Elhagyta a szerencséje, ezért lakatlan szigetre költözött: már 20 éve ott él a férfi
Egy lakatlan sziget sokkal szebb és jobb hely számára bármi másnál.

bacsi-cov
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki olvasta a Robinson Crusoe-t, imádni fogja ezt a sztorit. Az is, aki nem, hiszen mindig érdekes olyan embert látni, aki meg meri lépni, amiről a nagy többség csak ábrándozik. David Glasheen, aki most 74 éves, 1997 májusában fogta magát, és egy lakatlan szigetre költözött.

A férfi milliomos volt, de egy 1987-es pénzügyi zuhanás után jelentősen romlott a helyzete. Végleg elhagyta a szerencséje e téren, így mindent maga mögött hagyott.

- Amikor idejöttem, herótom volt a pénztől - nyilatkozta -, a pénz az, ami mindenkit megbetegít.

A férfi nem egy üres szigetre költözött. Kialakította életterét. Van hol laknia, van mit ennie, nyugalomban él, mégsem kerek az élete.

Most a magány a legnagyobb bánata.
Most a magány a legnagyobb bánata.

Noha pénzügyi problémái egyszeriben elillantak, a férfi újabb gonddal találta szemben magát. A magánnyal. Ebben kutyája, Polly enyhíti keserűségét, de az idős férfi harmatgyenge internetével - merthogy nem határolódott el maximálisan a külvilágtól - rendszeres látogatója lett a randioldalaknak. Sajnos a siker nem érkezett még el e téren, de a férfi bizakodó.

Kutyájával, Polly-val.
Kutyájával, Polly-val.

Korábbi élete

Tehetős család sarjaként indult az élete Írországban. Magániskolába járt, és üzletemberré cseperedett. Aranybányászattal foglalkozott Pápua Új-Guineában, ám 6 millió dollárt veszített 1987-ben egy globális pénzügyi válság idején. Röviddel ezután felesége elhagyta, és szert tett egy barátnőre. Tőle származik a szigetre költözés gondolata, de David szeme előtt azután is ez a cél lebegett, hogy a nővel véget ért a kapcsolatuk.

Időnként elhagyja a szigetet.
Időnként elhagyja a szigetet.

Mára fehér szakállú szigetlakóvá lett, és, ha lakatlan szigetére mégis turista téved, szívélyesen fogadja. Robinson Crusoe-val ellentétben nem épített ki önellátó gazdálkodást. Olykor elugrik bevásárolni vagy orvoshoz, szükség esetén. A férfi azonban olyan nyugalomra lelt a szigeten, amiből nekünk, hétköznapi életet élő embereknek nem jut ki.

- Hiányzik a színház és az élő zene, valamint a női társaság. De annyi keserűség volt körülöttem... Az emberek napi tízszer csekkolják a Facebookjukat. Ez itt egy más világ, egy nagyszerű világ - nyilatkozta az idős szigetlakó.

Ezt is szeretjük