Vicces frizurája van a lepkének, amit Donald Trumpról neveztek el: képeken 8 faj, ami hírességekről kapta a nevét
Ezeket az állatokat valamilyen hasonlóság alapján nevezték el a hírességekről.

covkeptru
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egészen hihetetlen, de a tudósok ma körülbelül 8,7 millió állatfajt ismernek. A pontos számot nehéz, sőt lehetetlen lenne megmondani, hiszen sajnos évről évre halnak ki különböző fajok, és évről évre fedeznek fel újakat is.

Amikor egy új fajra bukkannak, a tudósok fontos feladatok előtt állnak. Meg kell ismerniük annak külső tulajdonságait és szokásait, a hasonlóságokat és különbségeket a rokon fajokhoz képest, fel kell fedezniük egyediségét. Meghatározó feladat az is, hogy az újonnan megismert fajt elnevezzék. Bár az egyes fajok hagyományos megnevezést is kapnak, ezeket nyelvenként másképp mondják, így aztán szükség van egy nyelvtől függetlenül érthető, univerzális azonosítóra is, azaz egy latin megnevezésre.

10 állatfaj, amit hírességekről neveztek el

A tudósok legtöbbször szokott elvek alapján választanak nevet, de az utóbbi években divatba jött, hogy új fajokat hírességekről nevezzenek el. Ilyenkor általában valamilyen hasonlatosságra építkeznek, de a személy történelmi jelentősége, vagy éppen az iránta érzett tisztelet is szerepet játszhat a megfogalmazásban. Az is megesik, hogy az új fajt valamilyen filmes karakterről nevezik el. A következő képeken tíz állatot mutatunk be, melyek híres emberek latinosított nevét viselik.

Ezt is szeretjük