Hogyan lehet boldog a gyermeked?
Eleme megmutatja
Minden szülő szeretné, ha gyermeke gondtalan lenne. Eláruljuk, mit kell tenned, hogy ez valóban így alakuljon.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyermek lelkivilága érzékeny dolog. Bármilyen negatív esemény könnyen kibillentheti a harmóniából. Épp ezért nyilván te is igyekszel, hogy az otthoni légkör, a gyermekedet körülvevő események minél nyugodtabbak és kiszámíthatóbbak legyenek. Egyes gyerekek lelkivilága azonban – ősi elemükből adódóan – az átlagnál is labilisabb lehet. Tudd meg, hogy gyermeked mennyire kiegyensúlyozott a hétköznapokban, illetve mire van szüksége ahhoz, hogy a számára elengedhetetlen belső harmóniát megtalálja.

Tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas

Talán sokszor féktelennek tartod tűz elemű gyermeked, hiszen szinte egyetlen pillanatra sem marad nyugton. Állandóan feszültnek és zaklatottnak tűnik, idegessége pedig gyakran dühös kitörések formájában jelentkezik. Alapjában véve azonban vidám természet, csak gyorsan méregbe gurul – ám amint megkönnyebbült, már el is felejti az egészet.

Hogy harcos természete ellenére minél kiegyensúlyozottabb lehessen, fontos számára a kellő mennyiségű mozgástér, a versenyszituációk megteremtése – mivel ezek felébresztik lelkesedését. Gyermeked egy igazi energiabomba, aki nem bírja öt percig sem, ha egy helyben kell ülnie. Amennyiben azonban van lehetősége arra, hogy energiáit levezesse, megtalálja a belső harmóniát.

Víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A víz jegyek valamelyikébe tartozó gyermek rendkívül érzékeny. Igényli, hogy a családi légkör kiegyensúlyozott és meghitt legyen. Ha valaki nem érzi jól magát körülötte, vagy akár csak rossz napja van, könnyen átragad rá a negatív hangulat, és kicsúszik lába alól a talaj. Néha úgy tűnik, mintha külön antennái lennének, melyek az érzéseket dekódolják.

Már azt is megérzi, ha valaki szeretettel gondol rá, és ettől rögtön jókedvű lesz. Ha jó passzban van, rengeteget nevet, ilyenkor a belőle áradó vidámsággal és szeretettel másokat is megajándékoz. Ha azonban rossz kedve van, sokat sír, és a szomorúság legmélyebb bugyrait járja meg. Érzelmileg tehát kissé labilis a víz jegyű gyermek. Ha azt szeretnéd, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen, fontos, hogy az otthoni körülmények harmonikusak legyenek.

Föld jegyek: Bika, Szűz, Bak

Elemének köszönhetően kissé lassú, rendkívül aprólékos, és minden körülmények között a realitások talaján mozog.

A világot csak úgy tudja felfedezni, ha mindent apránként, lépésről lépésre megtapasztalhat. Számára az jelenti a valóságot – és egyben a biztonságot –, amit megfoghat, láthat és hallhat. Mindent jól és igen alaposan megfigyel – emiatt a tűz vagy a levegő jegyekhez képest nehézkesebbnek tűnik.

Alapvetően higgadt és kiegyensúlyozott, ahhoz azonban, hogy belső harmóniája megmaradjon, fontos, hogy elengedd a kezét, és hagyd, hogy a saját útját járja. Ha azt szeretnéd, hogy beérje a te útmutatásaiddal, tanácsaiddal, és nem engeded, hogy a maga módján – és életkorának megfelelően – felfedezze a világot, könnyen boldogtalanná teheted őt.

Levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Már egészen kicsi korától kezdve minden esemény iránt érdeklődik, ami a környezetében zajlik. Gyermeked valószínűleg igen sokat beszél, ha a levegő elem tagja. Ez egyrészt információéhségének, másrészt az emberi kapcsolatokra való kihegyezettségének köszönhető. Neki egyszerűen muszáj beszélnie a környezetével. Legyen szó gyerekről vagy felnőttről, ő minden szituációban igyekszik kontaktust teremteni a körülötte élőkkel. Olykor már-már görcsösnek tűnik részéről ez az igyekezet.

Ha azonban azt szeretnéd, hogy minél kiegyensúlyozottabb legyen a hétköznapokban, muszáj, hogy rengeteg külső inger érje, és számtalan információt fogadhasson be nap mint nap. Számára ugyanis az új szituációkban és ismeretekben rejlik a lelki harmónia záloga.

Cikkünk Anita Cortesi Gyermekhoroszkópok című könyve alapján készült.

Ajánljuk neked ezt a könyvet, ha érdekel, hogy függ össze a gyermekek viselkedése az asztrológiával. A gyermek még egyértelműen, kötöttségektől mentesen juttatja kifejezésre a bolygókonstellációk hatásait. A szerző arra bátorítja az olvasót, hogy figyelje meg a gyermek viselkedését - rengeteg tapasztalatot szerezhet az asztrológia szimbólumrendszerére alapozva.

Kiadja a Bioenergetic.
Ára 1990 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük