8 élőlény, ami ma is pont olyan, mint évmilliókkal ezelőtt: szkippelték az evolúció jó részét
Évmilliók alatt alig változtak: ezek az állatok élő fosszíliák.

GettyImages-1017888064
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az evolúció szót hallja, a laikus ember gondolataiban egy hosszú és bonyolult folyamat rajzolódik ki, melynek során a Föld élővilága folyamatos változáson megy keresztül, új fajok létesülnek, mások pedig kihalnak. A tudomány emberei a populációk generációról generációra történő változását értik alatta, melyet a populációt alkotó egyedek öröklődő tulajdonságain keresztül értelmeznek.

Akárhogy is fogalmazunk, tény, hogy az evolúció elképzelhetetlenül összetett, és már-már beláthatatlan hosszúságú folyamat a Föld életében. Az élet legegyszerűbb formái mintegy 3,8 milliárd éve, a többsejtű élőlények pedig körülbelül 900 millió éve bukkanhattak fel bolygónkon. 580 millió évesek a legkorábbi ismert fosszíliák, a korai anemónák, korallok és medúzák megkövült emlékei. Az első négylábúak 397 millió évvel ezelőtt fejlődtek ki.

8 állat, amely évmilliókkal ezelőtti állapotát őrzi

Az élővilág érdekes csoportját képezik azok az állatok, amelyek a többihez képest igen korán, akár több százmillió éve megtorpantak az átalakulásban, és míg mások tovább változtak az evolúcióban, ők csaknem teljes mértékben megőrizték akkori állapotukat. Ezeket a fajokat élő fosszíliáknak nevezik.

Ezt is szeretjük