Valóban halált jelentenek?
Gyakori álommotívumok
Vannak álmok, melyekről mindenki azt hiszi, hogy közeli, biztos halált jelentenek. De vajon tényleg egy élet végét jelzik? Most megtudhatod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Verejtékben ébredsz, mert álmodban az alábbi képek valamelyikével találkoztál, és most attól félsz, hogy a kaszás körülötted ólálkodik? Hát nem! Olvasd el, valójában mit jeleznek az álmaid!

Fogak kihullása

A tévedés és rémképek eloszlatása érdekében, a kihullott fog/fogak nem hoznak halált.

A fogak kihullása valós problémát is jelezhet, de lehet a veszteség, kapcsolatvesztés, illetve az el- vagy kiköltözés szimbóluma is. Azzal a képpel is kapcsolatban lehet, melyet általában a világra vetítesz.

Ha álmodban a fogaid kilazulnak, de nem esnek ki a szádból, így fuldokolni kezdesz tőlük, az minden bizonnyal azt jelenti, hogy valamit elfojtasz. Megtartod magadnak az érzéseidet, a gondolataidat, és ezzel szép lassan tönkreteheted magad.

A fogak elveszítéséről szóló álmok akkor tűnhetnek fel, amikor jelentős változások zajlanak az életedben, például amikor elköltözöl otthonról, új irányt vesz életed, vagy szakítasz kedveseddel.

Ha álmodban szétporladnak a fogaid, az arra utal, hogy valami elromlik, és annyira összeroppan, hogy sem formája, sem tartása nem marad. Talán a lelkierőd roppan össze. Ha gyökérkezelésed van, egy probléma gyökerére is utalhat az életedben.

Macska

A macska, beleértve a fekete macskát is, a közhiedelemmel ellentétben nem a halált, hanem a személyiséged nőies oldalát jelképezi.

Mivel a macskák független lények, talán azt jelképezik, hogy fel kellene derítened nőiességed, különösen akkor, ha az álombéli macska vadmacska. Ha házimacskával álmodsz, akkor az azt jelentheti, hogy túl sokat foglalkozol a civilizáció és a társadalom problémájával.

A macska nem jelképezi a sötét oldalad, mindössze annyit jelez a számodra, hogy megérzéseidre, intuíciós képességedre jobban kellene hallgatnod.

Fekete szín

Bár a halál és a gyász könnyedén párosítható a fekete színnel, a fekete színnek nem sok köze van a halálhoz.

A fekete eldöntendő kérdéseidet jelöli, melyekkel kapcsolatban eddig még nem sikerült dűlőre jutnod. Minden olyan problémát együttesen mutat meg számodra, melyek nyomasztanak, de igyekszel nem foglalkozni velük.

De nem csak a halálhoz, hanem személyiséged esetleges sötét oldalához sincs sok köze. Ne azonosítsd boszorkánysággal, sátánizmussal vagy szektákkal. Jelenthet szomorúságot, átmeneti zűrzavart, mely benned dúl.

Sas

Talán mérete miatt, talán ereje miatt, de a sasról sem gondolnak a legtöbben túl sok jót, ha megjelenik egy álomban, ám a sas sem jelent életedre veszélyt.

Amennyiben pozitív szerepben jelenik meg az álomban, ereje és hatalma a te erődet és hatalmadat jelöli, melyet arra használsz fel, hogy szeretteidet megvédd, és kellő biztonságot teremts számukra. Ha azonban negatív szerepet tölt be a madár álmodban, akkor figyelmeztető jelzésként kell felfognod. Erőszakos vagy másokkal, és gyakran nem veszed figyelembe mások akaratát. Szeretsz érvényesülni, és erős személyiséged miatt ezt könnyen meg is valósítod. A környezeted elnyomása azonban nem jó stratégia.

Cikkünk az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Brenda Mallon - Álombiblia című könyvéből közöl részleteket.

A könyv az álmainkban megjelenő egyetemes szimbólumok és témák átfogó útmutatója. Az illusztrált, címszavas formátum lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyedén rátaláljunk egy-egy álomképre, megismerjük eredetét és jelentését, megértsük a benne rejlő üzenetet. Emellett olvashatunk az álomfejtés történetéről és hagyományairól is, valamint gyakorlati útmutatást kapunk az álomfejtés technikájához, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kiaknázzuk belső tudásunkat, és fejlesszük lelki, érzelmi, valamint intuitív készségünket.

A könyvet megrendelheted itt.
Ezt is szeretjük