4 intő jel, hogy energiavámpírral van dolgod
Így ismerd fel őket!
Neked is van olyan ismerősöd, akitől kimerültnek érzed magad? Talán észrevétlenül szívja az energiádat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hétköznapok során számtalan gyanútlan ember esik az energiavámpírok áldozatául, anélkül, hogy tudna róla. Minden olyan személy energiavámpírnak minősül, aki folyamatosan megköveteli, hogy időt és energiát fordíts rá, majd a vele való találkozás után kimerültnek érzed magad. Ezek az emberek képesek rá, hogy a puszta jelenlétükkel elszívják erődet. Bár többségük nem szándékosan teszi mindezt, csupán lelki sérüléseiket ápolják azzal, hogy - telepatikus úton - megcsapolják energiatartalékaidat. Ha el akarod kerülni a lelki támadásokat, ismerd fel időben az energiavámpírt.

Gyanús jelek

Legkönnyebben az önmagadon észlelt kellemetlen tünetek segíthetnek abban, hogy meglásd beszélgetőpartneredben az energiavámpírt. Ha egy bizonyos emberrel együtt töltött idő után gyakran tapasztalod az alább felsorolt jelek valamelyikét, joggal gyanakodhatsz.

Fizikai tünetek

  • Fejfájás.
  • Alvászavar.
  • Gyomorpanaszok.
  • Általános kimerültség.

Az energiavámpírok 4 fő típusa

A bizonytalan típus

Lelki problémái a szeretethiányból adódnak. Állandóan olyan tapasztalatokat keres, melyek bizonyítják, hogy nem méltó mások figyelmére, illetve soha nem lesz képes kielégíteni energia- és szeretetszükségletét. Hogy pótolja energiahiányát, ördögi kört teremtve mások energiáját csapolja meg.

Előfordul, hogy hosszú, unalmas beszélgetésbe bocsátkozik veled, és eközben mindvégig nagyon csendesen beszél hozzád. Hangja olyan lágy és halk, hogy erőlködnöd kell, ha hallani akarod őt.

A bizonytalan típusba tartozó személy mindig segítségre szoruló embernek tűnik. Ragaszkodik ahhoz, hogy tegyél meg neki bizonyos dolgokat, és elvárja, hogy gondoskodj a szükségleteiről. Az adok-kapok viszony azonban ismeretlen számára, csakis elvenni képes.

Bátorítsd őt szavakkal, de ne ajánlj neki konkrét dolgokat. Ne felejtsd el, a bizonytalan típus szüntelenül retteg az elutasítástól, illetve attól, hogy elhagyják őt. Ne hagyd, hogy az iránta érzett sajnálatod miatt te legyél a következő áldozat!

A paranoid típus

Legfőbb problémája az árulás. A paranoid típus olyan katona, aki egy rég véget ért háborúban próbál győzelmet aratni egy már rég nem létező ellenség felett. Mindenki az ellensége, és az élete egyetlen hatalmas csatatér. Áthatja őt a félelem, mígnem személyisége szerves részévé válik. Különösen az ellenkező nem képviselőitől tart, bizalmatlan velük szemben. Képtelen hosszabb távú párkapcsolat kialakítására, hiszen mindenkitől árulásra számít.

Úgy tűnik, a paranoid típusú személy ragaszkodik ahhoz, hogy elfogadd gyakran eltorzult világnézetét. Ám valójában azt várja, hogy vitába szállj vele, így megnyerheti a csatát, és bebizonyíthatja magának, hogy ő a jó, és te vagy a rossz. Épp ezért kerüld az effajta szituációkat az ilyen emberekkel, nyugodt, lágy hangon beszélj velük, és igyekezz valamilyen kellemes témára terelni a szót.

A passzív-agresszív típus

Valósággal retteg az irányítottságtól. Bár vágyik a szabadságra, a félelem megakadályozza őt annak elérésében. Dühös amiatt, hogy nem érzi függetlennek magát, és nem talál megoldást erre a problémára.
A passzív-agresszív típusba tartozó ember önállótlan, és igyekszik másokat bevonni az életébe. Egyszerre igényli a külső hatásokat, ugyanakkor el is utasítja őket. Különböző homályos fantáziákból és elképzelésekből saját belső világot épít fel magának, miközben fél a valódi élettől. Bebörtönzi magát, aztán magányát és sértettségét mindenkire kivetíti, akivel kapcsolatba kerül. Képtelen haragja egészséges kinyilvánítására.

Ha egy passzív-agresszív típusba tartozó személlyel beszélsz, biztos lehetsz benne, hogy tanácsot kér tőled. Sajnos minden javaslatodat rossznak fogja tartani, így képtelen leszel segíteni rajta. A passzív-agresszív emberek kérnek, de elutasítanak mindent, amit mások nyújtanak nekik. Ez a procedúra azonban igen határozottan szívja az energiáidat.

Az elfojtó típus

Az elfojtó típusú ember legnagyobb problémája az őszinteség. Külső világa tökéletes, belső világának lényegi része azonban hiányzik. Állandóan attól retteg, hogy elhibáz valamit, és az élet nélküle megy tovább.

Hogy kezelhesse ezt a helyzetet, megpróbál még tökéletesebbé válni. Jól fizető állása van, társa és családja egyaránt mintaszerűnek tűnik, megjelenése hibátlan. Mindenki irigyli az életstílusát, de ő sosem lesz elégedett a sorsával, és sosem nyílik meg. Úgy él, mintha robotpilóta irányítaná.

Az elfojtó típusba tartozó személy nem panaszkodik. Az illendőség és a tökéletesség sokkal fontosabb számára, mint a nyíltság. Az őszinteség hiánya azonban egy tartósabb barátság vagy párkapcsolat során komoly energiákat vonhat el a partnertől.

Cikkünk Dr. Bruce Goldberg Energiavámpírok című könyve alapján készült.

A tapasztalt és művelt metafizikus tollából megtudhatsz minden fontos információt az energiavámpírokról. Hasznos lehet számodra ez a kötet, ha szeretnéd megvédeni magad a lelki támadásoktól. Megismerheted az energiavámpírok fő típusait, a lelki támadások klasszikus tüneteit és legfőbb okait. És, ami talán a legfontosabb: megtudhatod, hogyan is kell viselkedned az energiavámpírral szemben.

Kiadja az Édesvíz Kiadó.
Ára 2093 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

OLVASD EL EZT IS!

no szoke
  • öngyógyítás
  • cukorbetegség

Melyik típus vagy?

Ezt is szeretjük