Így tisztítsd meg a szerelmi karmádat!
Egyetlen évszázados varázslattal
Ha bizonytalanság övezi a szerelmi életed, vesd be a mágiát!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezik egy egyszerű, ősi varázslat, amelyhez nincs szükséged bonyolult előkészületekre vagy nehezen beszerezhető alapanyagokra, mindössze koncentráció és figyelem kell hozzá. A módszer alapja valójában két kulcsszó, melyet a hawaii hagyományban elsősorban arra használtak, hogy családi konfliktusokat rendezzenek vagy elromlott kapcsolatokat hozzanak helyre a segítségével. Lehet, hogy neked is érdemes vele egy próbát tenned.

A módszer neve ho'oponopono, ami azt jelenti, megjavítani. A hawaii őslakosok elsősorban konfliktusmegoldásra használták, de gyakorlói hamar rájöttek, hogy nemcsak a másokkal, hanem az embernek az emlékeivel, a problémáival és a saját magával való kapcsolatában is működik.

A varázslat működésének alapja két dolog. Az egyik a minden embert összekötő világlélekről, vagyis a pszichológia által kollektív tudattalannak nevezett energiamezőről szóló elképzelés. Eszerint az egyes ember a szellemi szférában minden más emberrel össze van kötve, ami lehetővé teszi közöttük az energia és a gondolatok áramlását. Ez alapján viszont minden ember felelősséggel is tartozik ezért a szellemi szintért.

A másik része a karma tanításához hasonló. Vagyis azt jelenti, hogy minden helyzetért, mellyel az életedben találkozol, bizonyos mértékig te vagy a felelős. Egyes cselekedeteid vagy érzelmeid vonzották ezeket az életedbe azért, hogy tanítsanak és a fejlődésedet szolgálják. Ebben a megközelítésben úgy tűnik, átélt szenvedéseidért ugyanúgy felelős vagy, mint a boldogságért.

Ezért mielőtt nekilátnál, nem árt, ha elfogadod azt a szemléletet, hogy felelősséggel tartozol az életedben bekövetkező eseményekért, legyenek azok jók vagy rosszak. Bár aki kipróbálta, azt állítja, hogy a varázslat enélkül is működik.

Így használd!

Keress egy csendes helyet, és gondoskodj róla, hogy legalább negyed órán keresztül senki ne zavarjon! Ülj le kényelmesen, és gondolj arra a dologra, amit szeretnél megváltoztatni! Az a lényeg, hogy minél jobban éld bele magad épp abba a helyzetbe, amivel elégedetlen vagy!

Ha például attól félsz, hogy elveszíted a párodat, vagy hűtlen lesz, akkor ezeket a félelmeket és aggodalmakat idézd fel! Vagy a bizonytalanságot, vagy bármi olyan érzést, ami ehhez kapcsolódhat. Ez lehet, hogy nem lesz annyira könnyű eleinte, mégis fontos, hogy itt nem arra kell koncentrálnod, amit szeretnél elérni, hanem arra, amitől szeretnél megszabadulni. Mert éppen ez akadályoz abban, hogy elérd a célodat.

Szeretlek, köszönöm

A varázslat kulcsa ez a két szó. Miközben beleéled magad a helyzetbe, ismételd ezeket, mintha csak a felbukkanó érzéseknek vagy a kellemetlen helyzetnek mondanád. Ezt azért kell tenned, hogy fel tudd oldani az ellenállást, ami a kellemetlen dolgoktól elválaszt. Ha el tudod fogadni a kellemetlen érzéseket is, a helyzetnek pedig meg tudod köszönni a tanítást, amit kaptál tőle, akkor jó úton haladsz afelé, hogy ezek a helyzetek eltűnjenek az életedből. De ugyanilyen fontos, hogy magadnak is megköszönd mindazt, amit tanultál ebből, valamint az erőfeszítést, melyet a megoldásért teszel.

Miközben ezt mondod, figyeld meg, hogy milyen újabb érzések kerülnek elő a szavak hatására! Lehet, hogy újabb kellemetlen dolgokkal találkozol, de ezeket szintén megtisztíthatod ezzel a módszerrel. Ha bűntudatot érzel valami miatt, illetve azért, mert hibáztál, akkor hozzáteheted, hogy sajnálom, bocsáss meg!

Figyelj arra, hogy milyen cselekedetek jutnak eszedbe, melyeket meg kell majd tenned! Hagyd, hogy a probléma körüli energiák megtisztuljanak, mintha csak a hullámok mosnák át az érzéseket újra és újra. Addig gyakorolj, amíg úgy nem érzed, hogy ideje befejezned.

Működik?

A módszer kapcsán leggyakrabban idézett eset egy dr. Hew Len nevű férfihoz kapcsolódik, aki egy hawaii kórházban dolgozott a nyolcvanas évek közepén. Ő állítólag ezzel a módszerrel gyógyította meg több páciensét is, akik közül nem egy mentálisan sérült volt. Ám ha ez igaz is, akkor nem kevésbé rejtélyes, hogy miért működhet a varázslat. Hiszen ő sem magukkal az emberekkel dolgozott, hanem elsősorban önmagával. Mégis úgy tűnik, hogy ha megváltozik az, ahogy életed egyes területeire nézel, mások viselkedése is megváltozik irányodba.

Ezt is szeretjük