Egyértelmű jelek, melyek szellemjárásra utalnak
Láthatatlan lakótársak
Vajon a kísértetek köztünk járnak? Nézd meg, milyen jeleket adnak a láthatatlan idegenek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előfordult már veled, hogy úgy érezted, valaki figyel, miközben nem volt senki a lakásban? Az átvonuló szellőről azt gondoltad, huzat, de nem volt nyitva az ablak? Aki gyakran tapasztal ehhez hasonló jeleket, könnyen gyanút foghat, hogy szellemek vertek tanyát az életterében. Nem árt óvatosnak lenni azonban a feltételezéssel, mert sok esetben csak az ember fáradtsága vagy félálombeli tudatállapota űz tréfát vele, és ludas az egyértelműnek vélt szellemjelekben.

Ugyanakkor, bár az emberi elme is furcsa dolgokra képes, vannak jelenségek, melyekre nehéz bármiféle racionális magyarázatot találni. Léteznek az emberi érzékelésen kívül eső dimenziók, melyeket mindig is babonák és feltételezések öveztek, és amelyek lakói olykor meglátogathatnak minket. Az egyes szellemcsoportokat megkülönböztetik az alapján, hogy elhunyt emberek itt maradt lelkéről van szó, vagy emberi alakot sohasem öltött, úgynevezett asztrállényekről, akik mindig is más dimenziók lakói voltak.

Különbség van abban is, hogy pusztán ártatlan, eltévedt lelkek kísértenek, illetve rossz szándékkal érkező démonok hallatnak magukról. Íme, a leggyakoribb jelek, melyek paranormális tevékenységre utalnak, legalábbis az ebben hívők szerint.

Bekapcsolódó készülékek

Az elektromos készülékekkel való játék állítólag a szellemek egyik legkedveltebb tevékenysége. Úgy tűnik, az elektromos berendezéseket körülvevő mágneses tér különösen csábító lehet számukra ahhoz, hogy energiával töltődjenek, továbbá megfelelő kommunikációs csatornának kínálkozik nekik. Ilyenkor tapasztalhatod például azt, hogy az elektromos berendezések viselkedése megváltozik, netán egyenesen kiszámíthatatlanná válik.

Például nem kapcsoltad ki a tévét vagy a rádiót, hanem a készenléti állapotban hagytad, és a legváratlanabb időpontokban magától bekapcsol, esetleg újra ki, anélkül, hogy időzítetted volna. A rádióadást váratlan sistergés szakítja meg, esetleg olyan zaj, mintha sms-t kaptál volna a mobiltelefonon - miközben a telefon ki van kapcsolva. Ezek a machinációk azért lehetnek kézenfekvőek a szellemek számára, mert bizonyos elméletek szerint maguk is csupán mágneses mezőként vagy energiacsomagként léteznek a térben, így ez a legkönnyebb módja annak, hogy fizikai világunkba beavatkozzanak.

Suttogások és sikolyok

A szellemeknek állítólag sokkal nagyobb erőfeszítésre van szükségük ahhoz, hogy valódi zajt csapjanak. Ez főleg a poltergeist nevű csoportra tartják jellemzőnek, akik állítólag a tárgyak mozgatásától sem riadnak vissza. Váratlanul hallhatsz olyan zajokat, mintha fölötted egy szekrényt dobálnának. Lehetnek tompa puffanások és ajtócsapódásra emlékeztető hangok. Ritkábban emberi hanghoz hasonló megnyilvánulásokat is produkálhatnak.

Ha kizártad, hogy a szomszédoktól jönnek az ismeretlen zajok, akkor lehetséges, hogy egy szellem áll a háttérben. Ilyen lehet az, ha közelről és tisztán hallasz emberihez hasonló hangot, melynek a forrását nem tudod azonosítani. Lehet, hogy a neved hangzik el, esetleg egy mondatot hallasz. Az is lehet, hogy zene szólal meg. Mindenesetre a hang-jelekben akkor bízhatsz igazán, ha rajtad kívül mások is hallották őket, mert különösen félálomban az elméd is megtréfálhat ilyesmivel.

Szagos szellemek

A szellemek legfurcsább jelei a maguk után hagyott szagok, melyek jobb esetben illatok, rossz esetben azonban kellemetlen bűz is lehet. A szellemek jelenlétét általában valamilyen számodra ismeretlen, megmagyarázhatatlan szag kíséri, melynek nem találod a forrását. Ez lehet füstszerű, de valamilyen kölni szaga is.

Ugyanakkor egyes szellemvadászok szerint bizonyos helyek is megőrizhetik egyes múltbéli szagok emlékét anélkül, hogy kísértet járna arra. Így regisztráltak olyan helyeket, melyek állítólag szagukban őrzik a régi idők nyomait, mint a puskaporszagot árasztó háborús helyszínek, vagy a régi mosókonyháét a helyére épült szoba.

Hőmérséklet-változás

A szellemjárás egyik legklasszikusabb tünete, amikor a helyszín adott területein váratlanul eltérő hőmérsékletű, gyakran jóval hidegebb, ritkán feltűnően melegebb pontokkal találkozol, mint a helyiség többi részén. Az észrevehető hőmérséklet-változás hátterében viszont nem áll semmiféle racionális magyarázat. Egyes vélemények szerint ennek az eltérésnek az az oka, hogy amikor egy szellem kapcsolatba akar lépni veled, légnyomáskülönbséget idéz elő, mely összefüggésben állhat a hőmérséklet-változással is. Mindenesetre, ha a jelek valamelyikét tapasztalod, győződj meg arról, hogy kizárhatsz minden más, természetes forrást, és azt sem árt bizonyítéknak venned, ha rajtad kívül mások is tapasztalták valamelyik jelenséget.

Ezt is szeretjük