Ki voltál előző életedben?
A múlt árulkodó titkai
Fejtsd meg, életed eseményei milyen múltra utalnak! Ha tudod, ki voltál, könnyebben megértheted saját magadat és környezetedet, céljaidat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság a nyugati kultúrában is egyre többen fogadják el a reinkarnáció, azaz az újraszületés elméletét. A reinkarnáció célja lehet egy elintézetlen ügy lezárása, egy hiba helyrehozatala, egy ígéret betartása, és persze a lelki-szellemi fejlődés is.

Annak ellenére, hogy minden esetben más és más személyiségként születsz újra, magadban hordozod a korábbi életeidből származó emlékeidet, melyek pozitívan vagy negatívan befolyásolják sorsod alakulását.

Régi család új felállásban

Egyes családtagjaiddal kapcsolatban állhattál előző életedben, de korántsem biztos, hogy a jelenlegi felállásban. Ez esetben előfordulhat, hogy a régi beidegződések szerint élsz, illetve a régi viselkedésmintákat alkalmazod, anélkül, hogy ennek tudatában lennél. Ha a kívülállók számára kissé furcsa, de teljesen normálisnak tekinthető pajkosság jellemzi az édesapádhoz vagy a bátyádhoz fűződő viszonyodat, lehetséges, hogy annak idején egy pár voltatok. Mint ahogy az is elképzelhető, hogy a párodat tigrisként védelmező anyós valamikor fia felesége volt, és most nem szívesen mond le arról, ami az övé. Ha pedig egy férfival tökéletes lelki-szellemi összhangban vagytok, csak valahogy a kémia nem működik közöttetek, régen testvérek vagy jóbarátok lehettetek: ez érthető módon gátolja a szexuális vonzalom kialakulását.

Veszedelmes viszonyok

Bizonyos szerelmi témák ugyancsak korábbi életeidben gyökerezhetnek. Ha úgy érzed, hogy nem érdemled meg a szeretetet, és súlyos kompromisszumokat kötsz, hogy megtartsd a társadat, lehet, hogy egy régi inkarnációdban méltánytalan voltál valakivel, esetleg éppen jelen életbeli pároddal szemben. Persze te is lehettél kihasznált vagy elhagyott feleség, az örök második szerepébe kényszerülő szerető – valószínűleg nem is egyszer.

Ezeken a negatív tapasztalatokon alapulhatnak azok a téves meggyőződések, amelyek megakadályoznak a boldog párkapcsolat kialakításában.
Ilyen meggyőződés például az, hogy a szerelem törvényszerűen fájdalommal jár. Ez esetben vagy olyan férfiakhoz vonzódsz, akik rosszul bánnak veled, vagy az egyedüllétet választod, csak hogy megmenekülj a fájdalomtól. Ha pedig hosszabb ideje élsz magányosan, annak egyebek közt az lehet az oka, hogy tudat alatt az előző életbeli lelki társadat keresed, és a rá vonatkozó, nagyon is konkrét elképzeléseidnek a legtöbb férfi képtelen megfelelni.

Múltbéli betegségek

A táplálkozási zavarok sem feltétlenül új keletűek. Ha túlsúllyal küzdesz, meglehet, az egykori éhezést kompenzálod habzsolással. Ha bulimiás vagy, nem kizárt, hogy az ókori római orgiák elfogadott gyakorlatát, az önhánytatást hoztad magaddal; az anorexia pedig valószínűleg a korábbi aszketikus életmódra vezethető vissza.

A megmagyarázhatatlan fóbiák szintén előző életbeli eseményekkel állhatnak összefüggésben. Ha víziszonyod van, valamikor vízbe fulladhattál; ha pedig irtózol a kígyóktól vagy pókoktól, akkor talán volt már egy rossz kimenetelű találkozásod ezekkel az élőlényekkel.
Ugyanígy az sem biztos, hogy a különböző szenvedélyek okát a jelenben kell keresned. A reinkarnációs tapasztalatok szerint ugyanis a függőségek kialakulásához nagyban hozzájárulhatnak az előző életbeli vágyak: minél erősebbek voltak, annál inkább. Elég arra gondolni, hogy különböző tudatállapotot módosító szereket már a régi kultúrákban is viszonylag széles körben alkalmaztak fájdalomcsillapításra, vagy akár a spirituális fejlődés érdekében.

A gyógyulás útján

Képzett terapeuta segítségével ennél többet is megtudhatsz előző inkarnációidról, és a múlt sebeinek begyógyításával nagymértékben változtathatsz a jelenen. Testi és lelki betegségektől szabadulhatsz meg, vagy akár kapcsolataid jöhetnek helyre. Persze az is lehet, hogy a változás nem lesz katartikus erejű, de annyi biztos: más megvilágításban látod majd az addig érthetetlen jelenségeket, és magyarázatot találsz egyes érzéseidre. Ha megtudod, mi történt veled előző életedben, képessé válhatsz a megbocsátásra, az elfogadásra és az elengedésre. Ezzel máris hatalmas lépést tehetsz meg azon az úton, amely egy teljesebb, harmonikusabb élet felé vezet.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük