Így működik a hatodik érzék
Láthatatlan, mégis megtapasztalható
A hatodik érzék minden emberben megvan, de nem mindenki hallja meg, amit súg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordult már veled, hogy megérezted, hogy valamilyen rossz vagy jó dolog fog történni? Az ember ilyenkor gyakran mondja, hogy a hatodik érzéke súgta meg neki a jövőt, de általában csak egy közhely, és nem határozott meggyőződés van a mondat mögött.

Sokakat viszont komolyan foglalkoztat a hatodik érzék. A psychicsuniverse.com cikke szerint egyes tudósok úgy vélik, hogy az öt fizikai érzék, a hallás, a látás, a tapintás, a szaglás és az ízlelés mellett létezik a hatodik érzék is - utóbbi egyfajta spirituális érzékként definiálható, melyet valaha az ember mindennapjai során használt, ám egy idő után - a technológia és a kommunikáció eszközeinek felfejlődésével - már nem volt rá szükség, ezért az elhalványult.

Hogyan működhet?

Megfoghatatlansága miatt működését nehéz tanulmányozni, de annyi bizonyosan megállapítható róla, hogy a legösszetettebb érzékelés. Magában foglalja például a telepátiát, a víziókat múltról és jövőről, az auraészlelést, az energia-közvetítést, sőt, mások gondolatának meghallását is.

A hatodik érzék a gondolat erejével, a távolságot is áthidalóan működik. Fizikailag érzékelhetetlen, ám ez nem jelenti azt, hogy nem létezik. Láthatatlansága hasonló a sorsodat befolyásoló külső erőkéhez: nem érheted tetten, hogyan dolgozik, de egyszer csak ott lesz az eredménye. Egy megérzés, ami megváltoztatja a véleményedet, a döntéseidet és akár a jövődet.

Így fejlesztheted

A működő hatodik érzék nem mindenkinek adatik meg automatikusan, de meditációval, imával és spirituális gyakorlatokkal fejleszthető. Meg kell tanulni befogadni a spirituális érzék üzeneteit. Olyasmi ez, mint egy televízióra antennát szerelni: mindaddig hiába közvetíti a szolgáltató az adást, amíg a készülék nem alkalmas annak a vételére.

Hogyan érheted tetten?

Ha szeretnéd tudni, hogy te meghallod-e, mit súg a hatodik érzéket, figyeld magad néhány napig! Készíthetsz kisebb jegyzeteket arról, milyen gondolataid voltak, és mik történtek veled vagy a szeretteiddel, majd összevetheted őket. Érdemes egy kis időt rászánni, mert különleges dolog tetten érni a hatodik érzékedet.

Ha például egy utazás előtt az a rossz érzésed támad, hogy nem kellene elmenned, ezért otthon maradsz, majd később értesülsz egy súlyos közlekedési balesetről, ami érintette volna az útvonalad, több mint valószínű, hogy a hatodik érzéked mentett meg a bajtól.

Ezt is szeretjük