4 éves korában elrabolták, 33 év után talált rá szüleire: emlékezetből rajzolt térképet hozzájuk

A férfi, akit még gyerekként raboltak el szülőfalujából, felnőtt korában rátalált a szüleire.

GettyImages-1166935795
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Li Jingwei különös története pár hét alatt bejárta a világsajtót, és nem véletlenül - hajdanán ő volt az a kisgyerek, akit elraboltak a szüleitől, és közel 33 esztendőn keresztül nem látta viszont vérrokonait.

Még négyéves volt, amikor gyermekcsempészek elragadták szülőfalujából, és egy másik családhoz vitték, nagyjából 1600 kilométerrel messzebb addigi otthonától.

Térképeket rajzolt

A kis Li Jingwei az 1989-es incidens első napjától kezdve botokkal a homokba, talajba rajzolgatta szülőfaluját, hogy ne feledkezzen el arról, honnan származik, és hová akar visszatérni. A családtagjainak arcvonásait is fel tudta idézni. Sajnos idővel születési és szülei nevét elfelejtette, ahogy hajdani faluja elnevezése is a homályba veszett.

Zhaotong, a falu ahonnan elragadták a fiút.
Zhaotong, a falu ahonnan elragadták a fiút.

Úgy emlékszik vissza, hogy egy „kopasz fejű" férfi ragadta magával, aki túl erős volt ahhoz, hogy védekezni tudjon ellene. Amikor elvitték, egy negyven év körüli házaspár fogadta, vettek neki új ruhákat, és pár napos vonatutakra mentek vele, mielőtt átadták volna az örökbe fogadó családnak.

Újdonsült szülei sem bántak vele rosszul, szeretettel nevelték, kemény tanulásra biztatták, hogy a jövőben kiteljesedhessen, és boldogulni tudjon az életben. Teltek-múltak az évek, míg végül 33 évvel később, 2021. decemberében megtörtént az áttörés.

Megszületett a terv

A 37 éves férfi realizálta, hogyha szeretné még látni vér szerinti szüleit, akkor cselekednie kell. A Kínában TikTokként funkcionáló Douyin videómegosztó platformot használta a célra. Emlékezetből lerajzolta azt a térképet, amit gyerekként is igyekezett minden egyes nap feleleveníteni magában, és minél részletesebben megpróbálta ábrázolni rajta szülőfaluját. A videó futótűzként terjedt az interneten, és a rendőrség figyelmét is felkeltette.

A rajzon látható falu nagyon hasonlított a Jünnan tartomány délnyugati részén fekvő településére, ahol még évtizedekkel ezelőtt egy nyom nélkül eltűnt kisfiú után kutattak. Li Jingwei emlékezett a fákra, az utak kanyarodására, a bambuszerdőre és a közeli hegyre is.

- Már annyi év telt el, nem tudom, hogy egyáltalán a családból bárki is keres-e még engem - mondta a férfi a videójában. - Szeretném látni a családomat, ameddig még itt vannak.

A Közbiztonsági Minisztérium embereihez is eljutott a felvétel, és nyomozást indítottak. Megtalálták Li édesanyját a jünnani Zhaotong városában, és mindkét féltől DNS-mintát vettek, hogy összehasonlítsák. 2021. december 28-án pedig megszületett az eredmény: valóban vérrokonok.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amint kiderült a DNS-egyezés, Li Jingwei videóhívást kezdeményezett édesanyjával, akit azonnal felismert. Pár nappal később, idén januárban pedig személyesen is találkozhattak a henani rendőrőrsön, ahol könnyek között ölelkeztek össze. A holdújévet már vér szerinti édesanyjával töltötte, és szeretné meglátogatni néhai apja sírját is, aki idő közben elhunyt. A következő videóban már anya és fia együtt szerepel.

Kínában a gyerekrablás, gyerekkereskedelem, főleg a vidéki területeken még mindig fel-felüti a fejét. Hagyományosan a fiúk azok, akik öregbíthetik a család hírnevét, és eltarthatják az idősödő szülőket, emiatt kialakult a kisfiúk feketepiaca. Az utóbbi években a technika fejlődésének hála, egyre gyakrabban sikerül leleplezni a tetteseket.

8 elrabolt gyerek, aki a csodával határos módon szabadult meg fogvatartójától

Elképesztő és végtelenül szerencsés megmenekülések.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük