Így jósolhatod meg kártyából, mikor talál rád a szerelem

Szeretnéd kipróbálni a kártyajóslást, csak nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Ismerj meg egy egyszerű kirakást.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A jóskártyák közül a tarot és a cigánykártya a legismertebbek, de magyar vagy francia kártyából is lehet jósolni. A hivatalos jóskártyák előnye, hogy jóslásra szabták őket, és a rajtuk látható szimbólumok is segítenek. A kártyajóslás azért is kedvelt eszköz, mert a képek sokkal közvetlenebb és gyorsabb hatást váltanak ki bennünk, mint bármilyen más eszköz.

A játékkártyák viszont akkor praktikusak, ha gyorsan akarsz jóslatot kérni, és az értelmezéssel sem szeretnél sokat bíbelődni. Ráadásul ezekből a legtöbb háztartásban van egy pakli.

Ha a kártyához fordulsz, tartsd észben, hogy a lapok nem elsősorban azt mondják meg, mi fog történni. Inkább arra világítanak rá, hogy milyen lehetőségeid vannak most, és ezekből mi következik a jövőben. Milyen problémák merülhetnek föl, és mit tehetsz azért, hogy elérd a célod. Ezen keresztül a kártya az önismeretben is segít, és fejleszti az intuíciód.

Hogyan kezdj hozzá?

Az első lépés a jóslás felé a kártyák kiválasztása. Ha jóskártyát vásárolsz, azt a paklit válaszd, amelyik a legjobban tetszik, színre és méretre is, vagy amelyikről úgy érzed, megmozgat benned valamit.

Mielőtt nekilátsz a jóslásnak, keress egy nyugodt helyet a lakásban, olyat, ahol egyedül lehetsz, és tudod, hogy nem zavar senki. Takarítsd le az asztalt, tegyél el mindent, ami nem tartozik a jósláshoz.

Szánj néhány percet arra, hogy kiürítsd a fejed, és csak a kérdésed maradjon benne. A koncentráció legjobb eszköze, ha ezalatt az idő alatt figyeled a légzésed. Ezután vedd elő a kártyát, és keverd meg. A keverés fontos lépés, mert ennek során hangolódsz rá a kártyára.

Jelen, akadály, megoldás

Az egyik legegyszerűbb, három lapos kirakásban a következő három lap szerepel: jelen helyzet, probléma vagy akadály és megoldás. Ezt használhatod a szerelmi életeddel kapcsolatos kérdéseidhez. Koncentrálj a kérdésedre, például arra, hogy mi várható a szerelmi életedben. Közben keverd meg a lapokat, majd terítsd ki sorban az asztalra hátlapjukkal felfelé.

Tarot

A tarotból első lépésként célszerű csak a nagy arkánum 22 lapját használnod, mert ezek könnyebben áttekinthetők, mintha az egész paklit használnád. E lapok különböző személyiségjegyeket és tulajdonságokat ábrázolnak. A bolond például a felelőtlenséget, a szórakozást, de egyúttal a szabadságot is jelöli. A papnő rejtett üzenetekre, spirituális felkészültségre utal, a császárnő a női erőt és termékenységet, alkotást szimbolizálja. A különböző személyiségjegyeket a képen látható különböző jelek is alátámasztják.

Első körben ne olyan kérdéseket tegyél föl, melyekre igen vagy nem a válasz, és kerüld a miérttel vagy mikorral kezdődőeket is! Megkérdezheted viszont, hogy mi várható egy adott helyzetben, mit érdemes tenned, mire figyelj, vagy mi akadályoz. Ezután húzd ki a három lapot, és immár felfordítva tedd egymás mellé őket!

Először egyben tanulmányozd a lapokat: nézd meg, hogy milyen összképet mutatnak, és mi jut eszedbe erről! Jegyezd fel az érzéseidet! Ezután egyenként vedd szemügyre az alakokat! Nézd meg, nő vagy férfi az illető, és arra is figyelj, melyik alak milyen érzéseket kelt benned. Félelmetes, szimpatikus vagy ismerős? Mindent írj fel! Tanulmányozd a kártyákon szereplő kiegészítőket, növényeket, eszközöket is!

Egy értelmezési példa: ha a jelen bolond, a probléma a főpap és a megoldás a halál, ennek egyik lehetséges értelmezése, hogy jelenleg egyikőtök nem akar felelősséget vállalni vagy elköteleződni. A főpap, mint akadály, azt jelenti, hogy valakinek túl merev elképzelése van a helyzetről, vagy egy hagyományhoz való túlzott ragaszkodás akadályoz terveid megvalósításában. A megoldás az, ha lezárod a mostani helyzetet és új alapokat, vagy hozzállást keresel az érzelmi életedben.

Tarot és szerelem

Szakértőnk eligazít a tarot rejtelmeiben, ha többet akarsz tudni arról, hogyan működik a szerelmi jóslás, nézd meg videónkat!

Magyar kártya

A magyar kártyában a piros - szívecskés - lapokat használhatod a szerelmi jósláshoz. Ez összesen 8 lapot jelent: 7-10-ig, a számozott lapok különböző helyzeteket jelentenek, az utána következő udvari kártyák pedig személyeket és érzelmi viszonyulásokat jelenítenek meg. Az egyes lapokhoz a következő jelentések társulnak:

  • Hetes: a megmenekülés, megszabadulás száma - magad mögött hagysz egy nehéz helyzetet, vagy nyomasztó körülményeket
  • Nyolcas: örömhír, kedvező kilátások
  • Kilences: új szerelem vagy kapcsolat a láthatáron
  • Tizes: házasság, kibékülés, újrakezdés vagy tiszta lappal indulás
  • Alsó: az ember, aki a legközelebb áll hozzád
  • Felső: az a nő, akibe a férfi szerelmes
  • Király: szerelmes férfi
  • Ász: mindent elsöprő szerelem

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Például: Jelen -10, probléma -felső, megoldás - ász. Lehetséges értelmezés: jelenleg kedvezőek a körülmények ahhoz, hogy új alapokra helyezzétek a kapcsolatot, de vigyázz, mert párodat könnyen elcsábíthatja egy másik nő. Az a megoldás, ha kimutatod felé az érzelmeidet, vagy csábító trükköket vetsz be.

Ha többet akarsz tudni a jóslásokról, fordulhatsz szakkönyvekhez is, ráadásul minél többet gyakorolsz, annál jobban fog menni!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük