Mi a kedvenc ételed?
Megmutatja személyiséged rejtett oldalát
Mindig ugyanazt kéred, ha étterembe mész? Tudtad, hogy kedvenc eledeled árulkodik jellemedről?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az étkezési szokásokhoz hasonlóan természetesen a kedvenc ételekből, illetve az elutasított ételekből is rájöhetsz saját mintád néhány lényeges aspektusára. Csak akkor vonhatod ki magad az értelmezésből, ha azon ritka emberek közé tartozol, akik mindent meg tudnak enni, és egyetlen ételhez sincs különösebb kötődésed. Minden, ami feltűnő és különösen hangsúlyos, fontos jelentéssel bír a személyiség tekintetében, ezért ha van valami, amit különösen szeretsz, esetleg kívánsz, mindenképpen jellemedről árulkodik. De ugyanez vonatkozik azokra az ételekre, melyek nem felelnek meg az ízlésednek, és elutasítod őket.

A puding és a tésztaétel kedvelői

Az igazán nagy pudingrajongók nem bírják elviselni a csomókat, a gubókat, ezért rögeszmésen kevergetik főzés közben a pudingot. Ugyanebbe a csoportba tartoznak azon gyümölcstorta-rajongók is, akik kiszedik a magokat. Ha magadra ismersz, akkor valószínűleg nehezen viseled el és oldod meg az életed során felmerülő problémákat, szíved szerint kivágnál minden kellemetlen részt, és elfelejtenéd, ahelyett, hogy megoldd.

A tésztaféléket kedvelők különösen vonzódnak a könnyen emészthető édességekhez, és ennek megfelelően a könnyű élethez is.

A gyümölcsökről

A gyümölcs egészséges, tele van vitaminnal, lédús és finom. Jelentése azonban közel nem ilyen szép és ártatlan. A gyümölcsök közül néhány kifejezetten fallikus jelentéssel bír. A banán például pénisz formájú, a füge levelével pedig az első nemi szerveket takarták el a Paradicsomban. Az alma volt a bűnbeesés gyümölcse, melyhez mindörökké bűn és csábítás tapad.

De jelentheti a hatalomvágyat is, mint az ország almája esetében, vagy a halálvágyat, hiszen sokáig gránátalmát helyeztek a halottak füle mögé, mellyel a Halál Birodalmában táplálkozhattak.

A babaételtől a kímélő étrendig

Vannak olyan ételek, mint például a bébiétel, melyek az élet első szakaszában, néhány hónapjában teljesen természetesek, sőt, szükségszerűek, később azonban már feltűnő a jelenlétük. A csecsemőknek készült ételeknek az a lényegük, hogy testen kívül, már az elfogyasztásuk előtt emésztett állapotban vannak, így a babának, akinek még nincs is foga, nem kell megrágnia.

Ha tehát a későbbiekben is ragaszkodsz az ilyen ételekhez, az azt jelenti, hogy képtelen vagy az életed egyes „falatjait” megrágni. Vannak és voltak olyan események az életedben, melyeket nem tudsz megemészteni. Nem szeretnél részt venni az agresszív folyamatokban, a felelősséget áthárítod, és azt szeretnéd, hogy valaki minden terhet levegyen a válladról.

Hús hússal

A hús egyenlő az állattal. A hús a tányéron pedig a megölt állattal. Ha szíved szerint húst hússal ennél, akkor annak oka az, hogy ősi vadászösztönöd és vérszomjad még mindig megvan. Jó a kapcsolatod a saját erőddel, melyben az állatias vonások a túlsúlyosak. Tudattalanul működsz, de hatalmad ösztönös és ezért óriási.

A véres hús kifejezetten a vérszomjat jelzi, ha pedig kategorikusan elutasítod a növényi táplálékokat a hússal szemben, akkor felmerül a gyanú, hogy valójában gyáva vagy – a külvilág felé azt mutatod, hogy neked csak hús kell, nehogy kiderüljön gyengeséged.

Cikkünk a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent Rüdiger Dahlke - Súlyproblémák című könyve alapján készült.

Testünk ideális súlyához személyiségünk egyensúlyán keresztül vezet az út. A könyv bemutatja a súlyproblémák különböző jelentéssíkjait, majd a terápia alternatíváit. Olyan új szemléletű gyógymódokat ismerünk meg, amelyekkel a valódi okokat tudjuk kezelni. Saját problémánk megértése egészséges testsúlyunk helyreállításában segít.

A könyv ára: 1.520.- Ft
A könyvet megrendelheted itt.

OLVASD EL EZT IS!

kislany
  • horoszkóp
  • különleges horoszkóp

Rejtett gyermekkori sebek a horoszkópban

Ezt is szeretjük