Számold ki gyermeked Hold-jegyét!
Ismerd meg rejtett oldalát!
Ahogy a felnőttek számos szerepet játszanak, úgy gyermekednek is lehet ismeretlen arca.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyermeked Hold-jegye kiegészíti a csillagjegye által meghatározott legfontosabb tulajdonságait.

Sőt, akár rejtett jellemvonásaira is rávilágíthat. Érdemes tehát kiszámítanod Hold-jegyét, ha szeretnéd minél jobban megismerni őt.

Nem tudod, melyik állatövi jegyben áll a gyermeked Holdja? Számold ki horoszkópkészítő programunk segítségével! Kattints ide! »

Kos

Bár több barátja is van, gyermeked valójában magányos farkas, aki nehezen idomul másokhoz. Már igen korán önállóságra törekszik, és meglehetősen akaratos. Úgy támogathatod őt legjobban céljai elérésében, illetve a felnőtté válás útján, ha minél több szabadságot engedsz neki. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy el kell engedned a kezét. Hagyd, hogy saját döntéseket hozhasson, és nagyon fontos, hogy következetes maradj vele szemben.

Bika

Gyermeked rendkívül önállónak, távolságtartónak és olykor akaratosnak tűnhet, pedig valójában szüksége van a biztatásra. Akkor érzi magát védettnek, ha átölelik, ha megsimogatják. Kevésbé a szavak vagy a családi légkör, inkább az érintések, a gyengédség közvetíti felé a szeretet érzését. Az erős érzelmi és testi kapcsolat jóval fontosabb számára, mint bármi más az életben. Ne tévesszen meg tehát olykor magának való stílusával.

Ikrek

Érdeklődése rendkívül sokoldalú, nyitott a világra. Éppen emiatt azt gondolhatod, hogy általában kellő információ birtokában van ahhoz, hogy döntést hozzon a saját életét érintő dolgokkal kapcsolatban. Pedig nem egykönnyen jut elhatározásra. A válaszadásban és az ítéletalkotásban megakadályozza, hogy mindkét oldalt biztos távolságból látja, és fél azonosulni valamelyikükkel. Arra kell ösztönöznöd, hogy először apró kérdésekben hozzon döntést.

Rák

Amikor nem szól hozzád, és nem foglalkozik a külvilág eseményeivel, azzal érzékenységét palástolja. Gyermeked Rák-Holdja miatt ugyanis minden környezetében bekövetkező hangulatváltozást megérez, ráadásul az ő lelkivilága is meglehetősen hullámzó. Nagyon fontos, hogy, ha bármi problémád van vele, beszélj neki róla. Ellenkező esetben úgyis megérzi, hogy valami nincs rendben, ilyenkor pedig nagyon tud szenvedni tőle.

Oroszlán

Szereti, ha egy társaságban mindenki rá figyel, Oroszlán-Holdja extrovertálttá teszi. Ráadásul nem bízza a véletlenre, vajon középpontba kerül-e - sok mindent megtesz azért, hogy figyeljenek rá. Meg akarja mutatni, hogy mennyi mindent tud. Kreatív, önálló munkára, feladatokra vágyik, és elismerést vár érte. Ha mindezt megkapja, nagyon jól érzi magát tőle. Adj neki nagyobb szabadságot, és közben ne felejtsd elismerni az eredményt.

Szűz

Megfontolt gyerek. Mint egy csiga, úgy nyújtja ki a csápjait, mielőtt kimerészkedik, és mindent megfigyel, mielőtt cselekszik. Hajlamos azonban túlzásba vinni a megfontoltságot. Épp ezért, hogy ne legyen túl elővigyázatos vagy kötelességtudó, neked kell felszabadultságra bátorítanod. A derűs családi légkör és a vidám hangulat segíti őt abban, hogy oldottabbá váljon. A gondtalan gyermekkor számára is fontos alap lehet.

Mérleg

Számára a tudat, hogy szeretik és elfogadják, sokkal fontosabb, mint más gyerekeknek. Csak harmonikus környezetben érzi magát igazán jól. Ez olyannyira nélkülözhetetlen neki, hogy a béke érdekében gyakran még saját vágyait és érdekeit is háttérbe szorítja. Ám sokszor azért is megteszi ezt, hogy a te dolgodat megkönnyítse. Nem árt, ha az alkalmazkodás helyett inkább önállóságra, szabad véleménynyilvánításra neveled.

Skorpió

Gyermekednek nagyon erős, szenvedélyes érzései vannak. Nem hagyja, hogy a szép szavak befolyásolják, tudat alatt mélyen érzi, ki mit gondol. Azzal a megdöbbentő képességgel rendelkezik, hogy intuitív módon mindent megérez. Ezzel párhuzamosan azonban nem engedi, hogy belé lássanak, talán még te is gyakran felteszed magadnak a kérdést, mi is játszódhat le gyermekedben.

Nyilas

Nagyon mozgékony gyerek. Életkedvvel teli, érdeklődéssel fordul a világ felé, és bármi könnyen lelkesedésbe hozza. Optimista, vidám természete miatt nem ismeri a bizalmatlanságot. Nagyon élénk képzelőerővel rendelkezik. Valami vagy tűzbe hozza, vagy teljesen hidegen hagyja. Az iskolában is sokat tanul, ha valami lelkesíti, ellenkező esetben azonban nemigen foglalkozik vele. Sikerei nagyrészt a belül égő tűztől függnek.

Bak

Állandóságra, rendszerezett környezetre van szüksége, hogy jól érezze magát. A szabályozott napirend - állandó étkezési és alvási időkkel - óriási biztonságot ad neki. Különösen kisgyermekként reagál nagyon érzékenyen a megszokott ritmus felborulására. Ahhoz, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen, arra a bizonyosságra van szüksége, hogy minden a megszokott kerékvágásban halad, és nem kell tartania a változásoktól.

Vízöntő

Már korán megmutatkozik nála az önállóság utáni vágy. Sohasem hízelgő, inkább barátkozik. Ha a helyzet úgy hozza, akár hűvös és távolságtartó is lehet. Olykor világosan kinyilvánítja, hogy nem tűr beleavatkozást a személyes dolgaiba. Ha túlzott aggodalmaskodással belekényszeríted őt egy számára nem tetsző helyzetbe, meg nem értettnek, elveszettnek érzi magát. Add meg neki az áhított függetlenséget - természetesen az egészséges kereteken belül.

Halak

Mindazt, ami a környezetében történik, észleli, és megpróbálja feldolgozni. Képek, szavak és gesztusok, amelyeket a felnőttek talán észre sem vesznek, az ő kedélyére tartós hatást gyakorolhatnak - és általában rendkívül hosszú idő kell ahhoz, hogy ezeket feldolgozza. Nyitottsága és érzékenysége miatt a környezeti benyomások hatalmas áradatának van kitéve. Épp ezért rendkívül nagy szüksége van a nyugodt, szeretetteli családi légkörre.

Cikkünk Anita Cortesi Gyermekhoroszkópok című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

anyuka babaval
  • szülő
  • horoszkóp

Szülőhoroszkóp

Ezt is szeretjük