Így tisztítsd meg a karmád!

Pozitív tettekkel és tisztító szertartásokkal megváltoztathatod a karmádat.

Dia

	Napfonat csakra	A keleti tanítások és a nyugati anatómia bizonyos elméletei is úgy tartják, hogy a gyomor tájékán található, arany színű napfonat csakra a test és a tettek indító központja. Ha a napfonat csakrád tiszta, könnyebben hajthatsz végre építő cselekedeket.

Napfonat csakra

A keleti tanítások és a nyugati anatómia bizonyos elméletei is úgy tartják, hogy a gyomor tájékán található, arany színű napfonat csakra a test és a tettek indító központja. Ha a napfonat csakrád tiszta, könnyebben hajthatsz végre építő cselekedeket.

Dia

	Ok és okozat	A karma a ki mint vet, úgy arat törvénye. Minden cselekedet magával hozza a következményét, és előbb-utóbb minden tett beérik. Ha jó tetteket hajtasz végre, a pozitív következmények visszaérnek hozzád.	Kapcsolódó cikk:	Így tisztítsd meg a karmád! »

Ok és okozat

A karma a ki mint vet, úgy arat törvénye. Minden cselekedet magával hozza a következményét, és előbb-utóbb minden tett beérik. Ha jó tetteket hajtasz végre, a pozitív következmények visszaérnek hozzád.

Kapcsolódó cikk:
Így tisztítsd meg a karmád! »

Dia

	Jó szándék	A buddhista szemléletben a pozitív cselekedet létrejöttében a jó szándék játssza a legnagyobb szerepet. Ezért nem is annyira az adott tett kimenetele, mint a pozitív hozzáállás a döntő a jó karma kialakítása szempontjából.

Jó szándék

A buddhista szemléletben a pozitív cselekedet létrejöttében a jó szándék játssza a legnagyobb szerepet. Ezért nem is annyira az adott tett kimenetele, mint a pozitív hozzáállás a döntő a jó karma kialakítása szempontjából.

Dia

	Együttérzés	Az együttérzésre törekvés a buddhizmus egyik alapvető tanítása. Ez segít leggyőzni az önzőséget és a túlzottan egocentrikus szemléletet, mely negatív karmát eredményez.	Kapcsolódó cikk:	Így változtasd meg a rossz karmát! »

Együttérzés

Az együttérzésre törekvés a buddhizmus egyik alapvető tanítása. Ez segít leggyőzni az önzőséget és a túlzottan egocentrikus szemléletet, mely negatív karmát eredményez.

Kapcsolódó cikk:
Így változtasd meg a rossz karmát! »

Dia

	Mudrák	A mudrák olyan szimbolikus kéztartások, melyek a testben létrejövő blokkok oldásán keresztül segítenek megváltoztatni a lelki beidegződéseket, így hozzájárulnak a negatív karmikus elemek felismeréséhez. 

Mudrák

A mudrák olyan szimbolikus kéztartások, melyek a testben létrejövő blokkok oldásán keresztül segítenek megváltoztatni a lelki beidegződéseket, így hozzájárulnak a negatív karmikus elemek felismeréséhez. 

Dia

	Jóga	A jógagyakorlatok a testi erőfeszítésen és az energiaáramlás kiegyensúlyozásán keresztül járulnak hozzá az életszemlélet megváltozásához.	Kapcsolódó cikk:	Ki leszel következő életedben? »

Jóga

A jógagyakorlatok a testi erőfeszítésen és az energiaáramlás kiegyensúlyozásán keresztül járulnak hozzá az életszemlélet megváltozásához.

Kapcsolódó cikk:
Ki leszel következő életedben? »

Dia

	Nagylelkűség	A nagylelkűség gyakorlása elengedhetetlen a karma megtisztításához. Ez nemcsak anyagi adakozást jelent, hanem azt is, hogy energiádba és idődbe is belefér az, hogy mások hasznára legyél.

Nagylelkűség

A nagylelkűség gyakorlása elengedhetetlen a karma megtisztításához. Ez nemcsak anyagi adakozást jelent, hanem azt is, hogy energiádba és idődbe is belefér az, hogy mások hasznára legyél.

Dia

	Meditáció	A meditációs gyakorlatokat az elme megtisztításához és a fölösleges vagy ártó gondolatok kiiktatásához használhatod. A legtöbb meditáció a tudatban létrejövő gondolatfolyam megfigyelésével kezdődik, mely lehetővé teszi, hogy kiürítsd elmédből a haszontalan gondolatokat, így arra tudj fókuszálni, ami fontos számodra.	Kapcsolódó cikk:	Milyen családi karmát cipelsz? »

Meditáció

A meditációs gyakorlatokat az elme megtisztításához és a fölösleges vagy ártó gondolatok kiiktatásához használhatod. A legtöbb meditáció a tudatban létrejövő gondolatfolyam megfigyelésével kezdődik, mely lehetővé teszi, hogy kiürítsd elmédből a haszontalan gondolatokat, így arra tudj fókuszálni, ami fontos számodra.

Kapcsolódó cikk:
Milyen családi karmát cipelsz? »

Dia

	Mantrák	A mantrák olyan szimbolikus mondatok, melyeknek célja a gondolatok megtisztítása, így az, hogy lényed és cselekedeid is tisztábbak legyenek. Az egyik legerősebb buddhista mantra az Om padme mani om, mely azt jelenti  - Nézd a drágakövet a lótuszban - vagyis arra utal, hogy vedd észre az állandó változásban a mozdulatlan, isteni középpontot.

Mantrák

A mantrák olyan szimbolikus mondatok, melyeknek célja a gondolatok megtisztítása, így az, hogy lényed és cselekedeid is tisztábbak legyenek. Az egyik legerősebb buddhista mantra az Om padme mani om, mely azt jelenti  - Nézd a drágakövet a lótuszban - vagyis arra utal, hogy vedd észre az állandó változásban a mozdulatlan, isteni középpontot.

Dia

	Türelem	A türelem a karmikus szempontól azt jelenti, hogy döntést tudsz hozni kellemetlen helyzetekben is. A türelem gyakorlásának célja, hogy ne vonulj vissza a fájdalom elől és képessé válj elviselni a nehézségeket.	Kapcsolódó cikk:	A legmeggyőzőbb bizonyítékok a reinkarnációra »

Türelem

A türelem a karmikus szempontól azt jelenti, hogy döntést tudsz hozni kellemetlen helyzetekben is. A türelem gyakorlásának célja, hogy ne vonulj vissza a fájdalom elől és képessé válj elviselni a nehézségeket.

Kapcsolódó cikk:
A legmeggyőzőbb bizonyítékok a reinkarnációra »

Dia

	Szakrális zene	A buddhista zenék egy részének az a célja, hogy megtisztítsa a fizikai testet és a karmát, valamint, hogy elűzze az akadályozó démonokat. Ha ezeket hallgatod, az elősegíti a karmikus blokkjaid oldását is.

Szakrális zene

A buddhista zenék egy részének az a célja, hogy megtisztítsa a fizikai testet és a karmát, valamint, hogy elűzze az akadályozó démonokat. Ha ezeket hallgatod, az elősegíti a karmikus blokkjaid oldását is.

Ezt is szeretjük
Szerző: Fábián Emese
Fotó: