Ezt tedd, hogy boldog legyen a házasságod!

Az 5 leghatékonyabb szerencsehozó trükk

Nézd meg, mi a teendőd, hogy biztosítsd házaséleted boldogságát!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A jól működő házasság nagyrészt a felek együttműködésén múlik, de nem árt, ha mindezt megtámogatod némi varázslattal is. A szerencsét és a boldog kapcsolatot megalapozó trükköket érdemes jó előre, már az esküvő során bevetned, ha biztosra akarsz menni, de később is lehetőséged van arra, hogy javíts azon, ami nem működik.

Nem véletlen, hogy az esküvőhöz olyan sok babona kapcsolódik, melyek a házasságkötés minden apró részletét szabályozzák az öltözéked összeállításától az időzítésen át a lakodalom menetéig. Kellékek és tevékenységek szegélyezik az utat a lakásajtótól a templomig.

A házasság ma is ritka fordulópont az ember életében, de régen még nagyobb jelentősége volt az esküvői szertartásnak, mert ez jelentett belépőt mindkét ember számára a felnőtt életbe. Nézd meg a leghatékonyabb szerencsehozó trükköket, melyek garantálják a boldog együttélést!

Nyaklánc

Az esküvői ruhának gyakran fontos tartozéka a nyaklánc, viszont nem mindegy, hogy milyen. A gyöngysor az egyik legelterjedtebb ékszer, de jobb, ha tudod, hogy viseléséről egymásnak ellentmondó babonák szólnak. Több állítja, hogy a gyöngysorban a gyöngyök száma a házasságban ejtett könnycseppeket jelképezi. Létezik viszont olyan nézet, mely szerint ezek az örömkönnyeket képviselik, ezért bátran viselheted, ha kedved tartja.

Ha viszont nem akarsz bizonytalan híresztelésekre alapozni, akkor a legjobb, ha a berillnél maradsz. Ennek a drágakőnek több fajtája létezik - és több színben megtalálod -, de a legnagyobb erővel a türkizkék akvamarin rendelkezik. Ez biztosítja a boldog házasságot, és a hosszan tartó szerelmet. Az esküvő után is viselheted, vagy a hálószobában tarthatod.

Régi, új, kölcsön, kék

Talán a legismertebb babona, hogy az esküvőkor a menyasszonynak viselnie kell valami régit, valami újat, valamit, amit kölcsönbe kapott, és valami kéket. Bárhogy dönts is nyakláncügyben, a fenti négy dologról semmiképp ne feledkezz el - sem a gyakorlatban, sem elméletben! Hiszen, amikor ezt a négy dolgot felveszed, mindegyik a házassággal kapcsolatos lelki tényezőkre emlékeztet. A régit, ami lehet ékszer vagy kiegészítő, a legjobb, ha a családod egy idősebb nőtagjától kapod, az újat pedig nem sokkal az esküvő előtt vásárold meg.

Az új és a régi együttes viselése azt jelképezi, hogy, bár az életed új irányt vesz, és nem folytathatod azon a módon, ahogyan eddig éltél, fontos, hogy megőrizd a múltból azt, ami értékes, és ne dobj el mindent abban a hitben, hogy már nincs rá szükséged. Sem a szüleiddel, sem a barátaiddal való kapcsolatod nem változik - ezért a kölcsönkért holmit bármelyikük adhatja. Ez a kapcsolatotok kölcsönösségét jelképezi. A kék a színszimbolika alapján a hűség jele.

Óramutató

Természetesen az sem mindegy, melyik napon, hónapban és milyen időjárási körülmények között házasodtok. Bár nem minden tényezőt te választasz meg - praktikus okok miatt nehéz is lenne kedvedre válogatni például a napok közül -, az órára érdemes odafigyelned. A lényeg, hogy, amikor kimondjátok a boldogító igent, a nagymutató felfelé menjen. Így felfelé ível majd a házasság és a szerelem is.

Cseréptörés

A tükörtörés baljós előjel, ezzel szemben a törött cserép szerencsét hoz. Többféle verzió él arról, hogy miért is kell földhöz vágni azt a bizonyos bögrét, és a lagzi mely pontján, de a lényeg, hogy valamelyik vendég vagy a menyasszony ezt minél nagyobb csörömpöléssel megtegye. A hangzavar elűzi a démonokat és a házasságot fenyegető gonosz szellemeket. Ha a menyasszony és a vőlegény együtt takarítja fel a szilánkokat, akkor tartós lesz az egyetértésük és az együttműködésük végig a házasság során.

Házasság után

Ha a házasságkötés után adódnak problémáid, szeretnél erősíteni vagy javítani a kapcsolatodon, végezd el a következő szertartást. Pénteki napot válassz, hogy Vénusznak, a szerelem istennőjének ereje kísérjen! Vegyél egy marék rozmaringot, mert ez a házasság első számú szerencsehozó növénye, szükséged lesz egy kevés sóra és egy kék gyertyára. Miközben meggyújtod a gyertyát, koncentrálj arra, amit szeretnél elérni a házasságban, vagy arra, ami javításra szorul! Eközben szórj rozmaringot a gyertyalángba! Lásd lelki szemeid előtt, amint boldog vagy a pároddal. Most a bal kezeddel szórj egy kevés sót a jobb tenyeredbe, majd vissza!

Ismételd ezt kilencszer, miközben beleéled magad az elképzelt helyzetbe, melyben elégedett vagy. Végül dobd magad mögé a sót, és hagyd, hogy szétszóródjon, miközben kimondod a megerősítést: minden készen áll ahhoz, hogy ismét boldog legyen a házasságom.

Ezt is szeretjük