6 ember, aki visszajött a klinikai halál állapotából

Ők megtapasztalták

Különleges történeteikben sok a hasonló vonás, amiből lehet következtetni, milyen a másvilág.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy mi történik a lélekkel a halál után, már időtlen idők óta foglalkoztatja az emberiséget, ám, mivel ez egy olyan dolog, amit mindenki csak akkor tapasztal meg, amikor meghal, elmesélni már senki nem tudja.

Illetve mégis van egy módja, hogy az ember átkukucskáljon a túloldalra, mégpedig azok szemével, akik visszatértek a klinikai halál állapotából. Ők ugyanis gyakorta számolnak be különleges élményekről, melyeket akkor tapasztaltak meg, amikor élet és halál között lebegtek.

A halálközeli élmények

A halálközeli élményeket - más néven NDE, vagyis Near-Death Experiences - nem csupán vallási, hanem tudományos érdeklődésből is kutatják, és olyan jelenségekre alapozzák a vizsgálatokat, melyekről többen egybehangzóan beszámoltak már, akik visszatértek a klinikai halál állapotából. Más egyébre, mint beszámolókra nem is alapozhatnának a szakértők, a kutatás nehézsége ugyanis nyilvánvalóan az, hogy nem lehet kísérletek során megfigyelni vagy alátámasztani ezt a dolgot.

Maradnak tehát az ismétlődő motívumok, érzések, mint a testenkívüliség élménye, a sötét alagút a végén fényárban úszó lénnyel, illetve az eltávozott rokonokkal való találkozás. Ezekről az NDE megtapasztalói adtak és adnak számot, és ezek alapján képet lehet alkotni róla, milyen is a másvilágra kerülni.

Hat érdekes beszámoló

Akik a pokolban jártak

Veronica Barthelt az autójában érte villámcsapás 1981-ben, és elmondása szerint a balesetet követően lelke egyenesen a pokolba került. Ott félelmetes démonokkal találkozott, akik körülvették, és elvezették egy várószobába. A földet kígyók borították, egy nagy tóban szenvedő, sikoltozó embereket látott, nehezen lélegzett, és orrfacsaró bűzt érzett. Végül hirtelen magához tért autójában.

Howard Storm ateista főiskolai professzor egy művészeti kirándulás alkalmával esett össze váratlanul. A kórházban NDE-ben volt része. Elmondása szerint az ágyon fekvő teste mellett állt, majd idegen hangok szólongatták, hogy menjen velük.

Egy sötét folyosón át követte a hangokat egy darabig, majd azt mondta, nem megy tovább, mire megtámadták. Ekkor egy kedves hang, szerinte Jézus, imára szólította, és azzal a feltétellel, hogy jobb ember lesz, visszaengedte az életbe.

Akiket visszaküldtek

Dr. Mary Neal 1999-ben élt át halálközeli élményt. Kajakjával felborult, és, míg a víz alatt volt, a klinikai halál állapotába került. Elmondása szerint a másvilágon angyalok voltak, találkozott Istennel és Jézussal. Isten meg is szólította, és azt mondta neki, családjának egy eljövendő tragédia miatt szüksége lesz rá, ezért vissza kell mennie - és valóban, fia, az akkor kilencéves Willie 19 évesen autóbalesetben meghalt.

Az oklahomai Crystal McVea 2009-ben tapasztalt NDE-t, miközben operálták. A mennybe került, ahol úgy érezte, nem csupán lát, hall, hanem ennél sokkal többre képes. Óriási fényár fogadta odaát, ami - vagy inkább aki - maga Isten volt. Térdre esett előtte, és a kérdésére, vissza akar-e menni, kétszer is nemet mondott, az mégis visszaküldte őt az életbe.

Akik a tökéletes boldogságot élték át

Colton Burpo alig múlt négyéves, mikor baleset érte, és kórházba került. Amikor magához tért, arról számolt be, hogy a mennyben járt, ahol találkozott Jézussal, Istennel, Józseffel, meghalt rokonaival és meg nem született lánytestvérével is. Szülei döbbenten hallgatták, mert utóbbiról nem is meséltek neki, ráadásul később a fiú egy rég meghalt rokonukat is felismerte egy régi fotón.

Betty Eadie élménybeszámolója szerint a klinikai halál állapotában magával Jézussal találkozott. 1973-ban komoly műtéten esett át, amikor a műtőasztalon fekve úgy érezte, lelke elhagyja a testét. Három, szerzetesre hasonlító lény vezette egy sötét alagúton át, akik elmondásuk szerint az őrangyalai voltak. Végül az alagút végén ragyogó fényárban megpillantotta Jézust.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük