A te hálószobádra is igaz lehet a gyakori hiba: akadályozza a jó energiák áramlását
Néhány egyszerű tipp a segítségedre lehet.

Dia

	Az ágy elhelyezése	A hálószoba legfontosabb funkciója, hogy teret adjon az igazán pihentető alvásnak. Ezért kerülendő minden olyan tényező, ami ezt akadályozza: a nyílászárók közelében elhelyezett ágy például nem járul hozzá a biztonságérzet kialakulásához, de a faltól távol helyezett fejtámla is elbizonytalanít, és az sem megfelelő, ha az ajtónak háttal tud csak feküdni az ember. Az elektronikai készülékek szintén ártanak a jó energiáknak, így legalábbis távol ajánlott őket elhelyezni a pihenésre szánt területtől.

Az ágy elhelyezése

A hálószoba legfontosabb funkciója, hogy teret adjon az igazán pihentető alvásnak. Ezért kerülendő minden olyan tényező, ami ezt akadályozza: a nyílászárók közelében elhelyezett ágy például nem járul hozzá a biztonságérzet kialakulásához, de a faltól távol helyezett fejtámla is elbizonytalanít, és az sem megfelelő, ha az ajtónak háttal tud csak feküdni az ember. Az elektronikai készülékek szintén ártanak a jó energiáknak, így legalábbis távol ajánlott őket elhelyezni a pihenésre szánt területtől.

Dia

	Rendetlenség	A legerősebb gátló tényezője az energiaáramlásnak a rendetlenség. A felhalmozott és szanaszét dobált tárgyak ugyanis hátráltatják a fejlődést, elállják a cselekvés útját, erőtlenítenek, és sok felesleges keresgéléshez vezetnek. Ha nincs elég tárolóhely a holmiknak, a zsúfoltság megszüntetésére a lomtalanítás lehet a helyes út, ez önmagában is egyfajta gyógyulást, a kényszerből való kilépést jelképezheti.

Rendetlenség

A legerősebb gátló tényezője az energiaáramlásnak a rendetlenség. A felhalmozott és szanaszét dobált tárgyak ugyanis hátráltatják a fejlődést, elállják a cselekvés útját, erőtlenítenek, és sok felesleges keresgéléshez vezetnek. Ha nincs elég tárolóhely a holmiknak, a zsúfoltság megszüntetésére a lomtalanítás lehet a helyes út, ez önmagában is egyfajta gyógyulást, a kényszerből való kilépést jelképezheti.

Dia

	Eltorlaszolt utak	Nagyon káros lehet az energiaáramlásra, ha a nap mint nap használt útjaidat különböző akadályok torlaszolják el, például felesleges kacatok, ajtó elé dobált cipők, székek, dobozok az ágy mellett, túl sok bútor vagy szűkre hagyott összekötő helyek két terület között. Ez komoly gátja lehet a sikernek a mindennapok során, egyes életterületek esetén sok szélmalomharcot is eredményezhet, ezért lehetőség szerint meg kell szüntetni, illetve a minimálisra csökkenteni a torlaszok mennyiségét.

Eltorlaszolt utak

Nagyon káros lehet az energiaáramlásra, ha a nap mint nap használt útjaidat különböző akadályok torlaszolják el, például felesleges kacatok, ajtó elé dobált cipők, székek, dobozok az ágy mellett, túl sok bútor vagy szűkre hagyott összekötő helyek két terület között. Ez komoly gátja lehet a sikernek a mindennapok során, egyes életterületek esetén sok szélmalomharcot is eredményezhet, ezért lehetőség szerint meg kell szüntetni, illetve a minimálisra csökkenteni a torlaszok mennyiségét.

Dia

	Szúrós növények, hegyes tárgyak	A feng shui szerint nyugtalanságot eredményez, ha a hálószobába kaktuszok, hegyes levelű pozsgások, éles, csúcsosra tervezett bútordarabok, használati tárgyak kerülnek. Ezek ugyanis formájuk miatt a rossz energiákat vonzzák be, feszültséget generálnak. Ha mégis rajongója vagy a tüskés növényeknek, nem szükséges mindenáron megszabadulnod tőlük, de a sikerek érdekében jobban teszed, ha a lakóhelyiségek kieső részein helyezed őket.

Szúrós növények, hegyes tárgyak

A feng shui szerint nyugtalanságot eredményez, ha a hálószobába kaktuszok, hegyes levelű pozsgások, éles, csúcsosra tervezett bútordarabok, használati tárgyak kerülnek. Ezek ugyanis formájuk miatt a rossz energiákat vonzzák be, feszültséget generálnak. Ha mégis rajongója vagy a tüskés növényeknek, nem szükséges mindenáron megszabadulnod tőlük, de a sikerek érdekében jobban teszed, ha a lakóhelyiségek kieső részein helyezed őket.

Dia

	Étkezőasztal a hálóban	A kisebb méretű lakásokat jellemzi a leginkább az, hogy a tulajdonos egy helyiségen belül több funkcióra alkalmas területet szeretne kialakítani. Ez nem lehetetlen, de fontos, hogy az egyes területek egymástól viszonylag jól elkülöníthetőek legyenek. Ha egy külön étkező vagy nappali kialakítására nincs is lehetőség, egy szimbolikus választékkal, függönnyel vagy külön világítással, szőnyegekkel máris önálló részekre bontható az egyterű szoba. Már ezzel is sokat tehetsz azért, hogy életed területei sikeresebben működhessenek.

Étkezőasztal a hálóban

A kisebb méretű lakásokat jellemzi a leginkább az, hogy a tulajdonos egy helyiségen belül több funkcióra alkalmas területet szeretne kialakítani. Ez nem lehetetlen, de fontos, hogy az egyes területek egymástól viszonylag jól elkülöníthetőek legyenek. Ha egy külön étkező vagy nappali kialakítására nincs is lehetőség, egy szimbolikus választékkal, függönnyel vagy külön világítással, szőnyegekkel máris önálló részekre bontható az egyterű szoba. Már ezzel is sokat tehetsz azért, hogy életed területei sikeresebben működhessenek.

Ezt is szeretjük
Fotó: