Mobiltelefon és törzs dísz: érdekes fotókon a mai világ kettőssége
Sokan a civilizált társadalomtól teljesen elszigetelve élik az életüket. Ahova viszont elért a modernizáció, fura eredményt hozott magával.

Himba törzs
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világtól elzárt törzsek, akiket még nem fertőzött meg a civilizáció, és boldog elszigeteltségben élik mindennapjaikat mindig érdekesek voltak a modern ember számára, nem véletlen, hogy számos újságcikk és dokumentumfilm foglalkozik velük. 

Azonban ma már nagyon kevés olyan elszigetelt embercsoport él, akik valóban nem kerültek még kapcsolatba a mi civilizációnkkal. A BBC Human Planet című dokumentumsorozatáról több ízben kiderült, hogy valótlan körülmények között mutatott be törzseket. Néha épp ők csinálnak úgy, mintha még kőkorszaki körülmények között élnének, a turisták ugyanis szeretik meglátogatni az elhagyatott népcsoportokat, akik mintegy a show részeként csinálnak úgy, mintha nem tudnának a külvilágról.

Természetesen még ma is vannak valóban elszigetelt törzsek, ilyen többek között a hírhedtté vált szentineléz törzs, akik olyan vadul védik a területüket, hogy inkább békén hagyták őket az emberek. Ugyanis aki megközelíti a szigetüket, azt egyszerűen megölik.

A törzsek világa és a modern világ

Sok ember az eddig jól bevált, több tízezer évre visszanyúló hagyományaik szerint él, harmóniában a környezettel, ugyanakkor hozzájuk is szép lassan begyűrűznek a modern civilizáció vívmányai. Nagyon érdekes megfigyelni ezt a kettősséget.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük