Melyik elembe tartozol?
Így jössz ki a környezeteddel
Nem tudhatod előre, hogy alakul egy új kapcsolat. Békés vagy inkább túlontúl tüzes viszony jellemzi majd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csillagjegye alapján minden ember a négy ősi elem egyikébe tartozik. Minden elemnek - Tűz, Föld, Levegő, Víz - vannak sajátos jellegzetességei, melyek nagyban befolyásolják, mennyire működik a más elemekkel való kapcsolata. Egyes elemek alkalmasak arra, hogy jól kooperáljanak, míg mások együttműködése könnyen meglehet, hogy folyamatosan akadályokba fog ütközni.

Elemek

  • Tűz elem: Kos, Oroszlán, Nyilas
  • Föld elem: Bika, Szűz, Bak
  • Levegő elem: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
  • Víz elem: Rák, Skorpió, Halak

Tűz – Föld

Nagy veszélyeket rejthet magában ez a kombináció, ha a racionális Föld meg akarja fékezni a Tűz lobogását. A megzabolázhatatlan Tűz ugyanis kimondottan rosszul viseli a korlátokat. Ha azonban mégis képesek az együttműködésre, a kapcsolat igen szilárd és hosszú távú lehet.

A Tűz-Föld kapcsolatban ugyanis felhasználható mindkét elem pozitív tulajdonsága - Föld elemek sziklaszilárdsága és a Tűz elem hihetetlen energiája.

Tűz – Levegő

Ingatag kombináció, mely kapcsolat mindkét elemet nagyon megviseli, és könnyen vezethet kiégéshez. Elméleti szinten ugyan működhetne a kapcsolat, hiszen a két elem érdeklődési köre egymáshoz nagyon is hasonló. A gyakorlatban azonban mégis számos probléma merül fel a két elem közt. A Tűz és a Víz túl erős energiái egyszerűen szétfeszítik a kapcsolatot. Hosszútávon a Tűz és a Víz elem is könnyen kimerülhet, kiéghet.

Tűz – Víz

Ösztönös, fantáziagazdag lehet a két elem kapcsolata. Ehhez azonban az szükséges, hogy a Tűz és a Víz egyaránt képes legyen elfogadni a köztük lévő különbségeket. Ez azonban meglehetősen ritkán fordul elő a gyakorlatban. A Tűz és a Víz ugyanis az esetek többségében kioltja egymást, így képtelenné válnak az együttműködésre. A Tűz gyakran bántja az érzékeny Vizet, aki kimondottan bosszantja őt szentimentális hajlamaival.

Levegő – Víz

Kapcsolatuk elvi síkon szinte idilli. Mivel kimondottan érzelemgazdag mindkét elem, rengeteg szép percet szerezhetnek egymás számára. Hajlamosak kialakítani saját kis álomvilágukat - a racionalitással dacolva - melyben fantáziájuknak megfelelően alakíthatják a dolgokat és eseményeket. A kapcsolat azonban nem túl praktikus a hétköznapi élet során, mivel egyik elem sem képes a másik idealizmusát megfékezni, a gondolatait a földön tartani.

Levegő - Föld

A Föld és a Levegő elem általában nem a legszerencsésebb kombináció. A Föld túl lassú a kalandokra éhes, szárnyalni vágyó Levegő számára. Megfontoltságával őrületbe kergetheti a folyamatosan mozgásban lévő Levegőt. A Föld pedig bármennyire is igyekszik lendületbe jönni, képtelen lesz tartani a Levegő hihetetlen tempóját. Szerencsésebb nem erőltetni a két elem kapcsolatát. Mindkét fél számára kevesebb fájdalommal jár, ha inkább elkerülik egymást.

Föld – Víz

A két elem kombinációját leginkább a végletekkel lehetne jellemezni. Vagy túl unalmas a kapcsolat, vagy kimondottan lángoló. Nehéz előre megmondani, melyik variáció fog bekövetkezni, ha találkozik egymással a Föld és a Víz. Ez leginkább az egyéni különbségeken múlik majd. Talán hatalmas tettekre inspirálja egymást a két jegy, de az is meglehet, hogy semmilyen hatással nem lesznek egymásra, és kapcsolatuk leginkább az állóvízre hasonlít majd.

Cikkünk Judy Hall Asztrológia Biblia című könyve alapján készült.

A hagyományos és a modern asztrológiához egyaránt igazi kincs ez az összefoglaló útmutató, hiszen mindent megismerhetünk belőle, amit erről a témáról érdemes: a jelentéseket, a társításokat és az asztrológia gyakorlatát. A kezdőknek segít az asztrológia bevonásával megtalálni a helyes utat, megérteni magukat és másokat, rátalálni a szerelemre vagy karriert választani, a haladó asztrológusok pedig kiterjeszthetik és elmélyíthetik ismereteiket az állatövi jegyekről.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2399 Forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

jatek haloszoba
  • ősi elemek
  • ki illik hozzád?

Ki illik hozzád a legjobban?

Ezt is szeretjük