Csak kevesen veszik észre, mit rejtett el festményein Da Vinci, Van Gogh és Caravaggio: felfedjük a rejtett titkokat
A festményeket érdemes a legapróbb ecsetvonásokig megvizsgálni: sokuk izgalmas, misztikus részletet rejt.

a
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elnézve a legnagyobb festőművészek lebilincselő alkotásait, az ember rácsodálkozik tehetségükre, zsenialitásukra. Azonban van, ami még a leglelkesebb laikusok számára sem tűnik szembe sokadik látásra sem.

A művészetek szakértői viszont más szemmel, más körülmények között, más eszközökkel szemlélik az alkotásokat, így számos képen a hétköznapi ember számára láthatatlan, misztikus részleteket fedeztek fel. Ezeket az ecsetvonások mögé rejtett titkokat az alkotók egyfajta kódolt tartalomként, üzenetként csempészték műveikbe, és minden bizonnyal reménykedhettek abban, hogy egyszer valaki felismeri jelenlétüket. Da Vinci, Botticelli, Van Gogh, Caravaggio és még sokan mások is hagytak megfejtenivalót az utókornak, és talán elképzelni sem tudjuk, milyen rendkívüli pillanat lehetett a szakértők számára, amikor felfedezték a képekben megbúvó misztikus részletet.

8 alkotás titokzatos részletei

A következőkben nyolc festménybe rejtett titokról rántjuk le a leplet: képeken a részletek, melyek új értelmet adtak az addig csak szépségük miatt csodált képeknek.

Ezt is szeretjük