Egészséghoroszkóp: mivel ártasz a legtöbbet magadnak?
Egyes csillagjegyek félkész ételekkel rongálják egészségüket, mások a folytonos feszültséggel. Te?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csillagjegyed nem csupán azt árulja el, melyik a legsérülékenyebb szerved vagy szervrendszered, hanem azt is, hogy melyek azok a fizikai és lelki behatások, melyekre azok különösen rosszul reagálnak.

Egészséghoroszkópunkból megtudhatod, mi az, amivel leginkább árthatsz magadnak, és ezzel egyúttal arra is választ ad, hogy miként érhetsz meg minél magasabb kort jó lelki-, szellemi és fizikai állapotban.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Kosként érzékeny testrészed a gerincoszlopod, így rosszul teszel, ha pusztán civilizációs ártalmakra vezeted vissza az időről időre jelentkező hátfájást. A helyzetet súlyosbítja, hogy nem mindig figyelsz a tartásodra, illetve hajlamos vagy görnyedten ülni az íróasztal előtt, ami plusz terhelést is jelenthet a gerincnek. A rosszul kiválasztott ággyal is sokat árthatsz magadnak. Számodra ugyanis a hosszú és széles fekhely a megfelelő, matraca pedig ne legyen se kemény, se puha - törekedj a kettő közötti átmenetre.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Mivel a gyomrod azonnal reagál a külvilágból érkező negatív ingerekre, a Bika jegy szülötteként hajlamos vagy a hasi, hastáji fájdalmakra, ami idővel komolyabb betegségek kialakulásához is vezethet. Az egészséghoroszkóp szerint a legrosszabb, amit tehetsz, ha nem rágod meg elég alaposan az ételt, illetve evés közben némi levegőt is nyelsz. Ráadásul - igazi ínyenc lévén - általában nem a legkímélőbb ételféleségeket részesíted előnyben, amivel további terhelésnek teheted ki ezt a szervedet.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Életedet a változatosság határozza meg, ám az Ikrek jegy szülötteként nem feltétlenül gondolsz arra, hogy az újabb kihívások egyúttal stresszt is jelentenek, aminek az egészséged láthatja kárát. Kifejezett hajlamod van ugyanis a magas vérnyomásra, ami idővel szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Tovább ronthat a helyzeten a rendszeres mozgás hiánya, illetve a nem megfelelő táplálkozás. Különösen károsak a kész és félkész élelmiszer-ipari termékek, a vörös húsok, valamint a só.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

A Rák jegy szülötteként érzékeny pontod a melled, ezért az átlagosnál is nagyobb kockázatot vállalsz azzal, ha nem veszel részt rendszeresen nőgyógyászati szűrővizsgálaton. Mivel a stressz növeli a betegség kialakulásának valószínűségét, rosszat teszel magadnak akkor is, ha túlságosan beleéled magad egy-egy negatív helyzetbe. A feszültséglevezetés módjaként ajánlott számodra a séta, a zenehallgatás, de gyógyteákkal, például citromfűvel is lecsillapíthatod háborgó érzéseidet.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Az Oroszlán jegy szülötteként magabiztos ember benyomását kelted, ám - dacára a látszatnak - hajlamos vagy a külvilágból érkező negatív ingereket túlságosan is a szívedre venni. Mindez idővel a legkülönbözőbb szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet. Az egészséghoroszkóp szerint növeli a kockázatot, ha nem rendezed mielőbb viszonyodat szűkebb és tágabb környezeteddel - aminek alapfeltétele, hogy megtanuld elfogadni a szeretetet, illetve kinyilvánítani érzéseidet.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Állandó megfelelési vágy munkál benned, ami testi szinten az emésztőszervek - a derék, a hasüreg, a gyomor, a máj, a lép, az epehólyag, a vékonybél - megbetegedésében nyilvánulhat meg. Sokat árthatsz tehát magadnak, ha hagyod, hogy függőségbe kerülj mindenkori környezeted visszajelzéseitől. Testi-lelki jólétedet egyaránt az szolgálja, ha kifejleszted magadban az önérvényesítés képességét, és megtanulsz nemet mondani. Akkor is, ha ez a körülötted lévők közül nem mindenkinek tetszik.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Bár a környezeteddel kialakított harmonikus viszonyodnak köszönhetően ritkán betegszel meg, neked is akadnak gyenge pontjaid: mégpedig a veséd és a hólyagod. Mérlegként a felfázásra éppúgy hajlamos lehetsz, mint a vesekőképződésre. A legrosszabb, amit tehetsz, ha nem fordítasz kellő figyelmet a folyadékbevitelre - ez naponta minimálisan két liter szénsavmentes ásványvíz elfogyasztását jelenti. Megelőzésképpen érdemes még rendszeresen innod vízhajtó hatású csalánforrázatot is.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Bár a zodiákus egyik legéleterősebb jegye a tiéd, az átlagosnál érzékenyebbek a nemi szerveid, melyek megbetegedése jellemzően a meg nem élt vágyakkal áll szoros összefüggésben. Hosszabb távon súlyos következményekkel járhat, ha a szexuális életed terén bármilyen hiányosság jelentkezik. Az egészséghoroszkóp szerint nem csak a szó szoros értelmében vett kielégítetlenség sorolandó ide, hanem a pusztán a testiségre szorítkozó kapcsolatok is, mivel lelki szinten ezek is kielégítetlenséghez vezetnek.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Bár egyelőre valószínűleg semmi jelét nem tapasztalod, Nyilasként a májad érzékenyebb az átlagosnál. Az ezzel kapcsolatos betegségek kialakulását elősegítheti a szénhidrátban, fehérjében és vitaminban szegény, ám zsírokban gazdag étrend, no meg persze az alkoholfogyasztás. Rosszat tesznek a bőséges vacsorák is, mivel ez a szerved leginkább éjszaka képes regenerálódni. Hogy megelőzd a bajt, érdemes évszakváltások alkalmával egy-egy könnyű tisztítókúrát beiktatnod mindennapjaidba.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A Bak jegy szülötteként különösen érzékeny a csontrendszered. Így aztán, amennyiben nem fordítasz kellő gondot a megelőzésre, már viszonylag fiatalon csonttörékenység, csontritkulás kialakulására számíthatsz. Növeled a megbetegedés kockázatát, ha étrendedben rendszeresen szerepet kap a fehér liszt és a fehér cukor, melyeket a szakemberek a csontozat két fő ellenségeként is emlegetnek. Ellenjavallt a kávé is, mivel elvonja a szervezettől a kalciumot.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Különösen érzékeny a lábszárad. Leginkább azzal árthatsz magadnak, ha letérsz a számodra kijelölt útról, például egy-egy nem kellőképpen átgondolt döntést hozol - ami a Vízöntő jegy szülötteként nem áll éppen távol tőled. Természetesen a mozgásszegény életmód és a kalóriákban dús, ám vitaminokban és ásványi anyagokban szegény étrend tovább növeli a kockázatot. Így aztán, ha nem fordítasz kellő gondot a megelőzésre, ficamra és törésre éppúgy számíthatsz, mint idő előtti visszérképződésre.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Érzékeny ember lévén nem túl meglepő módon legfőbb gyenge pontod az idegrendszered - aminek a mindenkori állapota valamennyi szerved, szervrendszered működésére befolyással van. Így lényegében bármilyen betegség kialakulására számíthatsz, ha túl sok feszültség ér, és azt nem tudod megfelelően levezetni. Számos módja van annak, hogy a Halak jegy szülötteként lelkileg megerősítsd magad - a jóga vagy a meditáció például ideális erre a célra.

Cikkünk Fritz Riemann Útmutató asztrológia című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük