Hány vonal fut a csuklódon?
Ennyit fogsz betegeskedni életedben
Nem csupán tenyered vonalai, hanem a csuklódon húzódó úgynevezett rascetták is sejtetik a jövőt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagyományos tenyérjóslásban a csuklóvonalak - más néven karperecek vagy rascetták - a szerencse mutatói, így annál jobb, minél több van belőlük. A modern tenyérelemzők azonban inkább az egészségi állapotra következtetnek belőlük. Így ideális esetben ezekből a vízszintes redőkből nem látható túl sok a csuklódon. Számuk mellett azonban az is lényeges, hogy mennyire határozottak ezek a vonalak.

A vonalak felkutatása

A karperecek élesebben rajzolódnak ki, ha tenyeredet kissé behajlítod: azon a ponton, ahol a tenyér a csuklóhoz csatlakozik, legalább egy ilyen redőt találhatsz. Ha több van belőle, vedd szemügyre a tenyérhez legközelebb eső vonalat. Egyeseknél nehéz különbséget tenni a Vénusz-dombot - vagyis a hüvelykujj alatti párnát - körülölelő vonalak és a töredezett csuklóvonal között.

Tehát érdemes körültekintően, alaposan vizsgálódnod! Tartsd szem előtt, hogy ezek a rascetták - töredezetten vagy határozottan - teljes hosszában végigfutják a csuklódat.

Egyetlen határozott csuklóvonal - jó egészség

Legnagyobb jelentőséggel a felső csuklóvonal bír. Ez az egészségedről, illetve a kitartásodról ad számot. Az erős, határozott, egybefüggő csuklóvonal egészséget prognosztizál. Ha ilyet látsz a csuklódon, a tenyérjóslás szerint nemigen kell tartanod komolyabb betegségektől életed során. Valószínűleg idős korodban is remek egészségi állapotnak örvendesz majd.

Egy halvány csuklóvonal - gyenge állóképesség

Ezzel szemben, ha a csuklódon futó egyetlen vonal halvány, töredezett vagy láncolatos, az gyenge állképességről tanúsodik. Nem engedheted meg magadnak, hogy ne törődj a testi állapotoddal. Már fiatalon fontos, hogy megelőző intézkedéseket tegyél, erősítsd az immunrendszered, és ne feledkezz meg a rendszeres testmozgásról se. Mindez hangsúlyozottan igaz, ha a karperec középső része kicsúcsosodik. Ez a jel ugyanis arra utal, hogy belső szerveid nem működnek megfelelően.

Jobb az óvatosság!
Természetesen a csuklóvonalak számának, illetve minőségének nincs diagnosztikai értéke. Így más emberek egészségi állapotával kapcsolatban soha ne nyilatkozz felelőtlenül!

Több karperec - védelem a bajoktól

Ha tehát a felső csuklóvonal töredezett, esetleg felfelé irányuló ívek is láthatóak benne, egészségügyi gondokat sejtet. Ezt a negatív prognózist azonban ellensúlyozhatja, ha alatta több határozott csuklóvonal is fut. Amennyiben ezek egyenesek és egybefüggőek, a felső karperec által sugallt problémák nem annyira komolyak.

Mi utal még az egészségi állapotodra?

A csuklóvonalak mellett életvonalad is árulkodik vitalitásodról, esetleges betegségeidről. Tenyered egyik legfontosabb vonala - többek között - arról mesél, mennyi fizikai energiával rendelkezel. Annál kevesebb betegségre számíthatsz életed során, minél határozottabb lefutású, minél kevesebb a folytonossági hiány rajta.

A láncolatos életvonal gyengébb egészségi állapotra utal. Ha azonban a fővonal mellett találsz apróbb mellékvonalakat, melyek a szakadozottságot mintegy összevarrják, nem kell aggódnod.

Cikkünk Jane Struthers A tenyérjóslás bibliája című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

barna haj
  • tenyérjóslás
  • árulkodó testrészek

Mennyi törést látsz a tenyereden?

Ezt is szeretjük