Mi történik veled a következő 12 hónapban? Ma megtudhatod

A Samhain ünnep süteményvarázslata bepillantást enged a jövődbe, de csak ma.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Samhain a kelta nyelvi-kulturális kör egyik legfontosabb ünnepe, amely október 31-én kezdődik, a sötét beálltával, és másnapig, azaz november 1-jéig tart.

Állítólag ezen időszakban a holtak köztünk járnak, és a természetfeletti lények is elvegyülnek az emberek között, ám ez az ünnep más szempontból is fontos lehet: kiderítheted, hogy mi vár rád az elkövetkezendő évben. Jósold meg a süteményvarázslattal!

Megmutatja a szerencsédet

A kovásztalan süteménynek számos receptje létezik, mindegyik az évnek ehhez a szakához kötődik, és valamennyi alapvető hozzávalója a zab. A Samhain idején elfogyasztott kovásztalan süteményről az a hír járja, hogy segítségével megismerheted a jövődet.

Ez a feltételezés valószínűleg ahhoz a jóval régebbi szokáshoz köthető, amely szerint a lapos sütemény, amelybe valamivel sötétebb tésztát is kevertek, megjósolta annak a halálát, aki olyan szerencsétlen volt, hogy az úgymond árnyékos szeletet kapta. A kovásztalan sütemény célja azonban sokkal kevésbé morbid; azt mutatja meg, hogy hol keresd a szerencsédet a következő 12 hónapban.

A módszer nagyon hasonlít a tealevelek olvasására. Ahogyan abban, itt is mintákat kell megfejteni, ám ebben az esetben az elfogyasztott finomságok maradékából olvashatod ki a jövőt.

Árulkodó morzsaformák

A kovásztalan sütemény morzsáit egy tálba kell szórni, amelyet aztán fel kell fordítani, majd felemelni. A morzsák elhelyezkedéséből tudod megállapítani, hogy mi vár rád. Ez a jóslás nem új keletű dolog, a kovásztalan süteményt az angolszász és a viking idők óta fogyasztják az évnek ebben a szakában.

Így csináld!

A jóslásnak akkor kezdj neki, ha már lement a nap, de addigra a sütemény már legyen kész.

Amire szükséged lesz:

  • 115-115 gramm vaj, zab és teljes kiőrlésű liszt
  • 50 gramm cukor
  • 50 gramm apróra vágott alma
  • 1 db 15-20 cm hosszú, fekete gyertya,
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • gyufa vagy öngyújtó

Keverd össze a hozzávalókat, az almát hagyva utoljára. Nyújtsd ki a kapott tésztát, vágj ki kerek darabkákat belőle, majd süsd őket 180 fokon, amíg meg nem szilárdulnak. Amikor eljön az idő, gyújtsd meg a fekete gyertyát, és mondd: - Üdv a süteménynek, üdv a sütőjének, üdv az eljövendő évnek.

Tarot-jóslás

A jövődet sokféleképpen megjósolhatod, többek között tarot segítségével is. Nézd meg. hogyan kell!

Oszd szét a süteményt, mindenkinek egyet. Egyétek meg a felét, a maradékot pedig morzsoljátok egy-egy tányérra. A morzsákat szórd egy tálba, fordítsd el, majd borítsd vissza a tányérokra. A kialakult minták alapján megtudhatod, mi vár rád a jövő évben.

Jelentések

Ha főként a tányér szélére jut a morzsákból, az azt jelenti, hogy meg kell dolgoznod a kenyeredért, míg ha inkább középen helyezkednek el, akkor könnyű megélhetésre számíthatsz. Ha balra esik a nagy részük, az a távozó szerencsét jelképezi, a jobbra eső morzsahalmaz pedig az érkező szerencse szimbóluma.

Attól függően, hogy a tányér aljára, vagy tetejére szóródik-e több, az eléd gördülő akadályokról tájékozódhatsz. A felső rész az az akadályok legyőzését jelenti, az alsó viszont arra figyelmeztet, hogy vigyázz az egészségedre. Ha spirálalak, ívek vagy körök jelennek meg, akkor egy tartozásod kiegyenlítődik, míg az egyenes vonal és a szögek az állandó jövedelmet jelentik. A patkók egy utazás során ért szerencsére utalnak, a különböző állatfigurák pedig arra, hogy vigyázz az otthonodra.

Cikkünk megírásában Ann-Marie Gallagher A varázslat bibliája című könyve segített.

A varázslat bibliája alapos és részletes útmutató a gyakorlati mágiához, és 150 olyan bűbájt ismertet, amelyek jobbá tehetik az életünket. A természet mágiájának az alkalmazásával erősíthetjük a szerencsénket és az egészségünket, előremozdíthatjuk a karrierünket, harmonikussá tehetjük a családi kapcsolatainkat, és akár még az igaz szerelemre is rátalálhatunk. A mágiában lépésről lépésre bevezető gyűjtemény hagyományos varázslatok és amulettek széles skáláját mutatja be, amik a mai életünkhöz is illeszkednek.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára: 3699 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük