyenkor a vezető utasításai alakítják, aki általában először a gyerekkorba, azután a születéshez, majd a születés előtti állapotba kalauzol.

Egy kísérlet során a hipnotizáltak majdnem fele élénken élő emlékekről, különböző személyiségekről és idegen tájakról számolt be. Néhányan úgy tartják, hogy ilyenkor elfeledett emlékek válnak újra tudatossá, míg mások szerint ez az álmodáshoz hasonló folyamat, melyben az elvárások, a hit és az elme játékai alakítják az átélt élményeket.

Abban viszont a legtöbben megegyeznek, hogy olyan élénk tapasztalatok ezek, melyek befolyással lehetnek a jelenlegi életre is. Ha kipróbálnád a meditatív utazást, két módszer is rendelkezésedre áll, mellyel hozzájuthatsz azokhoz az információkhoz, melyek fontosak lehetnek a mostani életedhez.

Ajtók az előző életbe

Helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed, és lélegezz lassan, minél mélyebben! Figyeld, ahogy egyre inkább ellazul a tested, és ezzel együtt a zavaró gondolatok is kiürülnek a fejedből. Néhány perc múlva, amikor úgy érzed, tökéletesen nyugodt és ellazult vagy, képzeld el, amint meleg, arany fény veszi körül a testedet. Biztonságban érezheted magad, mert a fény megvéd az esetleges ártalmas hatásoktól. Amint magad elé nézel, azt látod, hogy egy hatalmas lépcső legtetején állsz.

Kezdj el lassan lefelé sétálni rajta, és minden lépésnél érezd, ahogy egyre inkább ellazulsz! Továbbra is lélegezz mélyeket.

Amint eléred a lépcső alját, egy folyosón találod magad, sok-sok ajtóval, mintha egy szállodában lennél. Minden ajtó más színű, és mindegyik egy előző élet bejáratát jelöli. Néhányról azt érzed, hogy hívogat, míg mások inkább taszítanak.

Válassz ki egy ajtót, amelyik vonz, sétálj oda hozzá, nyisd ki és lépj be rajta. Amikor az ajtó mögött vagy, csak nézz körül, mit látsz! Használd mind az öt érzékszervedet, hogy felmérd, mi van az ajtó mögött. Legyél türelmes, mert lehet, hogy eltart néhány percig, míg megjelenik bármi is.

Lélegezz nyugodtan addig! Ha továbbra sem történik semmi, akkor
nézz le a lábadra. Van rajtad cipő? Férfi- vagy női cipő? Meg tudod mondani, hogy milyen ruhát viselsz? Ezután nézz körül újra, valószínűleg alakot öltött valami más is a környezetből. Ha igen, akkor fedezd fel a környéket, és kalandozz addig, amíg jólesik, ha elkezded kellemetlenül érezni magad, csak sétálj vissza az ajtóhoz, majd a folyosóra. Ha nem találod az ajtót, képzeld el rögtön azt, ahogy a lépcső alján állsz, és indulj vissza rajta. A felfelé úton újra azt érzed, hogy a testedben vagy, és lassan érzékeled a környezet ingereit is. Ne add fel, ha az első néhány alkalommal nem jársz sikerrel, mert idővel működni fog.

Gyűjtsd a nyomokat!

Az előző gyakorlathoz segít, ha éber tudatállapotban is összegyűjtöd a nyomokat, melyek előző életedbe vezethetnek. Figyelj oda minden olyan dologra, ami véletlenszerűen megérint a nap során. Lehet ez egy ismeretlen arc, egy új  könyv vagy film. Lehet, hogy különös érzetek jelennek meg benned egy-egy esemény vagy találkozás hatására. Minden képnek és érzelemnek jelentősége van, amivel találkozol, mert lehet, hogy valamelyik egy előző életbe vezet.

A legjobb, ha magadnál hordasz egy noteszt, amibe mindent lejegyezhetsz, ami megragadta a figyelmedet! Koncentrálj azokra a nyomokra, amik egy másik országba vagy másik korszakba vezetnek el! Ha komolyan veszed a jelentéktelennek tűnő dolgokat is, azzal megnyílik az asszociációk útja, amely egyre nagyobb felismerésekhez vezethet el, és visszakalauzolhat az előző életek felé.

A karma tanítása

Bár a karma az ok-okozat törvényét jelenti, a keleti tanításokban szorosan összefügg a reinkarnációval. Ha kíváncsi vagy, hogyan, nézd meg a videót!

Eleinte lehet, hogy csak feltételezéseid vannak, de később felismerheted az életedet nagyobb mintáit és ciklusait. Ebben segít, ha naplót vezetsz, és táblázatot készítesz, melyben dátumra lebontva feljegyzed azokat a szimbólumokat, képeket, tájakat, növényeket, melyek erős benyomást tettek rád. Írd mellé, hogy melyik ország és melyik korszak jut róla eszedbe.

Zárd ki a világot!

A nárd, az édesnarancs és a tömjén egyvelegével nyújt segítséget a Meditation illóolaj, melyet nemcsak meditáláshoz, hanem jógázáshoz és elalváshoz is bátran használhatsz. Ha folyton pörögnek a gondolataid és nehezen tudsz kikapcsolni, ez segíteni fog.

Itt olvashatsz bővebben a termékről.

Promóció

Ne felejtsd el, hogy mindig van oka annak, hogy éppen milyen helyzetekkel, párbeszédekkel vagy történetekkel találkozol. Ezek mind fontos történetekkel és tanulságokkal szolgálhatnak, és nem kizárt, hogy rejtett tehetségek is felszínre kerülnek. A napló segít abban, hogy összeálljanak és értelmet kapjanak a mindennapi életben elszórtan felbukkanó nyomok.

Ezt is szeretjük