Egészséghoroszkóp
Lehetséges egészségügyi problémáid
Minden csillagjegynek vannak tipikus betegségei. Tudd meg, milyen bajok fenyegetnek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindegyik csillagjegynek megvannak az érzékenyebb területei, melyekre jobban kell vigyáznia. Tudd meg, melyik szervedre jó, ha odafigyelsz. Az egészséged érdekében fontos, hogy tisztában legyél vele!

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Kimondottan érzékeny vagy az orr-, a torok- és a szemproblémákra. Így ezekre a területekre érdemes jobban odafigyelned. Rendkívül fontos, hogy elkerüld a rohanó életstílust, és semmiképp se feledkezz meg a kellő mennyiségű alvásról és pihenésről. Ellenkező esetben gyakori vendég lesz nálad a fejfájás. Súlyosabb esetekben pedig akár még depressziós is lehetsz. Lelki egészséged megőrzése érdekében találkozz minél többet a számodra fontos emberekkel.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Hajlamos vagy a torokbetegségekre, így életed során számtalanszor alakul ki nálad torokgyulladás, sőt, akár hurutos megbetegedés is. Idősebb korodra könnyen előfordulhat, hogy vérnyomásproblémákkal, valamint emésztőszervi megbetegedésekkel kell megküzdened. Mivel rajongsz az izgalmas ízekért, és előfordul veled, hogy nem nézed az adagok méretét, idővel súlyproblémáid adódhatnak. Szerencsésebb, ha próbálsz mértéktartóbban táplálkozni.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Annak ellenére, hogy külső adottságaid alapján a legtöbben törékeny nőnek gondolnak, ez nem teljesen helytálló. Fizikai jellegű problémáid ugyanis igen ritkán adódnak. Idegi eredetű megbetegedésekre azonban annál hajlamosabb vagy. Nagyon rosszul viseled a stresszt és a mindennapi hajtást, ezért jól teszed, ha igyekszel elkerülni a számodra pszichésen megterhelő helyzeteket, illetve kipróbálod a meditációt.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Különösen a mellbetegségek, valamint az emésztőszervi problémák jellemzőek a csillagjegyedre. Emiatt rendkívül fontos, hogy rendszeresen tarts mell-önvizsgálatot, és ne feledkezz meg a mammográfiáról sem. Továbbá igyekezz elkerülni az izgalmakat, mert a stressz fizikai betegségek formájában is megmutatkozhat nálad. Mivel igen izgulós vagy, könnyen alakulhat ki gyomorfekélyed – idegi alapon.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Nem jellemzőek rád az apróbb egészségügyi problémák, a kisebb megfázások. Ha valamilyen betegség ledönt a lábadról, az rendszerint igen komoly és veszélyes. Különösen érzékeny vagy a szívproblémákra és a légzőszervi megbetegedésekre. Temperamentumos természetedből adódóan könnyen alakulhat ki magas vérnyomásod. Mindezek miatt szíved védelmében tanácsos kerülnöd a túlságosan zsíros, fűszeres ételeket.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Alapvetően kitűnő egészségi állapotnak örvendesz. Valószínűleg idősebb korodban sem támadja meg szervezetedet igazán súlyos kór. Talán éppen azért, mert elkerülnek a komoly betegségek – mintegy kompenzálásképp –, már huszonévesen kissé hajlamos vagy a hipochondriára. Ennek következménye lehet emésztőszervi megbetegedés, illetve pszichés megbetegedés. Járj minél többet társaságba, a kellemes légkör ugyanis jó hatással lehet erre a problémára.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Csillagjegyednek köszönhetően rendkívül kiegyensúlyozott vagy a mindennapokban. Nemigen lehet téged kibillenteni a lelki nyugalmadból – így az idegi eredetű megbetegedések a legkevésbé sem jellemzőek rád. Érdemes azonban odafigyelned a kiválasztó szerveidre: a vesédre, valamint húgyhólyagodra. Vigyázz a felfázással, mert esetedben sokkal súlyosabb következményekkel járhat, mint a zodiákus más jegyeinél.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Életstílusod egyszerűen nem engedi meg, hogy lebetegedj. Állandó pörgésben vagy, az energia pedig szinte szétfeszít. Nem szeretnél semmit sem kihagyni, így sok mindenbe belekóstolsz, és maximálisan kiélvezed az élet adta örömöket. Néha azért veled is előfordul, hogy valamilyen egészségügyi problémád adódik. Ez jellemzően a szaporító szerveket érinti. Hajlamos vagy a gombás fertőzésekre, valamint a petefészek-gyulladásra.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Két érzékeny pontod van. Mivel igen aktív életet élsz, rengeteget mozogsz munkád során, valamint a magánéletben is, gyakran szenvedsz izomhúzódástól vagy ficamoktól. Ezek elsősorban a lábadat érintik. A húszas éveidben rendszerint legyintesz rá, pedig nem ártana vigyázni ízületeidre, mert idősebb korodban könnyen alakulhat ki reumád. Másik érzékeny pontod a májad. Emiatt feltétlenül óvakodj a túlzott alkoholfogyasztástól.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Nem vagy kimondottan vidám ember, hajlamos lehetsz a pszichés problémákra. Rendkívül sok mozgásra van szükséged ahhoz, hogy alapvetően borús életszemléletedet ellensúlyozd. Szervezz közös kirándulásokat barátaiddal, másszatok hegyet, járjatok uszodába. Ezek a közös élmények és aktív tevékenységek fognak a legtöbbet segíteni abban, hogy elkerüld a csillagjegyedet veszélyeztető depresszió kialakulását.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Érdemes komoly figyelmet fordítanod a csontozatodra, mert hajlamos vagy a törésekre. Különösen a bokád érzékeny, így semmiképpen ne válassz olyan sportágat, mely megterheli ezt a területet. Idősebb korodban könnyen alakulhat ki csontritkulásod. Ezt elkerülendő nem árt idejében cselekedned. Fogyassz sok kalciumot csontjaid egészségéért, válassz kímélő testmozgást, és tartózkodj minél többet a szabadban.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Ha odafigyelsz tested jelzéseire, állóképességed és egészséged sokat javulhat. Érdemes rendszeresen méregtelenítened, mivel nyirokszerveid érzékenyebbek az átlagnál. Járj szaunázni, és időről-időre tarts léböjtkúrákat. A lábadról se feledkezz meg – ez ugyanis szintén gyenge pontod. Hajlamos vagy a szalagszakadásra és az ízületi problémákra. Válassz minél kényelmesebb lábbeliket, és ne erőltesd meg magad!

OLVASD EL EZT IS!

fejfajas fekvo no
  • horoszkóp
  • egészséghoroszkóp

Egészséghoroszkóp

Ezt is szeretjük