Mikor születtél?
Jellemző érzelmi konfliktusaid
Csillagjegyed, valamint aszcendensed eleme nem biztos, hogy mindenben egyetért. Akár komoly pszichés konfliktusokat is okozhatnak benned.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden csillagjegy beletartozik a négy ősi elem valamelyikébe. Az elemek pedig sajátos jellemvonásokkal, tulajdonságokkal ruházhatnak fel téged. Nem elég azonban csupán a csillagjegyed szerinti elemedet vizsgálni. Tanácsos szemügyre venni azt is, hogy aszcendensed melyik ősi elembe tartozik.

Ezt a két elemet összevetve könnyebben megfejtheted önmagad, illetve megtudhatod, milyen belső konfliktusokat okozhat benned, ha csillagjegyed, valamint aszcendensed eleme nem passzol össze. Az alábbi felsorolásból természetesen kimaradtak azok az esetek, amikor a két elem megegyezik, hiszen ez a helyzet nem okoz komolyabb belső egyet nem értést.

Nem tudod, mi az aszcendensed? Számold ki horoszkópkészítő programunk segítségével. Kattints ide! »

Elemek

  • Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas.
  • Föld jegyek: Bika, Szűz, Bak.
  • Levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő.
  • Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak.

Tűz-víz

Meglehetősen nehéz párosítás ez, hiszen a két elem szöges ellentétben áll egymással. Mint a kutya és a macska, úgy csapnak össze egymással ebben a kombinációban az energiák – melyek általában kioltják egymást.

A víz érzékenysége okán gyakran kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a tűz által kiváltott tetteid miatt lelkiismeret-furdalást érzel.Az állandó belső konfliktusok miatt könnyen válhatsz sérülékennyé az élet több területén is.

Tűz-levegő

Sok hűhó semmiért – ez lehetne a legkifejezőbb mottója ennek a kombinációnak. A tűz által diktált uralkodásra való törekvés a víz erős szabadságvágyával párosul. Mindez sokszor azt eredményezi, hogy miután minden energiádat beleölted egy adott dolog megszerzésébe, majd sikerült is elérned azt, elveszted iránta való érdeklődésedet. Sok nehézséget okozhat számodra ez a párosítás – különösen az elköteleződés kapcsán.

Tűz-föld

Ennek a kombinációnak gátló hatása van. A tűz mozgó elem, a föld pedig inkább passzív. Hiába próbálod energiáidat egy bizonyos cél érdekében mozgósítani, az elszántság mellett folyamatosan érezni fogod a saját törekvéseiddel kapcsolatos kétségeidet is. Mindennek következtében pedig egyfajta mozdulatlanság lesz jellemző rád – legalábbis kívülről. Miközben belül dúl a vihar.

Víz-levegő

Az elemkombináció a levegő szabadságvágyát ötvözi a víz nyugalmával. Ennek következtében igen erős belső konfliktus alakulhat ki benned. Ez pedig leginkább elszakadási kísérleteid folyamatos meghiúsulásán látszik. Míg levegő jegyed révén szeretnél szárnyalni, magad mögött hagyni a múltat és rengeteg új dolgot megismerni, addig víz jegyed folyamatos nyugalomra int. Épp ezért, ha sikerül is újítanod az élet valamely területén, sokszor előfordul, hogy gyorsan visszakozol.

Víz-föld

Kissé problémás kombináció. A föld racionalitása ötvöződik a víz érzelemgazdagságával – mindez sokszor okoz benned pszichés ellentétet. Kellő ügyességgel azonban kiegyensúlyozható a két elem hatása. A víz túlzott emocionalitását ugyanis a föld megfelelően ellensúlyozhatja. Fordítva pedig igaz lehet, hogy a túlzott racionalitással bíró földre jó hatással lehet az érzelmesebb víz.

Levegő-föld

Ez a párosítás az ideák és a materialista szemlélet összetűzését okozza. A levegő szeretne nagy dolgokat elérni, szárnyalni az életen át – hiszen mindennél jobban vágyik a szabadságra.

A föld viszont újra meg újra visszarántja. Ennek eredményeképpen többnyire csak álmodozol a nagy tervekről és lelkesítő szabadságról. Föld elemed rendszerint letiltja ez irányú törekvéseidet.

Cikkünk az Ezoterikus asztrológia című könyv alapján készült.

Sok könyvet írtak már az asztrológia iránt érdeklődők számára, ez a kötet azonban egyedi és új megközelítési módszereket alkalmaz. Születésed pillanatában aszcendensed titkosírással megmutatja az új fejezet címét, és a te feladatod, hogy megfejtsd ezt a titkot. Ez a könyv voltaképpen önismereti tanfolyam, mert a segítségével megtanulhatsz asztrológiai és ezoterikus módon gondolkodni, és így betekintést nyerhetsz a lelked mélyére.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
Ára 1610 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

jatek haloszoba
  • ősi elemek
  • ki illik hozzád?

Ki illik hozzád a legjobban?

Ezt is szeretjük