A legváratlanabb dolgok, amiket emberek a hátsó kertjükben kiástak: nem csoda, ha a lapátot is elejtették
Felnőttek és gyerekek is bukkantak már meglepő dolgokra, miközben gyanútlanul ástak a hátsó kertben.

almafa
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazi áldás tud lenni egy udvar, hiszen a kertben babrálni jó. Ez sokak számára egyértelmű, akik szeretik a virágokat, a természetet vagy csak a friss levegőt. Ha eljön a jó idő, sokan nagyobb átalakításokat is végeznek a ház körül, és az udvar a gyerekek kedvenc helye is, hiszen a vidám kinti játéknak is teret adhat.

Azt viszont sokan csak a filmekben tudnák elképzelni, hogy valami különös kincs rejtőzzön a föld alatt, és a nyugalmas kerti munka kalandos fordulatot vegyen. Pedig a valóságban is történik ilyen: a következő hét esetben nagyon meglepődtek, akik a hátsó kertjükben ástak!

1. 1978-ban, amikor a kaliforniai Gary Johnson még csak 17 éves volt, tett egy sétát a házukhoz tartozó hátulsó területen, és jártában-keltében megpillantott valami különöset a földön. Hiába jelentette a helyi múzeumnak, nem vették őt komolyan, és nem mentek ki megnézni azt, így a következő 35 év úgy telt el, hogy Gary-nek fogalma sem volt, mit talált. Közel ötvenéves lehetett, amikor megismerkedett egy paleontológussal, akinek kíváncsiságból megmutatta a földből kitüremkedő, csontot mintázó valamit. Gary meglepetésére a szakember megállapította, hogy a férfi hátsó kertjében mindvégig egy 16-17 millió éves, ősi bálnacsontváz-fosszília hevert.

2. 2013-ban Chris Otcasek Los Angeles-i otthonának hátsó kertjében hidegháborús bunkert talált, melyet döntése szerint érintetlenül hagyott. A bunker teljesen felszerelt, túlélésre alkalmas építményként bújt, és bújik ma is meg sorsára hagyva a föld alatt, tartós élelmiszerrel és ruhákkal, az Otcasek-ház mögött.

3. A kétezres években egy Andreas nevű bécsi férfi valódi kincsre bukkant a hátsó kertjében: 650 éves ékszereket és értéktárgyakat rejtő ládikóra lelt, melyet azonban nem vitt azonnal a legközelebbi múzeumba. Évekig tartogatta azt egy alagsori dobozban, és csak abban az évben jutott eszébe felfedni, mit talált, amikor eladta a házát. Kiderült, hogy a ládikó kétszáz darab értékes brosst, tányért és övcsatokat rejtett. Andreas valószínűleg maga sem hitt a fülének, mikor megtudta, hogy mesébe illő módon kincses ládát talált.

A cikk az ajánló után folytatódik

4. New Yorkban, Auburnben, 2016-ban egy újonnan vásárolt ház tulajdonosa hintát szeretett volna állítani a kertjében, ezért serényen ásni kezdett. Akkor állt csak meg a lapát a kezében, amikor egyszeriben emberi csontokat kezdett kifordítani a földből. Miután szólt az illetékes hatóságnak, és a szakértők a helyszínre érkeztek, kiderült, hogy azt a területet 1870 és 1909 között egy börtön temetőjeként hasznosították, és több mint háromszáz rabot temettek el oda névtelen sírokba. A háztulajdonos nem költözött el, sőt, még bizarr módon viccelődött is, hogy már érti, miért voltak olyan különleges ízűek a kertben nevelt zöldségek.

5. Az oklahomai Green család is új helyre költözött, amikor meglepetés érte a ház kertjében. Az eset 2017-ben történt. Hátsó kertjükbe rámpát szerettek volna kialakítani, mert a család kedvenc hobbija a motocrossozás. Amikor ásni kezdtek, fényűző meglepetés várta őket a föld alatt: egy 2003-as Chevrolet Trailblazer autó! Sajnos a benne talált papírok alapján kiderült, hogy az lopott, így aztán nem tarthatták meg, de az élmény, hogy egy csodás autóra bukkantak, mindig az övék marad.

6. Jó pár évtizeddel korábban egy hasonló eset történt Los Angeles-ben. Kertben játszó gyerekek ástak ki valami különöset a föld alól, melyről váltig állították, épp olyan, mint egy autó teteje. Igazuk is volt: a hátsó kertben egy 1974-es Ferrari volt elásva. Némi nyomozás után kiderült, hogy az autó lopását 1974-ben jelentették a hatóságoknak, a biztosító pedig busás összeget fizetett a veszteség miatt az autó akkori tulajának, Rosendo Cruznak. A nyomozás további eredményeként az is kiderült, hogy maga Cruz volt, aki ellopatta a kocsit, de, miután szétszedetnie nem sikerült, elásatta azt precízen, műanyag fóliába csomagolva, hogy megakadályozza a kosz bejutását.

7. Egy svéd nő, Lena Paahlsson 2011-ben különös zöldségre bukkant a kertjében. Voltaképpen nem is maga a zöldség volt furcsa, inkább, amit rajta talált: kihúzott a földből egy sárgarépát, melyen saját elveszett jegygyűrűje csillogott. A nő évekkel azelőtt elhagyta valahol a gyűrűjét, de azóta sem lelt rá. Mikor kihúzta a gyűrű által körbefogott répát, végiggondolta, mi magyarázhatja, hogy a gyűrű ilyen módon került elő: feltételezése szerint a zöldségek héjával önthette a kertbe a gyűrűt pár évvel korábban, így kerülhetett idővel a föld alá, egy répa pedig véletlenül éppen belekapaszkodott! Szinte meseszerű, de állítólag megtörtént az eset.

Ezt is szeretjük