Mire jó a hatodik érzéked? - Tudd meg, mi a te különleges képességed
Ha képes lennél fejleszteni, másoknak és magadnak is hasznára válna.

hatodik érzék
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az embernek öt alapvető fiziológiai érzékszerve, ezáltal érzéke és érzékelése van. Ezek a látás, tapintás, hallás, ízlelés és szaglás.

A hatodik érzékszervnek nincs formája, hanem az egy egyedi adottság vagy képesség, ami inkább tudati vagy lelki, pontosabban szólva spirituális észlelésre képes. Ez a hatodik érzék.

Szinte mindenkié megnyilvánul egyszer

Ez a különleges képesség minden ember életében megmutatja magát, legfeljebb nem ismeri fel az illető, aki átélte. A hatodik érzéknek sokféle formája van, lehet az egy megérzés vagy egy bevillanó kép, egy felismerésszerű emlék vagy egy visszatérő déjà vu.

Spirituálisan magasabb szinten álló emberek képesek ezeket a gyakorlati dolgokon túli észleléseket fejleszteni, felhasználni vagy mások javára kamatoztatni. A hatodik érzéked különböző módon lehet hasznodra, és az abból fakadó pozitív energiák összefüggésben vannak az egyéniségeddel.

Erre jó a hatodik érzéked

Ha altruista típus vagy, a lelki gyógyítás a hatodik érzéked. Biztos tapasztalod, hogy sokan hozzád fordulnak segítségért, ha bántja őket valami, vagyis tőled várnak útmutatást. Ez a típusú ember nagyon jó hallgatóság.

Ha impulzív és élettel teli egyéniség vagy, az energiaátadás a te titkos hatodik érzéked. Ez ellenkezője az energiavámpírnak, vagyis sokan feltöltődnek tőled, pusztán attól, ha a közelükben vagy.

Ha érzékeny és emocionális vagy, a megérzés a hatodik érzéked. Önkéntelenül is rávezeted az embereket a helyes megoldásra vagy a jó útra, amikor beszélgetsz velük egy választási helyzetben.

Sok olyan dolog van, amit nem, vagy csak nehezen tudunk megmagyarázni. Ha az ismeretlent és a spirituálist megismerhetővé tesszük, mindjárt nem hat olyan rémisztőnek. 

Ha intellektuális egyéniség vagy, a különleges érzéked a tisztánlátás. Hajlasz afelé, hogy mindig nyerj valamit minden helyzetből, és a negatív szituációkból is profitálsz valamit. Az ilyen típusú hatodik érzékelés jó emberismeretet is jelent.

Ha határozott vezető karakter vagy, a jövőbelátás a te megfoghatatlan érzéked. Biztos jövőképpel rendelkezel, mindig van B- vagy C-terved arra, hogy zökkenőmentesen menedzseld az életedet. Néha nagyszerű elképzeléseket valósítasz meg egy álom után.

Ha barátságos és közösségi egyéniség vagy, a telepátia a te hatodik érzéked. Nagyon jól simítasz el belső és külső konfliktusokat, és minden helyzetben jól működsz mediátorként két ember között.

Ha befelé forduló és magadnak való típus vagy, a baj előrejelzése a te különleges képességed. Jól felismered azokat a helyzeteket, amelyek negatív módon hatnak rád. Sikerrel küszöbölöd ki azokat az embereket és élethelyzeteket, amelyek frusztrálhatnak vagy károsan befolyásolhatnak. 

 A hatodik érzék ennél sokkal több formában is megnyilvánulhat, mert minden embernek más dolgokra fogékonyak az érzékei. Nemcsak a spirituális tanokat vallók, hanem klinikai pszichológusok és akadémikus tudással rendelkező orvosok is egyetértenek abban, hogy élnek olyan emberek, akik az öt fizikai érzékszerven kívüli tapasztaláson túl is képesek más módszerekkel érzékelni a természet jelenségeit.

Melyik érzékszervét használta?

Van, aki előre megérzi a másik ember balesetét vagy halálát, más képes megjósolni bizonyos eseményeket, megint mások szavak nélkül megértik, hogy távolról mit akar mondani nekik egy szerettük. Ezek mind titokzatos dolgoknak vagy paraképességnek tűnnek, de csak a nagyon szkeptikusok nem sorolják be a hatodik érzék észleléseibe. Az ember érzékszervei - csakúgy, mint az emberi agy - sokkal többre képesek, mint amennyire valójában használják őket. 

Ezt is szeretjük