Megszerzed, amit akarsz?
Elemed megmutatja
Képes vagy elképzeléseidet tűzön-vízen keresztülvinni? Elég harcias vagy ahhoz, hogy megvalósítsd céljaidat?

beauty and style
Top olvasott cikkek

A négy ősi elem tagjai sok mindenben különböznek egymástól, ami habitusukat illeti. Míg a tűz szenvedélyesen, minden energiáját bevetve küzd a legapróbb céljaiért, addig a víz érzékeny jellemének köszönhetően képes tekintetbe venni mások érzéseit is.

Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Terveid megvalósítása érdekében szinte bármire képes vagy, ha pedig valaki akadályoz célod elérésében, annak igen nehéz dolga lesz. Te akkor is teljes fegyverzetben indulsz csatába, ha háború nélkül is megoldható lenne a dolog. A heves összecsapásokban pedig elkötelezetten és igen indulatosan érvelsz - gyakran megsemmisítve ezzel a veled szemben állót.

Nálad tulajdonképpen az akarat az első, és a meggyőződés csak aztán következik. Emiatt sokszor akkor is megszerzed, amit akarsz, ha voltaképpen nem lenne rá olyan nagy szükséged. Talán meg kellene tanulnod kicsit engedni a saját elképzeléseidből, illetve nem ragaszkodni olyan görcsösen a győzelem mámorító dicsőségéhez. Csak akkor igázd le az ellenfeledet, ha erre valóban szükség van.

Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

Elemedből adódóan rendszerint igen engedékeny és kedves ember vagy. Nem ragaszkodsz görcsösen a saját igazadhoz, és sokszor megesik, hogy inkább lemondasz a vágyaidról csak azért, hogy ne kelljen harcolnod. Emiatt azonban előfordul, hogy környezeted a gyenge ellenfelet, a sebezhető vetélytársat látja benned, és megpróbál kihasználni. Ám mindezt rosszul teszi, hiszen kedvességed ellenére te egyáltalán nem vagy vesztes típus, mindössze próbálod figyelembe venni mások érzéseit is.

Ha valamit igazán meg akarsz szerezni, érdekeidet tűzön-vízen keresztülviszed. Ezt nem arrogánsan vagy indulatosan teszed, sokkal inkább rugalmasan. Mindig meghallgatod környezeted véleményét is, és amennyiben lehetséges, nem gázolsz át rajtuk, ám a számodra fontos tervet mindenképpen megvalósítod.

Föld jegyek: Bika, Szűz, Bak

Nem vagy kimondottan harcos típus, nem jellemző rád, hogy szenvedélyesen bizonygatod a magad igazát. Ha valamit meg akarsz szerezni, azt alapvetően kétféle módon teszed.

Előfordulhat, hogy konfliktus esetén egyszerűen befalazod magad, és nem vagy hajlandó megnyílni addig, míg a másik fel nem adja, és – legalább látszólag – nem látja be, hogy neked volt igazad. Mi tagadás, nagyon értesz ahhoz, hogyan kell sértően, megsemmisítően levegőnek nézni a másikat, illetve úgy tenni, mintha nem is létezne.

A másik kedvelt önérvényesítő módszered pedig a tényekhez való ragaszkodás. Ha partnered vagy ellenfeled buzgón ecseteli a maga igazát, te képes vagy a leglogikusabbnak tűnő elméleti eszmefuttatásból is a földre húzni őt, és rákérdezel, hogy mit is jelent ez valójában. Elemednek köszönhetően kizárólag a tényeknek hiszel, és ezek segítségével eléred, amit akarsz.

Levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Ha eldöntötted, hogy valamit megszerzel magadnak, az általában úgy is lesz. Bár nem küzdesz olyan hevesen és átütő szenvedéllyel, mint a tűz elem képviselői, a te módszered is meglehetősen hatásos. Bemelegítésképpen általában csak könnyeden és lendületesen csevegsz a partnereddel – ilyenkor felméred a lehetőségeket, majd a kellő pillanatban kristálytiszta stratégiával lövöd ki nyiladat. Ezzel pedig többnyire el is találod ellenfeled legérzékenyebb pontját.

Előfordulhat, hogy egy kaján, cinikus megjegyzést teszel, vagy mélyreható iróniáddal éred el a célodat. Alapvetően igaz rád, hogy jól felvágták a nyelvedet, és igen kifinomultan tudsz érvelni. Ugyanakkor nem vagy valami kitartó, ezért, ha úgy látod, túl hosszú időbe telne célod elérése, gyakran megesik, hogy úgy döntesz, inkább nem pazarolod az energiáidat.

Cikkünk Hajo Banzhaf A négy elem az asztrológia
és a tarot tükrében című könyve alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha szeretnéd jobban megismerni önmagadat és környezetedet. Az író képekben és ismeretekben gazdagon, szórakoztatóan varázsolja az olvasó elé a négy ősi elemet. Mindegyik elemet igen részletesen írja le legfontosabb jellegzetességeik segítségével. A kultúrtörténeti bevezetőn, az alapkarakterek és a kevert típusok leírásán kívül egy gazdag kérdőívet is tartalmaz a könyv, melynek segítségével képet festhetsz önmagadról.

Kiadja a Bioenergetic.
Ára 1700 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük