Sokan nem tudják, mi ez a rejtélyes felhő Ausztrália felett: minden délután megjelenik
A különös jelenség meteorológiailag magyarázható.

hect
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Ausztráliához tartozó Tiwi-szigetek felett napról napra, minden délután, mindig ugyanott felbukkan egy hatalmas, rejtélyes felhő, érkezése pedig oly megszokott, hogy már nevet is adtak neki: úgy hívják, Hector, avagy Hector, a konvektor.

A különös égi jelenségre nem lehet nem felfigyelni, és mindenképpen magyarázatra szorul.

Hector mindennapos vendég

Hector egy-egy napot hagy ki csupán, szinte mindennapos vendégnek számít Ausztrália felett. Délutánonként, a Tiwi-szigetek északi oldala felett jelenik meg, ősztől tavaszig, szeptembertől márciusig.

Hector cloud from Gunn Point
Fotó: Wikimedia Commons/Djambalawa

A felhő hatalmas, így nem csoda, ha a távolból is jól kiszúrható. 100 km-es távolságból látszik. Közel a földfelszínhez keletkezik, és mintegy 10 km magasságig felér. A világ egyik legnagyobb zivatarfelhőjeként tartják számon. 

Hectorban óriási erő lakozik. A tudomány embereinek becslése szerint a viharfelhő ereje körülbelül 10 hiroshimai bomba erejével egyenlő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Volt idő az emberiség történetében, amikor minden időjárási cselekményt istenek cselekedeteiként, ajándékaiként vagy sújtásaiként értelmeztek. Abban az időben az Ausztrália felett naponta, mindig ugyanott megjelenő felhőt egyfajta jelként azonosíthatták volna.

Hála a tudomány fejlődésének, mai emberekként szerencsére már tudjuk, nincs ok természetfeletti büntetéstől tartani, időjárási jelenségről van szó.

Váratlan dolgok a kertekben

Nem kell ahhoz az égre nézni, hogy furcsaságokat lásson az ember: a legváratlanabb dolgok kerülhetnek elő a hátsó kertben is.

Ajánlóképek: Wikimedia Commons/Djambalawa.

Ezt is szeretjük