Melyik testrészt betegítik meg a különböző lelki okok? Testtérképen mutatjuk
A visszatérő fájdalom régóta megoldatlan lelki okokra utalhat.

nagykep?cikkid=169870&kep=fajdalom-pontok-lead

Dia

	Hát felső része, kézfej	A hát felső részének fájdalma az érzelmi támogatás iránti hiányérzet jele, a kézfej fájdalma pedig annak, hogy egyedül érzi magát az ember.	Ami az érzelmi támogatás hiányát illeti, kezdeményezz, nyiss mások felé, és ne félj megosztani egy arra érdemes emberrel titkaid. Ha egyedül érzed magad, keresd fel rokonaid, rég nem látott barátaid, esetleg iratkozz be egy tanfolyamra, ahol új embereket ismerhetsz meg.

Hát felső része, kézfej

A hát felső részének fájdalma az érzelmi támogatás iránti hiányérzet jele, a kézfej fájdalma pedig annak, hogy egyedül érzi magát az ember.

Ami az érzelmi támogatás hiányát illeti, kezdeményezz, nyiss mások felé, és ne félj megosztani egy arra érdemes emberrel titkaid. Ha egyedül érzed magad, keresd fel rokonaid, rég nem látott barátaid, esetleg iratkozz be egy tanfolyamra, ahol új embereket ismerhetsz meg.

Dia

	Hát alsó része, csípő	A hát alsó része akkor fáj, ha pénzügyi probléma bántja az embert. A csípő fájdalmát a változástól való félelem váltja ki.	A pénzügyi problémákat illetően megnyugtató lehet egy jó spórolási, költségvetési terv készítése. A változást pedig próbáld úgy tekinteni, mint az élet természetes velejáróját. Higgy benne, hogy tudsz majd alkalmazkodni az új helyzethez.

Hát alsó része, csípő

A hát alsó része akkor fáj, ha pénzügyi probléma bántja az embert. A csípő fájdalmát a változástól való félelem váltja ki.

A pénzügyi problémákat illetően megnyugtató lehet egy jó spórolási, költségvetési terv készítése. A változást pedig próbáld úgy tekinteni, mint az élet természetes velejáróját. Higgy benne, hogy tudsz majd alkalmazkodni az új helyzethez.

Dia

	Fej, váll	A fej a stressztől, a váll érzelmi tehertől fájhat.	Amennyiben a fejed fáj, érdemes csökkentened a stresszforrásokon, relaxálnod, illetve nyugtató hatású teával is próbálkozhatsz. Ha a vállad fáj, akkor gondold át, hogy mitől szorongsz régóta, és beszélj a megoldásról valakivel, akiben megbízol. Ha ez nem segít, akkor akár egy pszichológussal is érdemes megosztanod aggodalmaid.

Fej, váll

A fej a stressztől, a váll érzelmi tehertől fájhat.

Amennyiben a fejed fáj, érdemes csökkentened a stresszforrásokon, relaxálnod, illetve nyugtató hatású teával is próbálkozhatsz. Ha a vállad fáj, akkor gondold át, hogy mitől szorongsz régóta, és beszélj a megoldásról valakivel, akiben megbízol. Ha ez nem segít, akkor akár egy pszichológussal is érdemes megosztanod aggodalmaid.

Dia

	Térd	Ha a térded fáj, akkor a fájdalom okát az énképedben érdemes keresni. A fájdalom az önértékeléssel van összefüggésben, ám érdekes módon épp nem a rossz önértékeléssel. Az önbizalom fontos dolog, de a szerénység is nagy erény: ez segíthet a fájdalom megszüntetésében.

Térd

Ha a térded fáj, akkor a fájdalom okát az énképedben érdemes keresni. A fájdalom az önértékeléssel van összefüggésben, ám érdekes módon épp nem a rossz önértékeléssel. Az önbizalom fontos dolog, de a szerénység is nagy erény: ez segíthet a fájdalom megszüntetésében.

Dia

	Alsó lábszár, boka	Ha alsó lábszárad fáj, akkor féltékenység gyötörhet, ha pedig a bokád, akkor enyhe vagy akár komolyabb depresszió.	Az előbbit azzal az illetővel érdemes megbeszélned, akire féltékeny vagy. Az utóbbiban sokat segíthet, ha megosztod érzéseid egy jó baráttal vagy pszichológussal.

Alsó lábszár, boka

Ha alsó lábszárad fáj, akkor féltékenység gyötörhet, ha pedig a bokád, akkor enyhe vagy akár komolyabb depresszió.

Az előbbit azzal az illetővel érdemes megbeszélned, akire féltékeny vagy. Az utóbbiban sokat segíthet, ha megosztod érzéseid egy jó baráttal vagy pszichológussal.

Dia

	Könyök, lábfej	A könyök fájdalma a rugalmasság hiányára utal: olyan helyzetre, ami rugalmasságot igényelne, de az ember mégsem képes engedni a huszonegyből. A lábfej fájdalma a depresszió jele lehet.	Ami a rugalmasságot illeti, ezen nehéz változtatni, de érdemes megpróbálni. Segíthet lazábbnak lenni, ha végiggondolod az egyes forgatókönyveket, mi történhet, és hogyan reagálnál. Ha depresszióra gyanakszol, fordulj barátaidhoz, rokonaidhoz és szakemberhez.

Könyök, lábfej

A könyök fájdalma a rugalmasság hiányára utal: olyan helyzetre, ami rugalmasságot igényelne, de az ember mégsem képes engedni a huszonegyből. A lábfej fájdalma a depresszió jele lehet.

Ami a rugalmasságot illeti, ezen nehéz változtatni, de érdemes megpróbálni. Segíthet lazábbnak lenni, ha végiggondolod az egyes forgatókönyveket, mi történhet, és hogyan reagálnál. Ha depresszióra gyanakszol, fordulj barátaidhoz, rokonaidhoz és szakemberhez.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: