Étkezésed megmutatja jellemed
Az vagy, amit megeszel – szól a mondás. Bár helyesbíthetnénk: az vagy, amit és ahogyan megeszel. Mert az evés is árulkodik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy étkezési szokásaid pontos képet adnak arról, hogy milyen vagy az élet egyéb területein? Bizony, nem mindegy, hogy mennyit és milyen sebességgel eszel. Na és az sem, hogy élvezed-e. Nézzük az öt főbb típust!

Az óvatosan próbálgató

Évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt a nagy uralkodóknak kóstolóik voltak. Minél fontosabb volt valaki, annál több ember kóstolta meg az ételt az előtt, hogy ő maga evett volna belőle.

Ha óvatosan próbálgatod az ételeket, hasonlítasz a régi uralkodókhoz, de mivel ma már nincsenek kóstolók, saját magad töltöd be ezt a szerepet. Bizalmatlan vagy a felszolgált étellel szemben, ezért csak nagy elővigyázatossággal övezve eszel belőle. Természetesen óvatosságod az egészségre vezethető vissza: semmi olyat nem szeretnél bevinni a szervezetedbe, ami esetleg károsíthatja egészséged. Ez az óvatosság, sőt gyanakvás az élet minden területén jellemző rád.

A gyorsan behabzsoló

Az evés tökéletesen tükrözi az egész életfelfogásod: szeretnél életedbe minél több dolgot besűríteni, sietsz, hogy mindenre jusson időd. Olyan sok mindent kell még kipróbálnod, hogy nem érsz rá lazsálni, sőt még félsz is, hogy nem jutsz a végére. Mivel mindig sietsz, hajlamos vagy mindent rágás nélkül lenyelni, étvágyad nem ismer határokat. Az, hogy nem rágod meg az ételeket, azt mutatja, hogy befektetés nélkül várod a sikert. Az életben mindent élvezel, sőt, hajszolod az élvezeteket, szereted a nagy bulikat, az alkoholt, a szexet, szeretsz sokáig kimaradni, és állandóan mozgásban vagy.

A csöndes élvező

Természetes neked, hogy hallgatsz evés közben, már csak azért is, hogy figyelmedet ne terelje el semmi sem az ételről. Az étkezés neked valódi rituálé és áldozat, ezért mindig nagyon körülményesen fogyasztod el az ételt: tökéletes teríték, zene, kellemes hangulat és idő. Az egész életedre ez jellemző. Mindennek megadod a módját, nem szereted elkapkodni a dolgokat, hiszen minden tevékenységben szeretnél valami szépet és magával ragadót felfedezni. Sokszor használod ujjaidat is az étkezéshez, hogy ne csak ízleléssel, hanem tapintással is élvezhesd azt. A gyorsan behabzsolóhoz hasonlítasz abban, hogy megőrülsz az élvezetekért, de vele ellentétben nem hajszolod, hanem módszeresen kiélvezed minden pillanatukat.

Az okos kalóriaszámláló

Teljes ellentéte vagy a csöndes élvezőnek. Az evés egy megtervezett, kötelező rossz, amit végig kell csinálnod, hogy életben maradj, de semmi köze nincs az élvezethez. Az életben sok mindennel vagy így. Csak azért csinálod, mert úgy érzed, kell, de közben alig várod, hogy túl legyél rajta. Mindent praktikusan szemlélsz, nem érted, mit lehet rajtuk élvezni. Általában diétázol, de nem csak az étkezések során. Az egész élet egy diéta: minél kevesebbet mindenből. Sokan szőrszálhasogatónak tartanak, mert mindent csak részleteiben szemlélsz, és aszerint ítéled meg. A szex neked nem élvezet, hanem kínos testiség: izzadság, nyögések, lihegés és eltorzult arc.

A finnyás

Ha sok olyan étel van, amit nem szeretsz, és emiatt minden étteremben lassan választasz az étlapról, akkor valószínűleg az életben is ugyanilyen vagy. Nehezen hozol meg döntéseket, mert állandóan hibát keresel a lehetőségekben. A párkapcsolattal is ez a helyzet. Sokáig teszteled a férfiakat, de a választásod után sem vagy igazán boldog. Minden nap felfedezel még egy ízt, amit nem kedvelsz benne. Szakítás után pedig pontosan tudod, hogy örökre kerülni fogod a már kipróbált típust.

Cikkünk a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent Rüdiger Dahlke - Súlyproblémák című könyve alapján készült.

Testünk ideális súlyához személyiségünk egyensúlyán keresztül vezet az út. A könyv bemutatja a súlyproblémák különböző jelentéssíkjait, majd a terápia alternatíváit. Olyan új szemléletű gyógymódokat ismerünk meg, amelyekkel a valódi okokat tudjuk kezelni. Saját problémánk megértése egészséges testsúlyunk helyreállításában segít.

A könyv ára: 1.520.- Ft
A könyvet megrendelheted itt.

OLVASD EL EZT IS!

kezfogas
  • párkapcsolat
  • tenyérjóslás

Kaland lesz, vagy társ?

Ezt is szeretjük